הציל.. עץ לימון נגוע במשהו (כינמת?)

אאאלון1

New member
הציל.. עץ לימון נגוע במשהו (כינמת?)

ראשית, תודה לכולכם, נעזר בכם לא אחת. עץ הלימון שלי נגוע במין כינמת, גיליתי זאת לאחר שראיתי שנמלים אוהבות אותו (בייחוד את התפרחת) הכינים הירוקות מתרכזות מסביב לתפרחת ובחיבור של העלים הסמוכים לה, בחלק העליון של העץ. איך נפתרים מהם? זה פוגע בפירות? טיפול בחומר כימי יאפשר להינות מהפירות? בקיצור, מה עושים? (לשטוף את כל העלים זה לא פתרון יעיל, ניסיתי, עדיף להוריד תעץ אם זאת הדרך היחידה) תודה מראש

dudi4321

Active member
לנסות טיפול פרטני ידני.

עם מברשת או מכחול קשה לטבול במי סבון כלים. להסיר את הכינמת - פייחת. לאחר כמה שעות שכולם טבעו לשטוף עם זרם מים. את גזע העץ הדר למשוח במשחה לבנה דוחה נמלים. הנמלים מלקטים את הכנימות ומיישבים אותם ומטפלים בהם. הנמלים אוספות את ההפרשות המתוקות כנראה של הכנימות. גם מדגדגות אות הכנימות שכנראה מזרז את הפקת החומר המתוק. לא טעמתי.

אלי חדש

New member
במידה ואין כגע לימונים על העץ

אני הייתי מטפל עם קונפידור . בגלל שהאדמה כרגע מאוד רטובה היתי בוחר בדרך הריסוס בקונפידור ולא ההגמאה שמומלצת בדרך כלל . במרסס 5 ליטר להוסיף 5-6 סמ"ק קונפידור ולרסס את העץ עד נגירה . תוצאות צריך לראות תוך 3-4 ימים. בהצלחה נ.ב. במידה ויש לימונים ראויים לשימוש כרגע, הסר אותם לפני הטיפול.

אאאלון1

New member
האם כשארסס בקומפידור..?

האם כשארסס בקומפידור הלימונים שהחלו להנביט אצלי יהיו ראויים לאכילה? אם לא, אז הלימונים החדשים שבשנה הבאה יצמחו יהיו ראויים לאכילה? תודה מראש על ההתייחסות

הילהל

New member
הכלל שקיבלנו

מאגרונום שבביתו גרנו היה ששלושה חודשים אחרי הגמעה בקונפידור, ניתן לאכול את הפרי אני לא יודעת אם זה נכון בריסוס

אלי חדש

New member
החומר נקרא קונפידור או קונפידנס

תלוי מאיזה חברה קונים . על גבי האריזה יש הוראות מדויקות ואף כתוב לכל גידול וגידול מה הזמן מהריסוס עד שמותר לאכול . לפי התוית על גבי האריזה אין להשתמש 30 יום מהטיפול. מכל מקום אפילו עם תקחו מקדם ביטחון הרבה יותר גדול אין כל בעיה לפירות שאך זה חונטים ויהיו בשלים בעוד מספר חודשים.

טלי1121

New member
אפשר להשתמש בעוד אופציה שנקראת מוספילן.

את החומר שהוא בצבע סגול, מורחים על הגזע של עץ נגוע בכנימות, הוא עובד כמו הקונפידור בצורה סיסטמית(חודר לתוך העץ ועובר בצינורות ההובלה לכל התאים) השפעתו קצרה ואפשר לאכול מהפרי לאחר כ-24 שעות לפי המלצת היצרן אבל לפי דעתי כדאי לחכות כשבוע. http://www.hydroshop.co.il/rec/270-אקוגן-מוספילן

למעלה