הצילו!!

עובבי

New member
רק אהבה...והרבה

תני לה לחיות את חייה עם כמה שפחות ביקורת. כי ממה נפשך (ביטוי שתצטרכי להתרגל אליו-ותתחילי גם לשנן 'קא משמע לן') תרוויחי- או שתצליחי להחזיר אותה לחיק החילוניים והיא תאהב אותך כי לא נלחמת בה, או שלא תצליחי,היא תשאר איתנה בדעתה אבל תאהב אותך כי נשארת איתה ביחסים טובים (שזה אומר נכדים מתוקים פעם בחודש לביקור! בלאט..) לעומת זאת בדרך של כפיה- גם אם תצליחי להחזירה (דבר שלפי נסיוני העשיר בכלום-לא קורה) זה יקח הרבה יותר זמן מהאופציה הראשונה ויגזול את כוחך הנפשי, והכי חשוב מה יקרה אם לא תצליחי-היחסים יהיו רעים ועכורים היא תזכור לך את זה שנים על גבי שנים ויצא שכרך בהפסד בתך. כמובן שזה קשה,קשה מאוד אפילו אבל זה אפשרי ובטווח הארוך (כולנו מתים) זה משתלם.

שתלך עם האמת שלה, מה אכפת לך?

חוצמיזה, שחורים יש בכל מקום בארץ, כך שאין לך מה לדאוג, לא מחייב שהוא יהיה מבני ברק... כל אחד בחיים אחראי לעצמו ובוחר את הדרך שלו, אם זה מה שהיא בחרה, תהיי איתה, מה את עושה לא צרות??

רגע.

הלכתם, מרצונכם, לכמה וכמה סמינרים שמארגנים האברכים לובשי השחורים מבני ברק. מה שכנראה אומר שרציתם לבדוק, לשמוע, ללמוד. בשורה התחתונה החלטתם שלא מתאים. מרצונכם לקחתם את הילדה אתכם. בדקה, שמעה, למדה והחליטה שלה זה טוב ומתאים. כבדו את זה, לעזאזל. מקיאה כבר מכל ההורים (כולל אלו שלי, נכון) שמטרפדים לילדיהם את החיים בגלל שבחרו בדרך שונה ממה שתפרו בשבילם. מה עוד שאת עצמך השחלת את החוט במחט שתפרה לה את אורח החיים החדש. טיפ קטן: אל תשלחי לה מכתבים בני 10 עמודי מלל + 3 שירים סוחטי דמעות שכתבת בלילות שלא הצלחת להרדם, זה מחורבן לגמרי. וסליחה ששרשרתי את ההודעה אליך. אמא שלי לא כותבת פה.

Le Fay

New member
ובלשון של אמהות (שלא כותבות בפורום)

את הצעת את המיטה, את תשני בה.

מה תגידי אם הבן שלך ישתמש בהרואין?

לפני שמתנפלים עלי: אני לא בא לחלוק על התוהה, סתם מעניין אותי.

טוב,

למרות שלא מצאתי קשר בין השאלה לבין הנושא, אענה ברוח הדברים: אם אני זו שהזרקתי לו את שלושת או ארבעת המנות הראשונות, כנראה שאחיה עם זה איכשהו.

שימו לב, נקודה מענינת.

התגובות פה מחולקות באופן די קיצוני בין הבנים לבנות. הבנים רובם ככולם (זה יותר זה פחות אבל האווירה הכללית,) הבינו את בקשת האם והשיאו לה עצות. הבנות לעומתם, כולן די כעסו ודחו את עצם הגישה, והכניסה של האם לחיי ביתה. מהיכן באה החלוקה הדי קיצונית הזו. מענין...

naty 1

New member
תשובות לא הוגנות

רק את מכירה את הבת שלך. יש כאלו שהולך איתם בנעימים יש כאלה שהולך איתם בשכנועים יש כאלו שהולך איתם בהברגה (תשאלי את ליקו) ויש כאלו שהברגה תעבוד רק בכיוון ההפוך. הכל לפי הנפש הפועל והמתפעל ונטיית הפעלים. שמור שמרנו שמרה שומרת ונשמרתם... תנסי מה שאת יכולה לא לאבד אותה ולא, לא מקבל את הגישה הפוסט מודרנית שהעיקר שזה עושה לה טוב יש מצב שאת עומדת לאבד אותה כבת באופן שבו את חווה את הקשר איתה. לא פחות חמור מ"התדרדות" לזנות או סמים או פשע. גם זנות וסמים יש כאלו שזה עושה להם טוב, ועלייה לזנות או סירוב לשמור על חוקי החברה, הרבה יותר טבעיים מעלייה לרגל. כאנשים מרגישים ובעלי עמדות ערכיות הנובעות גם הם מעובדת היותנו מרגישים, אין לנו ברירה אלא להסתמך על השיפוט שלנו מה נראה לנו שטוב לילדים ולקשר העתידי ביננו לבינם. סורי ובהצלחה עם הילדה

למעלה