הצ'י הגברי שנגמר

הצ'י הגברי שנגמר

היתה שאלה מדהימה בנושא אוננות, לגבי הצ'י הגברי שנגמר. האם רק הגבר מאבד את הצ'י? התשובה היא כמובן שלא, רק שמרוב שאנחנו יצורים מושלמים ונשגבים, מה שקרה זה שהגבר מאבד צ'י דרך איבר המין, משם אישה מקבלת צ'י, היא לעומת זאת מאבד אותו דרך צ'אקרת הלב, משם גבר מקבל אותו. לא מדהים? עכשיו, תסתכלו על מגן הדוד שלנו, ותיראו כמה שהוא סמל מלא תבונה... גבר עם בסיס חזק בשמיים וקודקוד (שאף פעם לא ימומש עד הסוף, אבל הכוונה, הכוונה...) באדמה, ואישה - בדיוק הפוך... ומה, אנחנו לא באמת יכולים אחד בלי השניה ולהיפך... הבעיה היחידה עם התאוריה הזאת, היא שאם אנחנו מקבלות צ'י בזמן סקס, אנחנו היינו אלה שצריכות לרוץ אחרי זה כל הזמן, והגברים היו צריכים להיות אלה עם הכאבי ראש... לא?

tenshem

New member
ומה קורה כאשר הזוגיות היא חד-מינית?

כלומר זוג נשים או זוג גברים?

drall

New member
בדיוק ההפך

מי שזיווג את מגן הדויד ליהדות ראה את הזכר כמשולש שקוקודו הבודד מופנה כלפי מעלה ואת הנקבה כמשולש המתרחב כלפי מעלה אשר מייצג את הכלי המתמלא. ראי גם בתע"ס ד"ה ישנ-ו כאשר הו מייצג את מגן הדויד משושה הקצוות וגו'

barak001

New member
מעניין למה

בשנים האחרונות לנשים יש פחות ופחות כאבי ראש. ממש אי אפשר להסביר, חידה אנרגטית.

barak001

New member
מצטער על הציניות

ממקודם. בניו אייג' יש שתי מגמות הפוכות - הראשונה היא טשטוש הזהויות החברתיות במטרה להגיע ל"אני" טהור או ל"אין אני", והמגמה השניה היא שיתוף פעולה עם זהויות כאלה תוך מתן הסבר רוחני \ אנרגטי לתופעות חברתיות. לדעתי, המגמה השנייה מסוכנת גם מבחינת התפתחות רוחנית וגם מבחינת ההשפעות על החברה. אפשר לראות בבירור שתהליכים חברתייים (ולא אנרגטיים) הם שמשנים את אותן זהויות חברתיות.

לקשמי

New member
אי אפשר להיות מחוסר פרנה

(במקרה הזה אני קוראת לצ'י פרנה, כי אני יותר מכירה את המושג הזה ויות קל לי להשתמש בו
) הפרנה נמצאת בכל מקום כל הזמן. לכן לא ייתכן מצב שלאישה תהיה פחות פרנה או ההיפך. הפרנה לעולם לא מתכלה. היא לא יכולה להתכלות. היא הבסיס לקיום. במסורות רוחניות שונות נזירים מתנזרים מאוננות (וממין בכלל) מתוך נקודת ההנחה שאת האנרגיה המינית (שהיא גם הפרנה) יש לתעל ולנתב אותה כלפי מעלה, לכיוון צ'קרת הכתר (שנמצאת בראש) בעוד שפעילות מינית "מבזבזת" את הפרנה, כלומר מורידה אותה כלפי מטה, לצ'קרת הבסיס. מכיוון שנזירים לוקחים על עצמם נדר להקדיש את חייהם להגשמה עצמית (הארה) הם יימנעו מלעשות שימוש בפרנה שאינו לשם המטרה הזאת.

לקשמי

New member
מהו מוות?

