הציפורים של ואריז

Vingilot

New member
הציפורים של ואריז

האם ישנה תיאוריה המסבירה מהן הציפורים הקטנות של ואריז? לא נראה לי שזהו סתם כינוי למרגלים/מלשינים בלבד. קשה להאמין שידיעותיו על כל דבר הנעשה במבצר האדום באות ממקורות אנושיים בלבד. דמויות רבות הן פרנואידיות לגבי יכולות הציתות של ואריז, כאילו יש מיקרופונים שתולים בכל פינה ברחבי המבצר. אחת הדמויות (כמדומני קייטלין) אומרת שהוא עוסק באומנויות אפלות כלשהן. איזכור מעניין במיוחד לציפורים של ואריז מופיע בשיחה בינו לבין אילריו, שאריה שומעת במרתפי המבצר האדום: "אעשה כל שביכולתי", אמר נושא הלפיד בשקט. "אני זקוק לזהב ולעוד חמישים ציפורים" "כל כך הרבה?" ... "קשה למצוא את אלה הדרושים לך...בגיל צעיר לדעת את כל האותיות...אולי בגיל מבוגר קצת יותר... לא מתים בקלות כזאת"

The silver star

New member
לא אתפלא אם..

קייטלין צדקה כשאמרה לאדארד שוואריז משתמש באומנות אפילה כלשהי.

האבק

New member
אם אני זוכר נכון

אלה ילדים אילמים (שחותכים להם את הלשון) שמסתובבים בכל מיני מקומות ומעבירים הודעות לואריז במן שפה שהם המציאו. אין לי מושג מאיפה זה, משום מה אני חושב שקראתי את זה איפשהו בסדרה. יש למישהו הוכחות קצת יותר מוצקות?

Maleficent

New member
זה נכון

יש איזה קטע בספר (אני חושבת שהקטע שאריה שומעת את וואריז ואילריו מדברים) והם אומרים משהו על זה שהם קטנים מדי, ושלא הרבה שורדים את התהליך

ואם אתה מוסיף על זה

את העובדה שהוא הכיר כל מיני מעברים סודיים משונים בטירה שאפשרו לו פחות או יותר להגיע מכל מקום לכל מקום, אז הוא לא צריך קסמים ואומנויות אפלות. זה סוג של איסוף מודיעין חכם ופשוט.

גלעדR

New member
לדעתי

זה קשור איך שהוא למה שהקוסם ההוא עשה לואריז כשהוא סירס אותו ועשה איזה טקס אפל אולי הוא עושה לילדים האלה אותו דבר?

נצא מתוך הנחה

שאנשים יודעי קרוא וכתוב היו נדירים שם. למעט בני האצולה, מי ידע לקרוא ולכתוב? אני מניח שהיה לואריז מעין מרכז מידע. שאליו כל המרגלים היו שולחים צפורים עם מכתבים ובהם המידע...

למעלה