הציפיה משתלמת

וולפהרט

New member
הציפיה משתלמת

סוף סוף, אחרי חצי שנה ריקה ללא חלומות צלולים היה לי אחד הלילה: הייתי בבית, בדיוק חזרתי מאנשהו אחרי שהחנתי את האוטו בחוץ וסגרתי את הבריח של הדלת. השכן שלנו התקשר ודיבר עם אמא שלי. הוא אמר שהוא לא מרגיש טוב והתייעץ איתה (היא אחות) ואמא שלי, אחרי השיחה, אמרה שהיא צריכה ללכת איתו לבית חולים. אם הייתי יודעת שהיא צריכה לצאת מיד אחרי שבאתי, הייתי משאירה את המפתחות באוטו ואת הדלת פתוחה כדי לחסוך לאמא שלי שגם היא לא הרגישה טוב. היא בקושי קמה והלכה לאט ובסוף הגיעה לדלת. פתחתי לה את הבריח ואת הדלת וכשהיא באה לצאת הצצתי החוצה: בחוץ היה משטח אספלט של חניה והיה שם מטוס נוסעים ענק. חשבתי לעצמי- יו! יש לנו שדה תעופה מחוץ לבית, לא ידעתי (או לא זכרתי), ואז אמרתי לעצמי שזה מזכיר לי משהו: חלום שאחותי סיפרה לי, שגם בו היה שדה תעופה מחוץ לבית שלנו (למעשה זה לא היה חלום של אחותי כי אם חלום שלי שקדם לחלום הזה וזכור לי רק במעורפל), ואז אמרתי לעצמי: "רגע רגע... חלום? אולי גם עכשיו זה חלום! כן, זה חלום!" הגעתי למסקנה הזו בלי לבצע אפילו בדיקת מציאות. זה היה ברור. מרגע זה הלכתי לי בגאווה- הנה, יש לי חלום צלול ואני לא הולכת לפספס אותו! רציתי לספר את זה לאמא שלי, ניסיתי לקרוא לה, אבל לא יצא לי קול, רק משהו מעומעם ולא ברור (כמו שקורא לי הרבה בחלומות). עזבתי את זה והתחלתי לרחף. זה היה קל: התרוממתי בערך שלושים סנטימטר מהרצפה בגוף ישר, אבל לא הצלחתי להחזיק את זה להרבה זמן והתחלתי לאבד גובה עד שנגתי ברצפה. בשניה שנגתי ברצפה החלום נפסק, אבל לא נכנעתי. פשוט הקפדתי לא לזוז וידעתי שאם אני אתרכז טוב אני אחזור לחלום. התעוררתי על הספה בסלון. יכלתי לחשוב שזו מציאות אבל זכרתי את הטריק הישן הזה של חלום בתוך חלום. שוב לא הייתי צריכה ממש לחפש משהו כתוב אלא פשוט קמתי וריחפתי לי בשמחה. אחותי שכבה על הספה. היא היתה עיפה ולא הצליחה להרדם כנראה, או שגם היא לא הרגישה טוב. שכללתי את הרחיפה: ריחפתי מסביב לספה והשולחן במעגלים. אחותי הסתכלה עלי כאילו נחתתי מהירח במן מבט של: "מה את בדיוק חושבת שאת עושה?!" אמרתי לה שזה חלום צלול ולא היה אכפת לי מה היא חושבת עלי. עברתי לריחוף מסוג אחר: מעין גלישה, עדיין במעגלים, שבו הגוף מוטה בסיבובים כמו ברכיבה על אופנוע נגיד, אבל משהו עצר אותי: דגם של ספינה דו תרנית שאבא שלי בנה שנמצאת על הטלויזיה (גם במציאות), אז מכיוון שזה חלום, הרשתי לעצמי להרים אותה בתנופה (לא היה אכפת לי שכל מה שנמצא עליה יפול כי זה רק חלום) ולהניח אותה על אחותי- פשוט אמרתי לה "תחזיקי שניה" וזרקתי עליה את הדבר הענק הזה (היא באמת חשבה שהשתגעתי) והמשכתי בגלישה עד שרוויתי מספיק כיף ליום אחד והתעוררתי, הפעם באמת. אחר כך שוב נרדמתי וחלמתי שאני מספרת את החלום לאחותי, מה שעשה לי תחושת דג'בו כשסיפרתי לה את זה אחר כך במציאות... זהו:)

MetalSinagouge

New member
ההבדל הקטן!

