הציפור בקלף הכוכב

הציפור בקלף הכוכב

האם מישהו יודע האם הציפור בקלף הכוכב הינה מזן מסוים או שזו "סתם" ציפור ותו לא ?

תודה רבה אורי, ועוד קצת....

אני לא חזקה במיוחד באנגלית - הבנתי שהציפור ששמה BENU מקודשת לאלים מסוימים, האם אתה יודע את שמה בעברית ? ואם כבר אז כבר... איזה עץ זה ? האם זה עץ או עץ ספציפי ? תודה:)

יגעת ומצאת תאמין - בנו. מצאתי

תודה רבה אורי ! אם תוכל להאיר בענין העץ אשמח מאוד.

אורי רז

New member
הדפים שמצאתי משווים אותה לפניקס

שמתאים בהקשר של הקלף של שחר הזהב. בחבילות צרפתיות הציפור עומדת על עץ בצד שמאל, כשמצד ימין יש עץ נוסף. בחבילה של שחר הזהב העץ השמאלי, עליו עומדת הציפור, הוא עץ הדעת טוב ורע, והעץ הימני הוא עץ החיים. כפי שאפשר לראות בחבילת הריידר, Waite העביר את העץ השמאלי ימינה והעלים את העץ הימני. אני לא בטוח למה הוא עשה את השינוי הזה, אבל על פניו הייתי אומר שזה עץ הדעת בלי לפסול את האפשרות שהוא מייצג גם את עץ החיים.

גם אני מצאתי את ההקשר לפניקס אבל

גם היבט מסוים לאנפה "ה- בנו כחיה מופלאה נחשבת להיבט של האנפה ומסמלת את השמש הזורחת, התחדשות, שיבתו של אוזיריס כציפור של גאות הנילוס וחידוש החיים" (מצאתי זאת בספר הסימבולים בעריכת רותי פישמן וכן בערכים בויקיפדיה ברשת). גם כפניקס וגם כאנפה וגם כציפור המקושרת לאוזיריס אני מוצאת הקשר מאוד יפה ומתחבר לפרשנות של קלף הכוכב. מדהים ומענג למצוא את כל ההקשרים הללו... הסתכלתי בכוכב בחפיסות שונות ואתה בהחלט צודק ועכשיו אני עוד יותר לא מבינה... יש אכן שני עצים. אתה כותב "Waite העביר את העץ השמאלי ימינה והעלים את העץ הימני. אני לא בטוח למה הוא עשה את השינוי הזה, אבל על פניו הייתי אומר שזה עץ הדעת בלי לפסול את האפשרות שהוא מייצג גם את עץ החיים" אז אני מהרהרת בקול וחושבת האם ייתכן שלמעשה הוא מציג כאן איחוד מסוים ? את העץ השמאלי הוא העביר ימינה - איחד בין השניים ומכאן מייצג את עץ הדעת ועץ החיים גם יחד ?

אורי רז

New member
הוא שכתבתי

"בחבילות צרפתיות הציפור עומדת על עץ בצד שמאל, כשמצד ימין יש עץ נוסף. בחבילה של שחר הזהב העץ השמאלי, עליו עומדת הציפור, הוא עץ הדעת טוב ורע, והעץ הימני הוא עץ החיים." החבילה של שחר הזהב מבוססת על חבילות צרפתיות, אם כי נראה שהיה נוהג שמי מחברי המסדר שלא ציירו עותק של החבילה בעצמם השתמשו בחבילות איטלקיות לאחר שצבעו את השוליים בצבעים המתאימים. בעזבון של קראולי, שעבד על החבילה שלו בערוב ימיו ולא זכה לראות אותה מודפסת, נמצאה חבילה של Oswald Wirth עם תיקונים בכתב יד לאותיות.

../images/Emo140.gifושוב אורי... תודה רבה

אני חוקרת את הקלפים לעומק ובהחלט עזרת לי מאוד. תודה ! ובלי שום קשר למחקר שלי אלא בהמשך למה שאתה כותב כאן - למה הכוונה לצבוע את השוליים בצבעים מתאימים. מתאימים למסדר עצמו ? ומה הקשר לתיקונים בכתב יד לאותיות ?

אורי רז

New member
תשובות קצרות

לגבי הצבעים - כן הצבעים ה"מתאימים למסדר עצמו". לגבי האותיות - החבילה של ווירת' הולכת לפי הסדר הצרפתי (מהקוסם א', דרך צדק 8 וכח 11, שוטה ש', והעולם ת'), בעוד קראולי הלך לפי השיטה האנגלית (מהשוטה א', דרך כח 8 וצדק 11, עד העולם ת').

אורי, תודה על התשובה.

אני זוכרת את ההתאמה של האותיות שהבאת כאן בעבר אבל שאלתי היתה באיזה הקשר הבאת את האמירה הזו. את זה אני חוששת פספסתי :)

אורי רז

New member
על הקלפים בחבילה של Oswald Wirth

מופיעות אותיות הא"ב העברי, אבל לפי התאמה שונה מזאת שקראולי השתמש בה - אז הוא תיקן את האותיות בכתב יד. במובן היותר רחב, מכיוון שהחבילות של המסדר ושל קראולי לא הגיעו לדפוס בחייו, הוא השתמש בחבילה שונה - וערך עליה תיקונים כדי שתתאים לשיטה בה השתמש.

אני מתרגשת.

קלף הכוכב הוא הקלף האישי שלי. עד היום תמיד הקלף הראשון בכל חפיסה שהעליתי היה קלף הכוכב. האנפה היא חיית המהות בטוטם שלי. מרגש בשבילי.

למעלה