הצילו.

DDN

New member
אנימוס צייר אותן

קוואי זו הדמות שלו.. . .

tapas tapas

New member
על אותו משקל...

זו בטח משימה הרבה יותר קשה, אבל אולי אפשר לכתוב מדריך על איך לבנות למשל תחנת חלל או ספינת חלל שמאכלסת כמות אנשים בגודל של עיר קטנה. זה מעניין לדעת איך ניגשים בכלל לבנות משהוא שאולי יהיה קיים בעתיד הרחוק.

ובאותו עניין

בא לך לכתוב משהו על משחק בתקופת הברונזה? עושה רושם שעשית מחקר רציני בנושא, לפי השאלות...

tapas tapas

New member
עדיף שלא

דבר ראשון לא עשיתי מחקר רציני. בסך הכל הספקתי לקרוא חלק מתורת המלחמה ומthe first cities ועוד כל מיני דברים שמצאתי באינטרנט. דבר שני, בא נגיד שכתיבה זה לא התחום שלי. אולי אם הייתי מוצא הרבה מידע ונתונים מספרים שונים על אמצעי לחימה הייתי יכול לכתוב סיכום של כל זה. אבל כרגע אין לי יותר מדי מקורות. אז אני לא רוצה להמציא סתם דברים. אבל האמת שיש מטרת על לכל הלימודים האלה על תקופת הברונזה, כלומר לעשות עם זה משהוא מעבר סתם לכיף האישי שלי. אבל זה יהיה רק אחרי הטכניון.

מירטל

New member
תגובה?

התחלתי כבר לכתוב על ערים - מה לדעתך צריך להוסיף? http://www.the-orc.com/magazine/view_article.html?article=279&singlelink=true&sender=1024

ogmios

New member
לינק

ולטובת אלה מאיתנו שעובדים ברזולוציות נמוכות:

DDN

New member
את לינק תשאיר בשביל זלדה.

מה שחסר כאן זה קישור.

Roger the Jolly

New member
אחלה כתבה

אהבתי. לא שיש לי זמן לרוב להכין את כל הדברים הללו, אבל אני עדיין מאמין גדול בתכנון מסודר מראש.

Nihau

New member
חסרה לי בנייה של העיר ב"זמן"

העיר שתיארת היא עיר נתונה, כמו בחידה מתמטית "נתונה עיר". עיר היא גם מכלול של חוויות אנושיות לאורך כל תקופת התהוותה. היא סיפור של תרבות או תרבויות על פני זמן. בירושליים אפשר למצוא חומות חצי הרוסות, קיר קדוש ולידו שני מוקדי קדושה אחרים חשובים ושלמים, ישנה מסורת וחובה לבנות את כל המבנים בעיר מצופים באבן, יש שערים רבים לעיר ולכל שער יש שם ומשמעות לשם. יש גן פעמון, יש תחנת קמח, יש פארק ציבורי אחד או שניים. את כל אילה- רמזים להיסטוריה ולקיום המתמשך של העיר- לא רואים בעיר שתארת. איפה הפסלים? המזרקה המיוחדת בכיכר העיר? השעון שהיכה בו ברק? הספרייה העירונית בתוך מה שהיה פעם בית הסופר המהולל חכמון בן רבי ישוע?

Roger the Jolly

New member
הבעיה שבשביל לבנות זמן

צריך הרבה זמן. אני לדוגמא, בקושי יש לי כמה שעות נקיות בשבוע (כמובן לא רצופות) שאני יכול לחשוב בהם על בניית עולם ועלילה ודמויות ותרבויות ואלים ופוליטיקה ומסחר ועונות השנה וההשפעה של הכל על הכל. ואז לפני משחק יש לי משהו כמו שעה וחצי, גג שעתיים ולפעמים בקושי 10 דקות כדי להכין הכל בראש. סופו של עניין, אתה מכין מה שאתה מכין ומאלתר מה שאתה מאלתר ואם יוצא טוב הם חוזרים לפגישה נוספת ואם לא אז לא. (בנתיים חוזרים כבר בערך שנה וחצי אז כנראה שהאילתורים שלי יש בהם הגיון פנימי כלשהו.) בלי קשר, אני מאמין מאד בלהיות מסודר ולהכין דברים מראש ובלי ההכנה, אפילו המינימלית שאני עושה, לא ניתן לדעתי לקיים משחק מהנה לאורך זמן.

Nihau

New member
זה לקח לי פחות מ20 דקות להוסיף זמן

זה עיניין של הרגל ופרטים קטנים שעושים אווירה אחרת. תתאמן :)

Roger the Jolly

New member
בלי רצון לפגוע

אבל אני מאמין שאם בנית היסטוריה ב 20 דקות אני מובן להתערב שבפחות משתי דקות אני מוצא לפחות 5 חורים גדולים בלוגיקה הפנימית. הבעיה שלי היא לא חוסר באימון, הבעיה היא שאני שונא סתירות פנימיות ודברים אשר אינם מתישבים זה עם זה כאשר יושבים וחושבים עליהם.

Nihau

New member
שכחתי לציין שרימיתי בחישוב...

