הצילו.

מירטל

New member
הצילו.

אנשים טובים, הצילו! הושיעו! אין לי על מה לכתוב לאורק! אולי למישהו יש כאן רעיון על מה לכתוב? או מה לעשות עם מחסום הכתיבה הזה?

The Evil Rabbit

New member
ביקורת על מוצר?

אממם... כתבה בסגנון "מפגשים מופלאים" עם פלאגים? (ותודה לבעלך על המונח) למרות שאני מבין שאת יותר שחקנית... אולי איזשהו הסבר על בר"פ\סט"ב? זה יעזור להפיץ את השיטה הזאת... אולי כתבת רקע על מפלצת מסוימת? (בדומה לכתבה על אנשי זאב, שאני כבר לו זוכר מי כתב, אבל אני די סגור שזאת את או ניהאו...)

מירטל

New member
אתה גם לא תזכור:

ניהו כתבה כתבה מעולה על הרקע של אנשי זאב, ואני כתבתי לה כתבת תגובה עם הסברים על איך מכניסים אנשי זאב למשחק... הממממ.... אולי שווה לנסות לשכנע אותה לכתוב על ערפדים?

ogmios

New member
תוהה אם אפשר ללנקק כאן

או שמא זה ייחשב כאאוטינג לניהאו?

The Evil Rabbit

New member
עצם העובדה

שהיא אמרה שהיא כתבה כתבה על ערפדים הוא כבר אאוטינג, שכן אז אפשר להבין דרך מציאת הכתבה מה שמה של ניהאו. אבל זה נתון לפסיקתה.

Nihau

New member
אתם גורמים לי להצטער שהזכרתי את זה

תנו לינק או אל תתנו לינק או שפשוט תלכ לקרוא את זה או יותר טוב- תשאלו אותי ואני אענה על כל שאלות הערפדים שלכם. כבר הצעתי והבטחתי הרצאת ערפדים הרבה יותר שלמה ממה שיש בכתבה ההיא. לצערי במפגש הפורום אחרון לא נשמרה תרבות שיחה גבוהה מספיק כדי לאפשר ניהול שיחה אחת בכל רגע נתון ולמען האמת התנהלו בכל עת לפחות שתיים אז ההרצאה לא יצאה אל הפועל. נו טוב.

רעיון לכתבה

תעשה/י כתבה של השוואה בין מקצועות, היתרונות והחסרונות של כל מקצוע, על מנת להקל על בחירתם של שחקני תפקידים מתחלים מה לקחת, אפשר גם לעשות כתבה על גזעים ומקצועות יוקרה, אפשר ככה לעשות סדרה שלמה של כתבות שלא תיגמר אף פעם כנראה אם אתם תשדלו לסכם כמה שיותר ספרי הרחבה וכמה שיותר שיטות משחק, כלומר מספיק חומר למשך שנים, ככה שחקן תפקידים יוכל להחליט בבחירה קשה, כמו לדוגמא "מה יותר כדאי, דרואיד או כוהן?", אז הנה השוואה לדוגמא: הכוהן נלחם בצורה בינונית, יש לו יכולות חזקות נגד אל מתים (או בעזרת אלמתים במקרה של כוהן רשע), ויש לו מגוון גדול של לחשים (למרות שיש לו גישה מוגבלת למבחר הלחשים בהתאם לאהלוהותו ונטייתו), לחשיו עוצמתיים ורבים מאוד, יש להם הרבה כח אש אך גם הרבה כח ריפוי, הוא מכה באויבים מכות קשות, בין אם זה ישירות עם מכות קודש/טומאה אדירות, או בין אם זה על ידי ריפוי הברברי הסופר גדול וזועם של החבורה המחזיק בגרזן יותר גדול ממנו, לרוע המזל הכוהן בעיקר סומך על אחרים שיגנו עליו, וכשהוא נאלץ להילחם לבדו הוא בצרה צרורה, נכון, יש לו לחשים עוצמתיים שיעזרו לו מאוד במקרה כזה, אך זה לא יעזור לו נגד מטילי לחשי מאגיה שיקרעו לו את הצורה עם לחשיהם העוד יותר אדירים, ואם נגמרי לו הלחשים הוא לא יוכל לנצח דמויות לוחמניות, בטח שלא מטילי לחשים, ונוכלים פשוט יקרעו לו אתהצורה עם מתקפות פתע לדרואיד יש אומנם מבחר לחשים קבוע מראש, אך לפחות הדבר היחיד המגביל אותו זה הנטייה שלו, כלומר שדרואיד נייטרלי לא מוגבל בכלל, יש לדרואיד את מרבית לחשי הכוהן, ויש לו גם כמה לחשים פחות טובים וגם כמה לחשים יותר טובים, כך שבקרב אחד על אחד, לא ניתן לדעת מי מהם ינצח. בניגוד לכוהן הסומך על אחרים שיגנו עליו, הדואיד יכול להסתובב לבדו, כי אם נגמרים לו הלחשים הוא לא חסר אונים כמו הכוהן, כי בזכות צורת הפרא שלו הוא נלחם טוב כמעט כמו דמויות לוחמניות (ואפילו טוב כמוהן בעזרת קמע אגרופים אדירים, חפצי הגנה קסומים למיניהם ושריונות ומגנים עם אפקט הפרא), צורת הפרא ויכולת אלף הפנים הופכות אותו גם למרגל טוב כמעט כמו הנוכל, ויש לו גם יותר מיומנויות מהכוהן, מצד שני, הכוהן הרבה יותר יעיל נגד אלמתים, הכוהן הוא גם מחייה יותר טוב, והודות ליכולת הטלה ספונטנית של לחשי ריפוי ורשימה קצת יותר גדולה של לחשי ריפוי, הכוהן הוא מרפא יותר טוב, מה גם שלכוהן יש הרבה יותר חופש בחירה בלחשיו ובאופן התנהגותו, בהתאם לאל שהוא בחר, לעומת הדרואיד הקבוע מראש על נטייה נייטרלית וסגידה לטבע זו הייתה דוגמא להצעה שלי

