הצילו!!!

queenieo

New member
הצילו!!!

לפני חצי שעה קרה משהו שמאוד הפחיד אותי, ואני רוצה לדעת אם אני צריכה להרגע כי זה נורמלי בהתחשב בסיפור, או שיש לי סיבה לדאוג וכדאי לקחת את התינוקת לבי"ח או משהו כזה. הבת שלי בת שלושה שבועות וחצי, נולדה 3.5ק"ג, אוכלת כל היום וגדלה יפה מאוד. היום נסענו לארוחה משפחתית במסעדה, והכנתי לה 150מ"ל חלב שאוב בבקבוק. ממש לפני שהגענו היא התחילה לבכות, והראתה סימני עייפות. במסעדה היא היתה בכיינית, והרגעתי אותה עם הבקבוק ובסוף היא נרדמה. בדרך הביתה היא התעוררה ונכנסה להיסטריה, ולבסוף הרגעתי אותה עם הבקבוק, אבל היא נשארה בכיינית כל הדרך, לפעמים עם בכי חזק מאוד (ממש היסטרי) והיה לי ברור שהיא רוצה שאני אוציא אותה מהכיסא ואחזיק אותה (מה שכמובן לא עשיתי כי זה מסוכן). סה"כ היא סיימה 100מ"ל. כשהגענו הביתה היא עדיין בכתה, ונראתה מאוד עייפה, וכיוון שאני מרדימה אותה באכילה ניסיתי לתת לה את שאר הבקבוק, אבל היא לא רצתה. אז הצעתי לה ציצי, ואת זה היא רצתה, ואכלה ברעבתנו. ואז קרה המקרה המפחיד - היא הפסיקה לאכול, והראתה סימנים שיש לה גרפס. אז שמתי אותה על הכתף כדי שתעשה גרפס... והיא הקיאה! לא פליטה קטנה של חלב, אבל ממש הקאה בכמות, מה שהיה נראה כמו גבינת קוטג', וחלק יצא לה מהאף! היא ממש נבהלה מזה, כל הגוף הקטן שלה התעוות והיא התחילה לצרוח, ואני גם נבהלתי מאוד וקפצתי איתה. אח"כ היא נרגעה בקלות, ועשינו לה אמבטיה והיא היתה שם מאוד רגועה, ועכשיו היא שוב נרדמת לי על הציצי, מה ששכנע את בעלי שהיא בסדר גמור ואין מה לדאוג. אבל אני מרגישה ממש לא שקטה, ודי מבוהלת. בחיים לא ראיתי אותה מקיאה ככה, ואני מפחדת שמשהו לא בסדר איתה. אני גם מפחדת להשכיב אותה לישון - שזה לא יקרה שוב והיא חס וחלילה תחנק שם במיטה בקיא של עצמה! אני ממש מבוהלת! יש לי סיבה להיות ככה מבוהלת, או שזה נורמלי???

זה קורה - אבל כדאי שתעקבי ותראי

מה קורה במשך הלילה. יכול להיות שההקאה באה בעקבות הכמות הגדולה יחסית? יכול להיות שחוסר הנוחות בבטן הציק לה ולכן היא בכתה, ולא מרעב. ואולי לחצת לה בטעות על הבטן כשהרמת אותה לגרעפס? (זה קרה לי פעם). נראה לי לא דבר שצריך לרוץ איתו למיון, אבל אם את לא שקטה...

sipor

New member
כמה דברים.

