הצילו!!

נסטלי

New member
הצילו!!

שלום חברים יקרים! אשמח לעצה ועזרה ממכם. אנחנו משפחה שהגענו לסמינר דתי לפני כ-7 שנים. הפעילים שם המשיכו להתקשר, ואף היה מישהו שבמשך כשנתיים היה בא אלינו הביתה לשיעורי דת עם בעלי. הבעיה היא בבת שלי, שהיא היום בת 17.5. הבת הושפעה מהסמינרים האלה, (היינו בערך ב3-4 סמינרים). המדריכות שם לא עוזבות אותה, והיא היתה גם בשעורי דת. המצב היום, שהבת נמשכת מאוד לכיוון החרדי, היא מתקשרת לעיתים קרובות למדריכה שלה, שבעיניה היא חברה טובה, וגם הולכת אליה הביתה. בהתחלה לא מנעתי, חשבתי שזה יעבור, אבל המצב מחריף, והיום היא לא מוכנה לאכול בבית אלא בכשרויות מיוחדות. היא כועסת עלי, וטוענת שהעולם החרדי זה מה שהיא רוצה, ושהיא יודעת יותר טוב מאיתנו מה טוב לה. אני חסרת אונים, כי אני כבר רואה בדמיון את השידוך עם אחד האברכים לובשי השחורים מבני ברק. מה עושים???????? תודה

מה זאת אומרת מה עושים?

תומכים. המון ובאהבה. היא כמובן לא יכולה לכפות עלייך שומדבר ממש כשם שאת לא יכולה לכפות עליה. היא הבת שלך גם אם היא תהיה שחורה או כחולה או ורודה. תזכרי את זה.

מתלבט13

New member
תיכנסי לראש שלה

תנסי להבין את הראש שלה. לנסות להסתכל על העולם דרך המשקפיים שלה. כל עוד לא תביני איך היא חושבת, אתם נידונים למריבה אינסופית הנובעת מדו שיח של חרשים. בלי קשר לאמונה, דת וחרדיות הם תרבויות ואורח חיים. ויש להם מעלות רגשיות רבות. אני חושב שבסוף, רוב בני האדם חיים את אותם החיים. רוצים אהבה, הנאות, צרכים רגשיים שונים. ובכל תרבות אנשים מנסים לספק את עצמם בדרך זו או אחרת. למרות הלבוש השחור, יש זוגות חרדיים שהאהבה אצלם פורחת, ויש זוגות חילוניים שניסו הכל ואין להם אהבה. (וכמובן שיש את ההיפך....) אינני יודע מה טוב לילדתך. וודאי שהגיל שלה אינו גיל שאפשר לקבל החלטות "נכונות". אבל בעולם שלנו, אין לנו שליטה על החלטות הילדים. נראה לי שאם הקשר שלך איתה יהיה קרוב ואוהב ומלא הבנה הדדית טובה, תוכלי להשפיע על חייה הרבה יותר. אחרת, את יכולה להירשם אצלה כנודניקית שאינה מבינה אותה. זה מה שאת רוצה? בקשר לכשרויות, אני מבין שזה מרגיז ומקומם. אבל זה מיטרד שאפשר לחיות איתו, ואני לא חושב ששווה לריב על זה.

את יכולה לפנות לעמותת על"ה

זוהי עמותה שהוקמה על ידי הורים שבניהם חזרו בתשובה וניתקו את הקשר איתם. את יכולה להגיע אליהם דרך אתר "חופש".

תאמרי לה ש...

היא עוד תתחרט על זה ובתור מי שמכיר את העולם הזה היא פשוט עושה את הטעות של החיים שלה והעולם החרדי הוא בואה של מושחתים וצבועים וכל הזמן יכנו אותה בעלת תשובה ויתרחקו ממנה בקיצור את עושה את טעות חייך !

yaniv1216

New member
אין הרבה מה לעשות..

רק תסבירי לה שהיא הולכת לאכול חרא. והרבה. בכל המישורים של החיים.