סחטיין על החלום. היום היה קטע משעשע. הלכתי לישון ועשיתי אוטוסוגסטיה. חוץ מזה שזכרתי הרבה יותר חלומות מהרגיל בלי לנסות, אני זוכר שהיה איזה קטע בתחנת רכבת משוכללת שבו אמרתי שאני חייב לעשות בדיקת מציאות כשאני בתחנות כאלה. ולא עשיתי.

וולפהרט

New member
גם לי יש קטע עם תחנות רכבת

היתה תקופה שראיתי שוב ושוב את אותה תופעה בחלומות: תחנת רכבת עם מסילה על הרצפה והתקרה גם כן, כאילו העולם לפעמים מתהפך וכך יש שימוש בשתי המסילות... ומה זה אוטוסוגסטיה?!

MetalSinagouge

New member
Autosuggestion.

זו טכניקה שפיתח פסיכולוג צרפתי אחד. במקור הוא היה בא למטופלים שלו ואומר להם בקול תקיף אבל ידידותי כל מיני דברים+להגיד משפט מסויים כדי שיתחזקו נפשית. התאוריה היא שלהגיד משהו מסויים במשך הרבה זמן יגרום לתת מודע להאמין בזה (אם התת מודע אכן אחראי על כל כאבי הנפש, אבוי)... לפני השינה אומרים "הלילה אני אחלום (או חולם, בזמן הווה) חלום צלול" וכו'.

Roy1232

New member
חלומות תעופה...../images/Emo99.gif

ואהבתי את מה שקרה עם הדז'ה וו. בכלל, אני מניח שהמקור לכל הדז'ה וו הוא בחלומות דומים לסיטואציה שנתקלת בה במציאות... אני עוד לא הצלחתי בתעופה בלי היפוגריף או משהו בסגנון, אז כל הכבוד

וולפהרט

New member
מסכימה איתך בעניין הדז'ה וו

אני גם גאה בעצמי שהצלחתי לרחף לי בכיף- נראה לי שאני אוהבת ריחופים יותר מתעופה, אבל מעוף על היפוגריף זה מגניב לגמרי ועדיין לא היה לי מעולם בחלום!

MetalSinagouge

New member
הסבר מוזר.

יש כמה אפשרויות: 1. חולמים על משהו מסויים ואז רואים משהו דומה לו, או כזה שמעלה אסוציאציות כמו בחלום ואז יש דה ז'ה וו. 2. חולמים על משהו מסויים ואז רואיןם בדיוק את אותו המשהו הזה במציאות. נשאלת השאלה עד כמה אפשרות 1 היא סבירה. דה ז'ה וו, לפחות אצלי, בד"כ דורש ממש מבט בזווית מסויימת ומין חוסר מחשבה רגעי. לכן אם יש לי דה ז'ה וו, אני מסתכל על משהו שכבר אני מכיר בדיוק רב- לא מחלום שמשתנה כמו ציור של דאלי. אם אכן אפשרות 2 היא הנכונה- איך חלום יכול לתאר משהו במציאות שאף פעם לא ראינו?