1. להירגע - זה יכול לקרות. 2. כנראה יש לילדה שלך גזים וזה מקור הבכי, את חשבת שזה רעב ונתת לה לאכול, יותר מדי כי היא פלטה רציני.. מה שקורה זה שהאוכל מרגיע כביכול את הגזים ולכן הם אוכלים ברעבתנות יותר, אחר כך כואבת להם עוד יותר הבטן. דווקא טוב שהיא הוציאה הכל כי זה הקל עליה. 3. ממליצה לך לגשת לסופר פארם הקרוב לקנות גליכל- תכשיר הומפאטי שעשה אצלנו פלאים ומאוד הקל על הגזים. בנות סובלות יותר מגזים ככה אומרים.. וזה בדיוק הגיל שזה התחיל. 4. תשימי לב בחצי שעה הקרובה שהיא בסדר , אז סביר להניח שהחלק הקשה מאחוריכם...

sipor

New member
בכל מקרה..

סביר להניח מה שקרה זה שהיא אכלה יותר מדי.. אל תדאגי.. תעקבי. ותגשי לנוח..

גלשני

New member
מסכימה../images/Emo45.gif

סביר להניח שמה שהציק לה היה כאבי בטן (קוליק) ולא הרעב, ומאחר והיא אכלה עוד ועוד היא הקיאה כל כך הרבה בסופו של דבר. זה באמת מבהיל, אך לא נשמע שיש סיבה לדאגה

כנראה שהיה "תקוע" לה

לפעמים תקוע להם וצורב להם מהגזים ואז הם מקיאים ומרגישים אחכ טוב יותר... לא נשמע שיש סיבה לדאגה אבל פשוט תעקבי אחריה ותראי אם מתפתח משהו... גם לירי בגילה בערך הקיאה ככה ונלחצתי נורא...הם קטנטנים כאלה וחסרי ישע אבל שוב...נשמע נורמאלי לחלוטין

queenieo

New member
תודה לכן!

היא עכשיו שוכבת פה רגועה לחלוטין, אז כנראה שבאמת זה בסדר. באמת שמתי לב שבימים האחרונים יש לה יותר גזים! אבדוק לגבי הגליכל.

sipor

New member
כן.

זה קורה להם לקטנטים האלה.. זה יוצא מכל הכיוונים.. זה קרוב מאוד והמקום קטן מאוד.. זה טבעי..

queenieo

New member
זה הכי הפחיד אותי

חשבתי שהיא נשמה את החלב או משהו כזה! תודה!

galizoe

New member
להרגע! לא קרה כלום!

מזל-טוב! עברתם את ההקאה הראשונה (ולא האחרונה) של הקטנה... יהיו עוד המון 'ראשונים', רובם טובים וחלקם רעים ומפחידים... הרבה פעמים כשתינוקות פולטים זה יוצא להם גם מהאף כי סה"כ גם חלל האף וגם הפה-גרון מתנקזים ללוע (גרון) וכשזה חוזר, זה לפעמים מתפצל... ה'קוטג'' אומר שזו הקאה ולא פליטה, החלב כבר מעוכל בחלקו, בעוד פליטה בד"כ נראית בדיוק כמו מה שעדיין בבקבוק. מה שקרוב לודאי התחלתם זה את תקופת כאבי הבטן וחוסר הנוחות בסלקל הוא כי הזוית בו לוחצת על הקיבה ואחרי שעתיים (? אני מעריכה - מסעדה+נסיעות) של לחץ על הקיבה, גם אני (אולי) הייתח מקיאה... לא לדאוג! מבחינת הלילה, שימו אותה בתנוחה על הצד כך גם אם תקיא זה ינזל הרחק ממנה ואתם יכולים לישון בשקט. (למרות שאני בטוחה שזה לא יקרה... תמיד קמים כל 2 דקות לבדוק בהתחלה...) בהצלחה.

queenieo

New member
תודה

במסעדה הוצאנו אותה מהסלקל והחזקנו אותה. אבל הנסיעה הביתה היתה חצי שעה, והיא בכתה כל הדרך... באמת שמתי אותה לישון על הצד. זאת אומרת, כמו שהראו בבית החולים אחרי שהיא נולדה - שמתי אותה על הגב, ואז גלגלתי שמיכה ושמתי מתחת לצד אחד של הגב כדי שתהיה חצי על הצד. כבר מזמן לא שמתי אותה ככה לישון, אבל היום אני מבוהלת ולכן עשיתי זאת. באמת תודה על העזרה! אני לא יודעת איך הייתי עוברת את הלילדה הזה בלעדיכן.

