הצ'יפס בהצעה מוזרה

roei90210

New member
הצ'יפס בהצעה מוזרה

קראתי שקנזס סיטי הגישו הצעה להגדיל את מספר הקבוצות בפלייאוף מ-12 ל-14. איך זה יעבוד בדיוק? רק הקבוצה עם יתרון הביתיות לכל הפלייאוף תזכה בשבוע חופש? לדעתי רעיון לא טוב, עם 12 קבוצות יש תחרותיות אדירה, מתח (והרבה מתמטיקה) בסוף העונה הסדירה. מה יהיה אחרי זה? פלייאוף 20 קבוצות? אולי 26-30?

Yo-man

New member
פעם היו רק 24 קבוצות ב-NFL

ועם כל קבוצה שהצטרפה נשמעו אותן שאלות. כשהאריכו את העונה ל-17 שבועות (16 משחקים) זה שוב קרה. זו אבולוציה של המשחק. לפעמים זה נדרש (עמו שינוי לוחות הזמנים בעקבות הוספה של קבוצות), לפעמים זה יזום (כמו חוקים חדשים שנועדים להגן על השחקנים או על טוהר המשחק) ולפעמים זה כדי לחזק את התחרותיות או הרייטינג (כמו סדרות ה-NBA שהורחבו ל-7 משחקים לפני כמה שנים). אני מת שיגיע היום בו חצאי הגמר יהיו בסדרות של 3 משחקים. זה יאריך את העונה בחודש, ואם זה גם יתפוס גם בסופרבול - חודשיים.

omrili77

New member
יורם אתה מפספס את הנקודה

נראה לי שרועי מתכוון שקצת כמו ב-IFL, יהיו יותר קבוצות שכן ייכנסו לפלייאוף מאשר קבוצות שיישארו בחוץ, מה שעלול להוריד מאוד את המתח והתחרותיות לקראת סוף העונה.

Yo-man

New member
אני מבין את זה

אבל יחד עם זה מדובר בעוד שינוי שעכשיו נשמע כמו רעיון רע ובעוד כמה שנים נדע אם זה נתפס או לא. ההבדל שאתם מדברים עליו כרגע הוא ש-2 קבוצות נוספות יאלצו לוותר על שבוע המנוחה שלהן. השנה נוכחנו לדעת שהשבוע הזה אולי עוזר אבל לא בהכרח קובע (למי שלא הבין - פיטסבורג לקחו את הסופרבול בלי מנוחה ובלי יתרון ביתיות). לא נראה לי שזה שינוי היסטרי. וזה שיהיו עוד 2 קבוצות בפליי-אוף זה רק אומר שיהיה עוד שבוע של משחקי פליי-אוף. מה אכפת לנו ?

ih10

New member
זה יהרוס את הסופרבול אם יהפכו אותו

לסדרה, הרייטינג של שלושת המשחקים ביחד לא יתקרב לרייטינג שיש היום למשחק אחד אני דווקא חושב שלהגדיל את הליגה ולהאריך את העונה הרגילה והפלייאוף (34 קבוצות, 18 משחקים, 14 עולות לפלייאוף) יהיה דבר טוב, פחות חודשים מעצבנים בלי פוטבול (ואורך העונה הקצר הוא הסיבה היחידה) דרך אגב, אאל"ט השינוי ל16 משחקים קיים כבר הרבה זמן ורק הוסיפו את עניין שבוע הBYE בגלל שהליגה הוגדלה ב2 קבוצות נוספות והשינוי בNBA היה של הסדרה הראשונה שעד לפני כמה שנים היתה רק 5 משחקים ושינו אותה גם ל7 כמו שאר הסדרות (פעם בבייסבול היו סדרות של 9 משחקים, והגיעו למסקנה ש7 זה המספר הכי טוב)

Yowoman

New member
אותי לא מעניין רייטינג

רק שיהיה עוד פוטבול. אבל אם אתה פונה להיבט הכלכלי - גם אם אחוזי הצפיה ירדו ב-50 אחוז (נגיד 50 אנשים יראו את הסופרבולים בממקום 100 שראו את הסופרבול), עדין ב-3 משחקים זה גידול של 50% בכמות הצופים, וגידול של 300% בזמן פירסום... אבל אני מקבל את מה שאתה אומר. ברור לי שזה לא הגיוני.

Yo-man

New member
התגובה היתה ממני, כמובן

רק תחת הכינוי של האישה...

ih10

New member
מה שאני כתבתי, וזה גם מה שאני חושב

זה שהרייטינג של שלושת המשחקים ביחד לא יגיע למה שיש במשחק אחד, פשוט כי השניים הראשונים יהיו פחות חשובים והשלישי לא בטוח שיתקיים בכלל. סדרה גם אומרת שהמשחקים יהיו באיצטדיונים הביתיים ולא בהפנינג גדול בעיר שנבחרה מראש. מבחינה כלכלית ירוויחו יותר אולי על מכירת כרטיסים על עוד שני משחקים אבל בגלל רייטינג יותר נמוך הרווח משידור המשחקים יהיה יותר נמוך, אבל הבעיה האמיתית במצב כזה היא שהעניין יכול לרדת מבחינת הצופים, היום בסופרבול צופים גם הרבה אנשים שלא מתעניינים בNFL, בפוטובול או בספורט בכלל, אנשים שאת הפלייאוף של הNBA או הMLB לא רואים כי זה 4-7 משחקים בכל סדרה ואין להם כח לזה. בגלל שזה משחק אחד הרבה אנשים שפחות מתעניינים צופים בו בכל מקרה, זאת עוד אחת מהסיבות שהNFL הוא היום הספורט הכי פופולרי בארה"ב

ofribecker

New member
דעתי

מה שצריך לעמוד לנגד עיניו של מי שמחליט על כמות הקבוצות בפלייאוף זה כמות המשחקים שבהם יש חוסר עניין מוחלט בעונה הרגילה. הפרמטר הזה ייקבע כפונקציה של ההבדלים ברמה בין הקבוצות בעונה נתונה. ההבדל בין 12 ל 14 הוא כלכך קטן ביחס לאי הוודאות הגדולה שיש לכל בר-דעת לגבי תוצאות המשחקים שיהיו והתפלגות ההישגים של הקבוצות, שפשוט לא ניתן לחזות מראש באיזו קונפיגורציה נקבל יותר משחקים שהם רק לפרוטוקול. גם ניסוי כזה או אחר לעונה אחת אין בו כדי לספק תשובה מוחצת. זה עניין מאוד סטטיסטי שיכול להימדד באופן מובהק רק לאורך שנים. יכול להיות ניסוי מעניין בהחלט.

למעלה