סוג ב`-על חזרות בתשובה ועוד

(מצוטט מתוך דו שיח בין שתי חרדיות): ש:שמעת שרחלי התארסה? א:התארסה? מזעל טויב. ברוך השם. הרי ידוע שלבחורה היו קשיים בשידוכים בגלל אחיה הנכה. כבר כמה שנים מחפשים לה שידעך. היא כבר ``רווקה זקנה``, בת 21 אוטוטו. נו, שיהיה במזל. מי החוסען? ש:איזה אחד מהישיבה של החוזרים בתשובה בירושלים. זה הדבר היחיד לבחורה במצבה. היא נחשבת סוג ב` בגלל אחיה, לא הייתה בררה אלא למצוא לה שידעך סוג ב`. חוזר בתשובה... א:מה את אומרת? ברוך השם שאני לא צריכה להתחתן עם כזה. נו שוין, שיהיה במזל... (מצוטט משיחה בין חרדל``ש לחילוני): ק:את גרה בתל אביב עם ההורים? שרה:לא, אני גרה לבד. ק:לבד? למה עזבת את הבית בגיל כל כך צעיר...?`` את ההמשך מיותר לצטט. היא מספרת שהיא הייתה חרדית והוא נפעם. מעריך. חושב שהיא אמיצה. רוצה להיות בקשר עם אחת כזאת. בעיניו היא חזקה, נבונה, אחת שיודעת מה היא רוצה. זה ההבדל הגדול בין חרדי לחילוני. אצל חרדי, שכל כך נאמן לדת (כביכול), מי שמתקרב לדת שלו הופך להיות לא טוב, ``סוג ב``. חוזר בתשובה תמיד ייתפס כחריג. זה אבסורדי לגמרי. איך ייתכן? אתם מסתובבים כל חייכם בנסיון להחזיר אנשים בתשובה, רק כדי שתוכלו להסתכל עליו ולעקם את הפרצוף? כדי שתוכלו לשדך אותו עם בנות סוג ב? מה פשר היחס האבסורדי הזה לחב``תים? לעומת זאת החילונים. הם לא מנסים כל חייהם להוציא אנשים בשאלה, אבל יוצב``ש הוא דבר מדהים בעיניהם, אדם איכותי, אדם שכדאי להיות בחברתו. איך זה ייתכן? תודו שזה מעורר תמיהה. ולך, האמא המודאגת: ילד הוא ילד. ואני מאמינה שאת רוצה שהיא תמשיך להכיר בך כאמא. אני מאמינה שהדאגה שלך היא לא כלפי מה שיהיה לבעלה לעתיד על הראש, אלא העובדה שאת עלולה לאבד את הבת שלך,בשר מבשרך.תסבירי לה, תגידי לה שאת לא רוצה לאבד אותה.תגידי לה שהיא עלולה להפוך מבחורה סוג א-א לבחורה סוג ב.כזאת שרק בחור סוג ב ישתדך אליה.תסבירי לה שגם אם היא בסופו של דבר תבחר בדרך ההיא,שתכבד לפחות את הדרך שלך,ולו רק בגלל שאת אמא שלה,וכיבוד הורים זו מצווה.ויותר מכל תזכירי לה שהסמינרים האלה מסובבים את הראש.הם שוטפים את המוח ומוכרים לך את הדת,והם פשוט אנשי מכירות טובים.וכמו בכל דבר שאת קונה,בסוף מתגלה איזה פגם.אז עדיף לה למנוע מעצמה את עגמת הנפש הקשורה בעניין ולהישאר נאמנה למה שהיא קנתה עד היום.את החיים האורגינליים שלה,את החופש לבחור.את העצמאות האישית.

uri80

New member
אם היא רוצה להרגיש סוג ב' כל חייה

הרי זו בחירתה שלה.

justchip

New member
העניין היא שהיא לא יודעת מראש

שהיא תהיה סוג ב' והיא כנראה גם לא יודעת מה כרוך במהלך חיים דתי/ חרדי דברים אלה מתבררים הרבה פעמים לאט ובהדרגה כך שאתה נשאב לתוכם מבלי להבחין או שכבר מאוחר מידי לפנות אחורה. לכן להורים יש זכות מלאה לנסות לשכנע את ילדיהם כשהם עושים צעדים שהם חושבים שיפגעו בהם, הם יכולים לנסות ולהציג את המצב מנקודת הראות שלהם ולהסביר שלדעתם הצעד שהם עושים לא נכון ויכול להזיק להם בפרט ילד מתחת לגיל 18 שעדיין כפוף להורים מבחינה חוקית. כמובן שזה לא כולל לנדות את הילד או להתרחק ממנו אם הוא לא מסכים לדעותיך ואם הוא דבק בדעותיו לאחר שההורה הבהיר את עמדותיו והסביר בצורה רציונלית את החסרונות ואת הקשיים או סכנות מבחינת ראות שלו כל מה שנשאר לו לעשות זה לנסות לתמוך בילד כמיטב יכולתו. נראה שאתה בעצם שולל את הלגטימציה של הורה ליעץ לילדיו או לנסות להבהיר לו את המצב מנקודת ראות אחרת- אם הוא רוצה שיעשה ובזה זה מסתכם, לדעתי הורים אחראים ולא משנה כמה הם פתוחים ונאורים לא רק יכולים ,אלה גם צריכים להתערב כשילדם עושה משהו שיתכן ומראות שלהם יפגע בו.

rigoletto111

New member
ובהחלט אפשר ליידע אותה

לגבי הנהגים היפים בחברה החרדית - ראיית הספרדים כסוג ב' ו"מכסות הספרדים" בסמינרים, העדר ההשכלה, וכן הלאה..

uri80

New member
השאלה אם היא תקשיב.

הרי ידוע שבני 17 ו-18 תמיד כבר יודעים את כל התשובות.

uri80

New member
חס וחלילה, הלגיטימיציה קיימת ולא

אצליח להבין הורה שלא יהיה אכפת לו מה קורה עם בנו, רק שבגיל 17 הילדה כבר מתחילה להיות די בוגרת כדי להחליט בעצמה, ומה לעשות-יתכן ומשקל דעתו של ההורה יהיה פחות.

למעלה