נכון שבניתי היסטוריה לעיר ב20 דקות אבל מה שלא ציינתי זה שאני מומחית #1 לעולם ולהיסטוריה הכללית שלו כך שבניית העיר ב20 דקות נשענה על יותר מ60 שעות של השקעה בבנית העולם במועדים שונים מוקדמים יותר...

מירטל

New member
ההבדל הוא...

שניהו חושבת ומדברת על עצמה בתור בחורה, אתה מדבר בתור גבר. כבחורה, זה די קל לבנות עולם הודות ליכולת נשית מרשימה שנקראת מולטיטסקינג - יכולת לבצע מספר דברים בעת ובעונה אחת. התוצאה היא שאת כל הפעולות שאינן דורשות מחשבה מיידית ( שטיפת כלים, רחצה, כתיבת הודעה לא ממש רצינית בפורום משחקי תפקידים...) אפשר לבצע תוך כדי תכנון עיר, עולם, הרצאה לעולמות או מחשבה על המאמר הבא שיכתב לאורק. והתוצאה היא שברגע שיש לך עולם מובנה בראש, אתה צריך באמת רק את אותן עשרים דקות להעלות אותו על הכתב. תנסה לבנות את העולם הבא שלך תוך כדי ישיבה בשירותים, זה יהיה הרבה יותר קל.

Super Monkey

New member
קיצור טוב לבנית עיר או עולם

הוא הרעיון של לבנות את העיר סביב קונספט שבהשראתו אתה בונה את כל הפרטים הקטנים. לדוגמה אתה חושב בראש "עיר נמל" אז ישר עולה לך אסוציאציות כמו: מסחר מפותח > גילדות מסחר > שילטון של מועצת סוחרים חזקים > איזור שוק מפותח ועשיר > פונדק גדול ומפורסם עם אוכלוסיה מגוונת מכל העולם > פיראטים > מלחים > סגידה לאל הים (או משהו בסגנון) וכו'... ככה סתם זרמתי עם האסוציאציות ואז אתה מקיף בעיגול כמה דברים שאתה רוצה לפרט עליהם וכבר יש לך עיר מספיק עשירה כדי להתחיל פגישה או שתיים. דוגמאות נוספות זו עיר בהשראת עיר תאומה בהיסטוריה העולמית כמו למשל: עיר בהשראת לונדון הויקטוריאנית (אפשר טכנולוגיה פוגשת קסם כמו בTHIEF), עיר בהשראת רומא (מסחר עשיר, פוליטיקאים מושחטים, אנשים מרחבי האימפריה) או אפילו השראה מפריז של מלחמת העולם השניה (עיר יפה שנכבשה על ידי צבא אפל ואיזה גנרל/קוסם רשע שולט בה, הרחובות בעוצר, דיכוי של תושבים, מחתרת שמנסה להתנגד). קיצר, זה רעיון טוב לעיר "אינסטנט" שאפשר לפתח אותה כבר תוך כדי משחק. השיטה: קונספט > אסוציאציות > מפה כללית > פרטים קטנים > היסטוריה כללית (או ליתר דיוק היסטוריה רלוונטית להרפתקה ראשונה). אם תחשוב על זה לא חייבים את כל ההיסטוריה של העיר. אני גרתי כל החיים שלי בחיפה ואני לא יכול לומר לך במדויק באיזו שנה היא נכבשה על ידי איזו אימפריה ואפילו לא מי היה ראש העיר לפני 50 שנה - ככה גם ההרפתקן הממוצע לא צריך לדעת הכל אלא רק מה שקורה בעיר בגדול.

Roger the Jolly

New member
זו גם הרמה שאני בונה ברוב המקרים

אבל קשה לקרוא לזה היסטוריה. זה פשוט לעצב אופי של עיר ומצב נוכחי.

Nihau

New member
את טועה לגבי בכל כך הרבה מובנים

1. דווקא לי אין מולטיטאסקין, לדרגורן יש. אני דווקא טיפוס של דבר אחד כל פעם. 2. אין לי מושג קלוש איך בחורות חושבות. אני לא חושבת על עצמי בתור מגדר אלא בתור אישיות. מתצפיות עד כה הסתבר שאני סוג ייחודי של יוצא מן הכלל. כלל של מה- לי אין מושג ברור ומיידי. וגם לא מאוד איכפת לי. 3. אין לי מושג איך תהליך היצירה האמנותית שמאפשר לי לבנות עיר + היסטוריה + מבנה חברתי פוליטי עובד. באמת שאין לי מושג. זה פשוט עובד. 4. יכול להיות שזה רץ ברקע ומתגבש ברגע שיש לי צורך בזה אבל לא זכורה לי ישיבה ייחודית בשירותים, ונראה לי שגם אם אפול בשירותים ואחטוף מכה לא זה מה שיגרום לי להמציא את קבל השטף * ודמויו. * 10 נקודות למי שמזהה את המחווה

Super Monkey

New member
נו באמת.. זה טריוויאלי..

"בחזרה לעתיד" - הדלוריאן! ..ועכשיו לשאלת טריוויה אמיתית: באמת יש דבר כזה שנקרא קבל שטף. מה הוא עושה? (רמז: לא גורם למכוניות ספרוט משנות ה80 לנוע בזמן. ...וגם לא לרכבות, לצורך העניין)

למעלה