הציפיה משתלמת

Roy1232

New member
וקראתי באתר הזה של הסוליפסיסטים../images/Emo6.gif

אני חייב לציין שזאת בריחה מושלמת לאנשים שרע להם בחיים. אה, זה רק הדמיון שלי והיקום קיים רק בשבילי, למעני. עיקרון דומה לעיקרון הדת ששם את האדם במרכז, רק שהוא מודרני יותר (ולא פחות הרסני)... אבל יש בזה משהו נכון מאוד - בהסתייגות אחת. סובייקטיבית, התפיסה הזו לוגית ונכונה - בעיני הmind, רק אני קיים ומסתכל על סביבת חיי, וברגע שאמות לא תהיה התפיסה הזו ולכן לא יהיה קיום מבחינת הmind. יגיד הסוליפסיסט, מה הבעייה בלהסתכל על הסביבה מנקודת מבט כזו? יש בעייה, כי בסה"כ קיימים mindים אחרים שעוברים בדיוק את אותו תהליך, והסביבה האוניברסלית של כולנו מתנהגת לפי חוקים קבועים שצריך לחקור. אז אני אומר - let's make this lifedream better for the next generation

MetalSinagouge

New member
אבל אתה לא יכול לדעת שהם קיימים.

זה יהיה כמעט ניחוש. הגיוני, אומנם, אבל ניחוש. זו דווקא עמדה מאוד אופטימית ומרוממת בשבילי. אני מסתכל על העולם, השמש, השמיים הכחולים והדשא הירוק (טוב, עוד לא התחיל הקיץ החם והרגיל בארץ) ואני מבין שברגע שאני מסתכל עליהם, הם קיימים למעני. כי אני תופש אותם. וזה כיף. גם אף פעם לא ידעתי שאני מוכשר מספיק כדי לכתוב את שייקספיר. אבל מסתבר שאני כן! ונחזור לנושא הזמן: שמעתי על חלום נבואי שבו אדם שחי על איזה אי חלם שיש חייל אמריקאי תקוע במרכזו. כשהוא התעורר הוא הרגיש דחף לא מוסבר לבדוק האם אכן כך הדבר. ובאמת היה שם חייל. אז אולי הוא שיקר. אולי הזכרון שלו בילבל אותו. ואולי החלום היה אמיתי. אולי. הפיזיקה היא בהחלט צריכה להיות חלק מהבנת הזמן, כשהחלק השני הוא המיינד. הבעיה שהמדע עד כה התעסק בהבנת העולם החומרי בכלים שונים (מד חום, מד זרם וכו' וכו') בהתיימרות לכך שזה אובייקטיבי. ואז הגיעה מכניקת הקוואנטים (הפירוש הקופנהגני) ואמר: עשינו טעות. אי אפשר להפריד את הצופה מהנצפה. זו דוגמא קיצונית שבאה להראות שזמן, לדעתי אחת החידות הכי גדולות ומוזרות, נמדד על ידי שעון. שמודד שניות. שהן המצאה של האדם. אז ממה מורכב הזמן? יש כאלה שאומרים שהזמן מורכב מיחידות קטנות מאוד בזמן פלאנק... ונסיים בציטוט של בורחס שכתב לא מעט על זמן ודברים כאלה: Time is a river which sweeps me along, but I am the river; it is a tiger which destroys me, but I am the tiger; it is a fire which consumes me, but I am the fire. The world, unfortunately, is real; I, unfortunately, am Borges.

Roy1232

New member
אבל זה די מעניין

כשאתה מדבר כאן איתי, נוצר איזשהו פרדוקס. אני יכול להגיד לך שאתה צריך למות כי אין לך טעם להמשיך לחיות, וזה מבחינתך יהיה עוד פן באישיות שלך שפשוט מוקרן אליך מאותו פורום ספציפי
. אז מה ימנע ממך להתאבד? הידיעה שמה שאמרתי זה שטויות. ובכלל, אם אני רק הפרוג'קשן שלך, ואתה רק הפרוג'קשן שלי, נוצר כאן פרדוקס. או שאני ואתה שני צדדים של אותו מטבע
הקיצר, סוליספסיזם זו תפיסה פרדוקסלית.

MetalSinagouge

New member
לא היא לא.

כי אני לא מניח שלך יש תודעה. אתה יכול להגיד לי להתאבד וכל מיני דברים כאלה, בדיוק כמו שינסו לשדוד ולרצוח אותי ברחוב. מה גם שאני לא ממש יכול להתאבד. התאבדות היא פעולה שבה נגרם נזק פיזי כל כך קשה לגוף עד שהתודעה (או המוח, אם נניח שהעולם קיים) מפסיקה לתפקד. אם אני אקפוץ מהגג, סביר להניח שיהיה לי מאוד מאוד כואב. אבל אני די תקוע פה לנצח. שזה מבאס. אולי אפשר לעשות רסטארט ולבנות עולם חדש או משהו.

Roy1232

New member
אבל אני חלק מהעולם שיצרת לעצמך

וכל מה שאני אומר עכשיו זה דברים שחשבת עליהם לבד. ותחשוב על זה

silverhawk

New member
סחתיין!

נשמע כמו אחלה חצלול. רק דבר אחד, אני ממליץ שלהבא תשלבי את בדיקות המציאות ואת השיטות להגברת החלום, גם אם את בטוחה במודעות והצלילות גבוהה. את תראי שזה ישתלם.

וולפהרט

New member
אני לא מבינה למה מתכוונים ב..

צלילות ירודה אצלי החלומות נראים חדים כמו במציאות, והעובדה שאין לנו שדה תעופה מחוץ לבית הספיקה לי כדי להסיק שזה חלום גם בלי בדיקת מציאות

silverhawk

New member
פעמים רבות החלומות לא כאלו חדים

הסביבה יכולה להיות אפורה ולא ברורה (ובד"כ זה אף יוביל להתעוררות). השיטות להגברת הצלילות משפרות את המצב פלאים.

וולפהרט

New member
לא קרה לי אף פעם

החלום נגמר בבום, בלי לאבד בצלילות, פשוט לתוך שחור או לתוך חלום אחר

silverhawk

New member
אז לא עדיף לנסות ולמנוע את זה

בעזרת השיטות להגברת הצלילות ובדיקות המציאות?

למעלה