Roy1232

New member
הכוונה לאפשרות הראשונה

ואני מנמק את זה במקרים של דז'ה וו שאחריהם נזכרתי בחלומות שהיו לי והבנתי בעצם שמה שהיה בחלום כמעט זהה או קשור אסוציאטיבית לאותה סיטואציה שבה היה לי דז'ה וו. ולא הייתי שולל את האפשרות השנייה (למרות שבלעדיך לא הייתי מתייחס אליה) - המוח שלנו הוא המחשב הכי חזק שקיים, ויכול מאוד להיות שבמקרים מסויימים הוא מנתח סיטואציות ורגעים מהעבר ומתקבלת סיטואציה עתידית כמסקנה, כפלט, ואז אנחנו מקבלים את התחושה שכבר היינו בסיפור הזה.

וולפהרט

New member
נראה לי ששתי האפשרויות אפשריות

לגבי האפשרות השניה: אני מאמינה שיכולים להיות חלומות נבואיים. הדבר הכי קרוב שהיה לי לזה היה שפעם חלמתי על דודה שלי ובחלום היא גרה בבית מסויים כשבמציאות היא גרה באחר. אחרי כמה שנים היא עברה דירה לבית אחר והשכירה ליד בית נוסף שנראה בדיוק כמו הבית בחלום שהיה לי אז דז'ה וו זה כנראה חלומות מהסוג הזה רק שלא זוכרים אותם כשקמים וכשאותה סיטואציה\ מקום מופיעים במציאות, זה נראה ממש מוכר...

MetalSinagouge

New member
בקשר לאפשרות השנייה:

הזכרתי את האפשרות השנייה אכן, בגלל שהיא יחסית פחות מתקבלת על הדעת וכי ההשלכות שלה יכולות להעיד על יותר מרק כוחו של המוח (או במילים אחרות כל מה שקשור לקיום חלומות נבואיים ומה שנקרא remote viewing). יש הסבר נוירוביולוגי לדה ז'ה וו: התרגום של הקלט מעין אחת נעשה בטעות איטי יותר מהרגיל, ולכן עד שמתקבלת התמונה המלאה של הסביבה, זה נראה כאילו כבר ראינו את זה קודם. משהו כזה, ההסבר צולע. אבל זה עדיין לא מסביר איך אנשים יודעים בוודאות מה הולך *לקרות* גם מבחינת ראייה וחושים אחרים. אולי ההסבר נכון במקרים מסויימים.

Roy1232

New member
זה לא נראה לי נכון בכלל

כי זה לא מכסה מקרי דה ז'ה וו של שמיעה (כבר קרה לי הרבה). שוב, ההסבר של החלומות הכי משכנע.

MetalSinagouge

New member
אה ו.. שכחתי את השיא.

החלוץ שפירסם ברבים את הקשר האפשרי בין חלימה לראיית העתיד היה מהנדס אווירונאוטיקה בריטי. הוא היה בעל ראש מדעי וסקפטי ואפילו ראה בחלומות האלה שלו מוזרות שהוא רצה להסביר. אבל במקום סתם לומר משהו כמו "חלומות מגלים את העתיד" הוא הציע בחיבור שלו תאוריה חדשה על הזמן והתפישה שלו על ידי בני אדם. http://en.wikipedia.org/wiki/An_Experiment_with_Time

