הצילו................

לביאה11

New member
הצילו................

מחפשת מורה לכינור
לא גיטרה, כינור (אין פה איקון של כינור) מישהו יכול לעזור? לא בסיגנון הקלאסי אלה האוטנטי. אשמח לקבל את עזרתכם.
איש הרוח.... אתה יכול לעזור

אני מצפת

כך שאינני מתמצא כ"כ במרכז הארץ. למה לא לנסות לפנות לקונסבטוריון בעיר שאת מתגוררת?

לביאה11

New member
../images/Emo140.gifתודה../images/Emo140.gif

מאיר99 כבר נתן לי מספרי טלפון שאוכל אולי להיעזר בהם. אם תשמע משהו אשמח להתעדכן שבוע טוב איש

BobMarly

New member
לעניות דעתי

את צריכה לחפש מורה טוב ולא מורה למוסיקה מסוימת. מוסיקה קלסית היא המקום ללמוד מוסיקה ולא מוסיקה אחרת, כי עבור מוסיקה קלסית יש הרבה מאוד תרגילים מתודות ויצירות שנועדו ללימוד. כדאי לך אולי לבדוק עם המורה שאת לומדת אצלו אם אפשר להוסיף גם מוסיקה מזרחית, אבל לדעתי זו הדרך הטובה ביותר. בהצלחה

meir99

New member
הי בוב , מסכים עם מה שאתה אומר

אני לומד אצל מורה קלסית ובלימוד הקלסי יש דגש על אינטונציה(דיוק בתוים)תרגול יומי של סולמות צליל יפה (ע"י עבודת קשת)יחס נכון בין שמיניות ורבעים ולבסוף מוסיקליות. הבעיה בכינור מזרחי(שאני רציתי גם ללמוד ואלמד תמי שהוא)שהכיוון הוא סול רה סול רה ששונה מכיוון קלאסי שהוא סול(המיתר העבה)רה לה ומי ולמי שמנגן מעט זמן העסק מאוד מבלבל ומי שמתחיל במזרחי קשה לעבור לכיוון הקלסי ולהיפך(דיברתי עם מביני עניים במזרחי)כלזמר אמנם עם אוריינטציות מזרחיות אבל עדיין כיוון קלסי עם סולמות עיקריים של סול מינור (סי במול ומי במול) או סולם שסי במול בלבד.כמעט אין כלזמר עם סולם מז'ורי .אני לקחתי החלטה "אסטרטגית"להקדיש כמה שנים בכיוון הקלסי להתמחות בכלי ואח"כ בע"ה נלמד עוד דברים.לוקח 5 שנים להיות ברמה סבירה בכלי. מה עוד שהמתודה הקלסית הכי משוכללת מבחינת אתגרי נגינה בדרגות קושי שונות . יש למשל אטיודים ויצירות ל1-2 שנות נגינה ויש כאלה שנזקק להן 4 שנים ומעלה(פוזיציות גבוהות וכ"ו)הלימוד הקלסי מנסה בסיסטמטיות לבנות את הנגן מלמטה. החסרון בלימוד הזה שפחות שמים דגש על נגינה לפי האוזן וכמובן למי שלא אוהב קלאסי"נו נגד זה אין מה לעשות.)אז אם לביאה תרצה מורה קלאסי אשמח להמליץ. מקווה שלא הלאיתי אתכם

BobMarly

New member
נכון

אני לא מכיר מורים שעושים שילוב של נגינה על-פי שמיעה עם לימוד מפרך כפי שאתה לומד וזה קצת חבל. אני שכתבת דברים נכונים ןמדויקים.

לביאה11

New member
תודה בובי

נכון לעכשיו אני עם חום גבוה לכשאחלים אחפש לי מורה. מורה שמלמד בכדי ללמד ולא בשביל הכסף תודה גם למאיר99 על העזרה הולכת למדוד חום

BobMarly

New member
שתהיי בריאה

את צריכה לזכור שמורים עובדים לפרנסתם ולכן זה טוב שהם מלמדים בשביל כסף ולא בהתנדבות. כך, יש להם מחויבות אלייך. אם המורה לא טוב זה כבר סיפור אחר. מורה טוב ילמד בדרך כלל לפרנסתו אבל יספק לך את הסחורה.

למעלה