האם באמת "אנחנו" מתים? אותו הדבר שנהוג לכנותו "מוות" הוא רק שינוי צורה. האנרגיה עוזבת את הגוף והגוף משנה את צורתו, את ייעודו. אם במשך פרק זמן מסוים הייעוד של אותו גוף היה לשרת את הנשמה בפרק החיים הזה, אז אחרי שהנשמה עזבה אותו, ייעודו של הגוף הוא רק לשמש מזון ליצורים חיים אחרים... החומר אינו מתכלה, אלא משנה את צורתו ואת ייעודו כל הזמן. כך גם האנרגיה (שממנה בעצם מורכב כל סוג חומר) אינה מתכלה. היא תמיד תהיה קיימת ביקום, בצורות שונות (ולרוב גם בחוסר צורה).

לא לגמרי נכון

אחרת לא היינו מתים לעולם (ואני לא מדבר על המינימום צ'י/פראנה שדרוש/ה למעבר התודעה מחיים לחיים ובהקשר הזה את צודקת). הצ'י/פראנה שדרושים כדי לקיים את צורת החיים הנוכחית שאותה הישות חיה נגמרים גם נגמרים.

drall

New member
דברים על דיוקם

הנושא הזה באמת מורכב וקל מאוד לערבב בו דת פיזיולוגיה ומיסטיקה , ככה שאיש לא יבין שום דבר. קודם כל האספקט הפיזיולוגי לפיו מה שאמרה כינרת נכון. באיזה שלב בחיי הגבר , הוא מתחיל לייצר תאי זרע והוא צריך לפרוק את עודף היצור שלו איפשהו , אחרת הוא נהיה חולה. זה לא כזה סיפור גדול , זרע יוצא גם בנסיבות לא רצוניות. נכון שעודף תאי הזרע יכול להעיק , אבל עדיין , גם מבחינה פיזיולוגית , לא מדובר על כזה אסון גדול , גם אם אומרים לאדם לא לאונן. חוץ מכל זה, אם אדם לא יתגרה , גם קצב ייצור תאי הזרע שלו יקטן. לכן ניתן להסכים עם כינרת ברמה הפיזיולוגית , אבל ההסכמה הזו לא הופכת את ההתנזרות למשהו אסור או מסוכן. אחר כך קיימת הגישה המכאניסטית ששותפות לה הדתות המאורגנות כמו היהדות הרבנית , הבודהיזם . לגישה הזו שותפה גם היוגה. מה השיטה הזו אומרת? ישנה פראנה , הפראנה אמורה לעלות בקונדוליני . האוננות מורידה את הלחץ בצ'קרת המין לכן היא מפריעה לפראנה לעלות ולכן היא פסולה. זה פחות או יותר במונחים של היוגה , אבל אם תפתחי ספר מיסטיקה יהודי כמו "ליקוטי אמרים" תמצאי שם שהשז"ל (שפיכת זרע לבטלה) פוגע במוחין שהוא בערך הצירוף של זוג הצ'קרות העליון. התפיסה הזו , כמה שהיא נראית הגיונית , היא הכי מטופשת: קודם כל היא חושפת את נטייתן של כל הדתות המאורגנות לדכא את האדם. אם מישהו צריך משהו או רוצה משהו , סביר להניח שיגידו לו "אסור לך , לא כדאי לך" וכן הלאה" . למה הן נטפלות דווקא לאוננות? לא מוטב שתאסורנה מוות למען האל והמולדת? גם כן עניין לא בריא. גם תיאורטית השיטה המכאניסטית לא שווה הרבה. מעל לנקודת ההיפוך ממילא לא קיים קונדוליני והפראנה נחטפת על ידי המיינד. לכן באמת , האוננות לא מעלה ולא מורידה גם כאן. בין כה ובין כה , הפראנה לא תתקרב לא לעין השלישית ולא לצ'קרת הכתר. התפיסה השלישית היא התפיסה של הטאו שאומצה ברמה זו אחרת על ידי קטעים מובחרים בנאו זן , ואי אלו גורודופיסטים וסופים מודרניים. התפיסה הזו אומרת שהפראנה של האדם , בין כה ובין כה , זניחה לעומת הספונטאניות , לעומת האנרגיה הגולמית. כמו כן התרגול אינו מסוגל להביא את האדם אל הקיום האיכותי , לצורך זה נדרשת השראה חיצונית. לפי התפיסה הזו אין ממש חשיבות לאוננות אצל גברים או אצל נשים. כך או כך , האדם אינו יוזם את ההתעלות של עצמו ולפיכך ממילא לא חייב להקפיד על האספקטים הפיזיים שלו.