Roy1232

New member
משהו קצת לא מסתדר לי במה שהוא אומר

אם אנחנו מדברים על הזמן במובן הפיזיקלי שלו, כל הקטע בתורת היחסות ובשאר הדברים שלא הספקתי להתעמק בהם, זה שתנועה של גוף במהירות הקרובה למהירות האור תגרום להתארכות/התקצרות (לא סגור מה מהם) הזמן שעובר עליו ביחס לאדם שעומד במקום. נגיד חורים שחורים, אדם שנופל לחור שחור אמנם יראה את הזמן שעובר עליו כזמן רגיל, אבל אדם שיעמוד מחוץ לאופק האירועים יראה אותו הולך ומאט ואף פעם לא מגיע למרכז החור. ויש כאן סתירה לטענה הראשית שלו: "in reality all time is eternally present, that is, that past, present and future are all happening together in some way. Human consciousness, however, experiences this simultaneity in linear form". אבל אם הזמן הוא יחסי ויכול להיות שונה בין גוף לגוף במרחב, איך יכול להיות שהעבר, ההווה והעתיד תמיד מתקיימים ביחד בדרך כלשהי? דבר כזה הרי מחייב שהזמן יהיה מקשה אחת קבועה שבכל רגע נתון אנחנו יכולים לחוות רק חלק ממנה, ואינשטיין הראה לנו שהדבר ממש לא ככה. הזמן יחסי ולא קבוע. עזוב אינשטיין - עשו ניסויים במאיצי חלקיקים, וראו שהחלקיקים הלכו והאריכו את משך חייהם ככל שהתקרבו למהירות האור (סורי אם אין לי ביסוס, זה משהו ששמעתי מהמורה לפיזיקה
). זה אומר שהזמן של החלקיקים שהיו מחוץ למאיץ והזמן של החלקיקים בתוך המאיץ היו שונים, העתיד שלהם היה שונה, ולכן הזמן עצמו הוא לא מקשה אחת - יש אינסוף timelines אפשריים מהמפץ הגדול עד לסוף היקום (או עד למחזוריות האינסופית של מפץ->התרחבות->צמצום->מפץ, תלוי מה קורה באמת). אאל"ט זה גם הרעיון שהתאוריות של יקומים מקבילים מתבססות עליו. או שאני פשוט מקשר דברים באופן גרוע
ולגבי הניסוי שלו - מצטער, אבל אני לא קונה. כשהגעתי למשפט הזה and possible connections drawn between them, and real life events which occurred after the notes had been written הבנתי שהוא רוצה לכתוב את החלומות ולנסות לקשר ביניהם - אבל כאן הטעות. אפשר לקשר אסוציאטיבית פחות או יותר כל דבר אפשרי. ומשם להשלכת נושאי החלומות על המציאות הדרך קצרה, וזה מאוד לא אמין. אלא אם כן הבנתי אותו לא נכון, ואז אשמח לתיקון...

MetalSinagouge

New member
למה אסוציאטיבית?

אם יש לך בחלום 2 מגדלים נופלים ושבוע אח"כ יש את ה11\9 האם זה אסוציאטיבי? אין פה מה לקנות או לא. בחיבור שלו, שלא קראתי עדיין, הוא פשוט מציע לכל מי שרוצה לנסות בעצמו. אומנם אפשר להסביר חלק מהחלומות האלה על ידי זה שאנחנו בוחרים מה לזכור, אבל מצד אחר, יש דיווחים מדהימים על חלומות כאלה שקשה מאוד להסביר אותם עם ההגיון. בקשר לזמן הפיסיקלי, לא יצא לי להתעניין לעומק בזה. יותר מעניין איך אנחנו תופסים את הזמן, אני חושב, מאשר איך הזמן "באמת" (אם הוא קיים כלא תלוי במחשבה).

Roy1232

New member
אני עדיין חוזר להשערה הספקולטיבית משהו

שהמוח הוא מעבד כ"כ חזק, שהוא מסוגל לנתח מצבי עבר ולהסיק מהם על מצבים עתידיים כלשהם. נגיד, אני מתאמן במשך חודש. המוח מעבד את הנתונים, רואה באיזה קצב הגוף מתחזק ויום אחרי זה אני חולם שאני עם שרירים. ולמרבה ההפתעה, חצי שנה אחרי זה אני עם שרירים אני נזכר שזה בדיוק מה שחלמתי - אבל מכיוון שעבר כ"כ הרבה זמן בין האירועים נוצר הרושם שזה איזשהו משהו מיסטי, מעבר להשגתנו, כאילו חלום נבואי -כשזה בעצם תוצאה של ניתוח יבש שהמוח מבצע של מצב הגוף. הדוגמה די דבילית, אבל אני מאמין שהמוח יכול להסיק הרבה יותר טוב מזה. והבנת הזמן הפיזיקלי היא המפתח להבנת תפיסת הזמן שלנו, אתה לא חושב?

למעלה