הצילו!!!

MashooMashoo

New member
הצילו!!!

הילדה שלי, עלמה, בת חודשיים ושבועיים עושה בעיות בהנקה !! קיבלה לפני שבוע זריקה מחומשת עלה לה החום ועבר, ומאז היניקה לא חזרה להסדר הנורמלי. היא תופסת ועוזבת, ולא "מרביצה" כמה דקות ארוכות של יניקה רצופה. כאילו שיש לה גרעפס תמידי. היא פולטת הרבה, במקרם של קוטג' ולפני כן פלטה מעט מאד. יש לה הרבה גרעפסים כתוצאה מכך. היא מתעצבנת שאני מקרבת אותה לציצי, אבל אני רואה שהיא ממש מתה לאכול. עכשיו מייאוש כי היא לא ממש אכלה מאז 0600 בבוקר נתתי לה 40 מל חלב שאוב שהיא גמרה אותו בשנייה. רציתי להמשיך עם הנקה אבל עלמה ממש התעצבנה בקרבת הציצי. בהנקת לילה אין בעייה והיא אוכלת בסדר. זה במשך היום בעייתי. תודה, מיכל

MashooMashoo

New member
ועוד משהו

אני מנסה בכל תנוחה אפשרית. ההתעצבנות היא בתנוחה הקלאסית. אז אני עוברת לפוטבול משני הצדדים - לא הולך. בשכיבה הולך קצת יותר טוב, אבל עדיין תפסיה ועזיבה ואין יניקה רצפיה. אז יוצא שהיא לא ממש אוכל הרבה והחלב נשפך על הסדין...

לא נעים אבל גם לא נורא...

תנסי להניק אותה במשך היום בפוזיציה ובתנאים הסביבתיים שמתקיימים גם בלילה. בלילה ההנקות הן יותר שקטות (ובטח גם חשוכות) ושום דבר מעניין לא קורה אז ולכן היא יונקת לשובע ואז ממשיכה לישון. במשך היום יש יותר גירויים ויותר מעניין מסביב. אם היא מסרבת אל תתעקשי איתה כדי לא ליצור חווית הנקה שלילית - היא עלולה להמשיך בסירובה בהמשך ואז עלולה להיווצר לכן בעיה בהנקה. לא כדאי. כשהיא תהיה ממש רעבה היא תאכל, אל תדאגי, ובכל תנוחה..

מי100

New member
יכול להיות שאם החלב נשפך

על הסדין מדובר בזרימה חזקה מדי שמפריעה לה לבלוע? אם נראה לך שהיא בולעת מהר והחלב זורם ומשפריץ, אולי כדאי לנסות להאט קצת את הקצב ע"י לחיצה משני צידי הפטמה בתנוחת מספריים (אצבע מעל אמה מתחת). כשהקצב מואט לשחרר את האחיזה לאט.

MashooMashoo

New member
חלב שאוב מבקבוק

אני בינתיים מאכילה אותה עוד פעם מבקבוק כי היא כמעט ולא אכלה יום שלם. היא לא רגועה ובוכה כל הזמן אני ממש חוששת שמשהו לא בסדר אני ספרתי בינתיים מחצות אתמול בלילה רק 4 חיתולים ספוגים וזה הרבה מתחת לרגיל אצלה. האם יש המלצה לגבי לתת או לא לתת מבקבוק???

יכול להיות בלבול פטמות

השתדלי להמנע ממתן מוצץ, נסי לקיים מגע עור לעור כמה שיותר, להניק בשכיבה בחדר שקט וחשוך, בהצלחה וקבלי

It could be related to the injectio

Aks your pediatrician to check the baby to see if he did not have a reaction to the hisun that affected his sucking and swallowing. Or, you could go to see dr Leibovitch in Udim who is a doctor and a yoetset hanaka 09-8858256​

למעלה