קצת פספסת את הכוונה

אני אמנם לא יכול לדבר בשמה של מירטל, אבל בתור המנחה שלה, אני יכול רק לומר שפספסת את הכוונה שלה. ראשית, מירטל לא משחקת במהדורה השלישית (או במו"ד), כך שהיא לא המקור הטוב ביותר למידע טכני על חוקיה של המהדורה הזו. שנית, אחד הדברים שאנחנו מנסים לעשות ב"אורק", זה להציע ולבנות רעיונות קצת מעבר למלל הטכני של שיטות (לא רק מו"ד). אנחנו רואים במשחקי תפקידים תחביב יצירתי שהוא קצת מעבר למתמטיקה של יתרונות וחסרונות בחיפוש אחר פיסת הנק"נ הבאה. בשביל מספרים וחישובים, יש די והותר מידע בספרי הכללים, ואין טעם לסכמו שוב ושוב. אנחנו מנסים לגעת בנושאים קצת יותר מעניינים שמוסיפים טעם וצבע לעולם המשחק, החל מאגדות על אנשי זאב, דרך רעיונות להרפתקאות, וכלה בסקירות על מערכות כלכליות ופוליטיות.

DDN

New member
משהו שרציתי להעלות כאן לדיון

מה קורה לדמויות אחרי שהן מסיימות את "חיי ההרפתקנות" שלהן: איך סיימו, מה הן עושות הלאה? ואיך אפשר לשלב אותן בהמשך המשחקים?

0Pandemonium0

New member
רעיון מעולה!../images/Emo45.gif

אלא אם כבר הייתה כתבה כזו, ואז זה לא ולא אמרתי כלום.

DDN

New member
מירטל,

אם את לא מתכוונת להשתמש ברעיון שלי, תכתבי, כדי שאני אוכל לפתוח את הדיון. במידה וכן, נפתח אותו אחרי הכתבה, תוך התייחסות אליה. . ..

Nihau

New member
רעיון אחד או שניים

בניה של ערים מבחינה פוליטית, גאוגרפית והיסטורית. הרבה ערים במ"ת מתאפיינות בעומק של שלולית אין פסלים חשובים בכיכר העיר, אין חומות פנימיות שרופות או מנותצות לזכר אירוע X, אין התאמה של בניית העיר לסביבה בה היא נבנית- עיר מדברית בעלת חומות בזלת מעלה תהייה. ערים נמצאות שם ואין כמעט מערכת יחסים בינן לבין ערים אחרות, ממלכות אחרות ועוד. בדרך כלל אין הקדשת תשומת לב למסחר- לא מצאתי עד היום "עיר שרק בה אפשר למצוא את בדי הארגמן הקדושים" או סחורה ייחודית אחרת. חוץ מבנוסגות'- שם אני בניתי את הערים וקאווי צייר אותן...

למעלה