מוטי ש

New member
היי דרוליק

פעולת האוננות עצמה איננה מזיקה.כל דבר הוא יחסי,השאלה הנשאלת האם האוננות הופכת להרגל שבה לכסות על יכולת עשיה אמיתית של האדם. האם האוננות מעודדת דמיון יתר?מרחיקה את האדם מפעולה?יוצרת התניות רגש ומחשבה מזיקים?כמו למשל,לתת למוח איזושהי סוג של הנאה שבאה לפצות על סבל.(זה בדיוק כמו לצרוך כמויות גדולות של שוקולד כדי להרגיש טוב).בתהליך שכזה אוננות עשויה להפוך להתמכרות והתמכרות הזאת יוצרת באופן אסוציאטיבי לחלוטין בעיות נוספות בעודה משאירה על כנן את כל הבעיות האחרות.אני יכול להבין כיצד פעל מוחם של הקדמונים בנוגע לעניין הזה,הם ראו כיצד הפעולה הזאת מרחיקה את האנשים מעבודת "האלוהים"... במילים אחרות,הסכנה שקיימת באוננות היא איננה הפעולה הפיזית,גם לא השפיכה עצמה,גם לא כל מיני קישקושים על צי(יסלחו כאן כולם)אלא ההתלוות של דמיון לתהליך.הדמיון,מעבר להיותו צרכן עצום של אנרגיה,הרי הוא גם יכול להיות בעוכרי האדם משום שהמוח האנושי לא מבדיל בין דמיון למציאות,בייחוד כאשר מדובר בהתניות חזקות הקשורות להנאה.הדמיון מבקש תמיד גירויים אחרים כדי לספק את יצר הנאה ודבר זה בהחלט עשוי להוביל להתבהמות נפשית פנימית וללא מעט סבל.נערים בגיל ההתבגרות היום שנחשפים לתוכן פורנוגרפי ומאוננים בהשראתו,לא האוננות היא המזיקה,אלא ההיצמדות שעשויה להתפתח לאחר מכן.(כינרת,ממליץ לך להחביא את הקלטות בכספת,שהילד לא ימצא:) אין מה לדאוג לזרע,לשם זה יש קרי לילה או פליטות לא רצוניות אחרות,אם כי לא בטוח שנזירות מתאימה לכל אדם,סביבה נטולת גירויים,עדיין אין משמעותה שאדם מסוג מסוים לא יתגרה.לכן,כל דבר במידה. יחד עם זאת,יש אנשים שלוקחים כל דבר למקומות מאוד שטחיים,אתה מדבר על המילה אוננות ומייד בלוטת הערמונית מפריעה להם. אינני אומר שאין לדאוג לבלוטת הערמונית.יש לטפל בכל דבר,אולם לעשות זאת מתוך איזון.אז מי שרוצה לדאוג גם לבלוטת הערמונית שלו,אני ממליץעל תה ירוק.הוא,ככל הנראה,מועיל יותר מאוננות וגם מאוד מרגיע(יש בו גם לא מעט אנטי מחמצנים-כינרת יקירתי,זה אחלה בשבילך,אם כי מה לעשות,לך אין ערמונית,אכלת אותה!!:)

drall

New member
אני מסכים

רק שלא נראה לי שמשהו שבא בקלות יביא להתניה אישית חזקה. בדרך כלל ההתניות לינאריות למאמץ. אם כי אני מבין את הטענה שלך אחרת שההתניות תלויות בהנאה וזה יכול להיות טיעון טוב

כמה דברים....

א. אשה מאבדת צ'י במחזור החודשי שלה. ב. ישנם גברים ונשים שאינם זקוקים לבני המין השני. ג. מעבר לזה אנחנו (גם גברים וגם נשים) כל הזמן מאבדים צ'י דרך דלתות החושים השונים (עיניים, אוזניים אף וכן הלאה).

למעלה