yeya

New member
אויי זכורים לי ה ימים המפחידים האלו

מיה היתה מקיאה די הרבה כל פעם שהיא היתה יונקת יותר מדיי. פעם אחת היא הקיאה במסעדת יין ינג (מזל שישבנו בחדר הקטן במרפסת). בעקרון תעקבי , אם ההתנהגות רגילה והיא לא מריאה אחרי כל ארוחה אז כנראה שהיה תקוע לה גראפס או שהיא אכלה יותר מדיי. אם זה יקרה הרבה פעמים תתייעצי עם רופא

naamamushki

New member
לדעתי... משהו הפריע לה ולא אוכל

ובגלל שחשבת שזה אוכל היא אכלה הרבה...תחשבי 100 סיסי לקיבה כל כך קטנה... אז בסוף הכל יצא...ואז היא נרגעה... לא נראה לי משהו רציני אבל תעקבי ואם את רואה שזה שוב קורה - אני תמיד בעד קפיצה לרופא לבדוק שהכל בסדר...

queenieo

New member
עדכון

הלילה עבר בשלום, ועכשיו הכל בסדר. באמת תודה לכן! לגבי ה- 100 מ"ל - היא אכלנית גדולה ואלה הכמויות שהיא בדרך כל אוכלת (היא גם גדלה בהתאם). תמיד היתה ככה- במשך היום היא אוכלת הרבה, ובלילה היא ישנה. כשהחזרנו אותה מבית החולים היא ישנה 5 שעות בלילה, אחרי שבועיים זה הפך לשש שעות, ועכשיו היא כבר ישנה שבע שעות כל לילה. נראה לי שהיא מפצה על הארוחות המפוספסות בלילה באכילת יתר במשך היום.

h i l u

New member
עיניים גדולות ../images/Emo21.gif../images/Emo135.gif../images/Emo78.gif:-

כשזה קרה אצלנו, אחרי פעם-פעמיים, נגשנו לרופאת ילדים, שהרגיעה ואמרה שאם זה לא קורה על בסיס קבוע אין מה לדאוג. היא ככל הנראה פלטה עודפים שהפריעו לה. אולי יש לה באמת עיניים גדולות במהלך היום. אבל גם אם היא פולטת בצורה כזו פעם ביום, אין מקום לדאגה, אלא למעקב בלבד. יש מחלה שנקראת ריפלוקס שגורמת להם להקיא כך, אבל אז מדובר על תדירות גבוהה בהרבה. זה עובר להם לבד, ולמרות שבטח זה לא נראה לך באופק, לומדים לחיות עם זה ולא להתרגש מזה יותר מדי. זה פשוט קורה לפעמים.

hadashilav

New member
אני שמחה שאתם מרגישים יותר טוב...

ואיזה כיף לך שבגיל 3 שבועות היא ישנה כמעט כל הלילה.. הלוואי עליי (ושלי כבר בת 10 חודשים אוטוטו) חוץ מזה, אני מסכימה עם מה שנכתב, כנראה הציק לה משהו והיא הקיאה (כמו שלפעמים קורה לנו). הפליטות מהאף - נורמלי לחלוטין, לנגה זה קורה עד היום, מהיום הראושן היא פלטה מהאף ובבי"ח אמרו שזה נורמאלי לחלוטין.

5 סיגלי

New member
לידע הכללי לא חשוב כמות

האקאה חשוב יותר צורת האקאה כשילד ואו מבוגר מקיאים בקשת אז באמת כדאי לגשת לרופא אבל אם זה בצורה רגילה אפשר ליפתור בבית תרגישו טוב סיגלי

למעלה