הצילו..

הצילו..

הנושא אולי מוגזם אבל כך אני מרגישה, אני אמא ליהונתן בן 6, מזה כשנה הוא נוטל ריטלין ומאובחן כסובל מ ADHD הבעיה שהוא גם היפר אקטיבי וזה פשוט סיוט!! סיוט בלשון המעטה, אני כבר מתביישת ללכת איתו להורים שלי אפילו, הוא ממרר שם את החיים לכולם, אני לא יכולה להזמין אורחים כי אז יש לי בושות ממנו, הוא לא יכול להיות בשקט אפילו כמה דקות, הוא מציק לי, לאחותו ולאביו, החיים איתו בלתי נסבלים, הוא מטופל גם בריפוי בעיסוק והחיים שלי הולכים ונהרסים, אני לא יכולה ללכת איתו לשום מקום שכן רק בושות הוא גורם לי..עזרו לי, אני מתחננת... אמא של יהונתן

דליה.ד

New member
שלום שמים וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

החיים עם ילד adhd הם לפעמים אתגר קשה במיוחד. למעשה אנחנו צריכים להשתמש בהורות מתקנת (על משקל הוראה מתקנת). כל דבר צריך להיות מחושב, בדוק, מאורגן מראש. כל פעילות ולו הפשוטה ביותר היא התמודדת שדורשת כישורי הורות מיוחדים. יהונתן זקוק - כנראה לטיפול תרופתי גם מעבר לשעות בית הספר וכמובן לעיצוב התנהגות. זהו המפתח להגיע לאיזה שהיא רוטינה נסבלת גם בשעות המשפחה. אצלי בבית (עם 5 adhdיים) זו היתה הדרך לבסס איזה שהיא נורמליזציה כי פשוט כל יום התרחשה אצלי בסלון מלחמת גוג ומגוג....העצבים, הלחץ, הצעקות, המרדפים, המכות (שהם הרביצו אחד לשני), מפלס הבלגן הרקיע שחקים. מאז ששני הבנים מקבלים קונסרטה יש לנו שפיות מסויימת עד השעה 19:00 (ואז יש ריבאונד - כמובן -
), ואז אני פשוט אוספת כוחות להתמודדות עד שהם נופלים שדודים (וגם אני) למיטה. נקטנו באמצעים של הפרדת כוחות ועיצוב התנהגות. כל אחד בנקודת התורפה שלו. עדין - לפעמים, ארוחת ערב נעה בין שדה קרב לסטנד אפ קומדי, אבל לומדים לחיות עם זה ולהינות גם ממה שיש (כרגע זה נראה לך בלתי אפשרי, אבל גם אני הייתי בתהומות היאוש!). בקשר לסבים: שתפי אותם בקשיים, תני לו כדור לפני שנוסעים אליהם, הסבירי בפירוט מה יהיה (ארוחת ערב, למשל), מה מצופה ממנו התנהגותית ותגמלי כל התנהגות נכונה.

zivadina

New member
כלים להתמודדות בבית

שלום רב לך וברוכה הבאה. למדנו, שבנוסף לשימוש נבון בטיפול התרופתי, צריך ליצור בבית מסגרת מאוד ברורה ולא ותרנית, כדי לרסן את התנהגותו של הילד. צריך ליצור כללי התנהגות ברורים בכל מצב, ולוח שעות ברור. אצלנו זה עזר מאוד להרגיע את האווירה. (אצלנו יש מספר מאובחנים ADHD). שימי לב שהפרעת הקשב היא תכונה תורשתית, כך שייתכן שהילד ירש את התכונה מאבא או מאמא. במקרה כזה, גם להורה ה-ADHD יש בעיות ארגון משלו, וזאת עוד סיבה טובה כדי להכריז על חוקים וכללים בבית. את מוזמנת לקרוא את הקישורים שלנו לעזרת ההורים, ולהצטרף אלינו בהתמודדות שלנו עם הפרעת ADHD, שההיפראקטיביות היא חלק מאוד גדול בה.

לגבי תורשתי...

אז ככה יש לי אחיינית שמאובחנת גם כהיפר אקטיבית בת 12 ושהם נפגשים אצל ההורים שלי שישו ושמחו..פשוט חגיגה הולכת שם, הבית הופך לשדה קרב רציני, הוא מקבל המון חום ואהבה אבל זה פשוט בלתי נסבל, יש לו אחות בת 3 שסובלת ממנו מכות רצח, סתם ככה בלי סיבה, פה סטירה, שם בעיטה, פשוט סתם, הוא יודע שהתנהגות כזו מכניסה אותו אוטמטית לחדר, אבל הגענו פשוט למצב שהוא מרביץ לה ונכנס לבד לחדר, הוא יודע מה שהוא מעולל אבל הוא ממשיך בזה, הוא מציקן וכך גם בגן, הוא מטופל על ידי פסיכולוג אבל בקצב הזה נראה לי שאני אזדקק לפסיכולוג, אני כול כך מיואשת שאני כבר לא יודעת מה לעשות, שנה הבאה בע"ה הוא עולה לכיתה א' ואני כול כך אובדת עצות, הוא ילד מאוד חכם, מאוד פיקח, מאוד אינטלגנטי, אבל אני מפחדת ממה שעלול לקרות שהוא יעלה לכיתה א'...ממש אובדת עצות

פסיכולוג זה רעיון לא רע בכלל../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה! כאילו תארת את בכורי כשהיה בגיל בנך.... אחיו היה שק האגרוף שלו. הבית היה אזור מלחמה,טורנדו ועוד כל מיני. כל יציאה משפחתית דרשה מתחים ועמידה בלחץ נוראי... אבל... כמו שאמרו לפניי, ממליצה לך מאוד לשקול שימוש נבון בטיפול התרופתי. מתן כיסוי תרופתי גם לאחר הצהריים ולשבתות, יוריד את רמת המתחים והתסכולים של כולכם! פתאום תגלו- שאתם יכולים להנות יחד כמשפחה.
תהיה לכם ההזדמנות להראות לגוזל השובב, כמה אתם אוהבים אותו. אצלנו- מרגע שעשינו את השינוי הזה, כל החיים בבית קיבלו צורה אחרת. פסיכולוג התנהגותי, שיפגש איתכם ההורים, אולי גם עם הילד, יכול לתת לכם את הכלים להתמודדות עם פחות מתחים. עם יותר הנאה זה מזה. עם התנהלות יותר בריאה לכולכם.
אל תבזבזו זמנכם בהלכאה עצמית. התחילו במציאת פתרונות שיעזרו לכם לחייך ולהנות יחד. ילדים חכמים,פקחים, אינטיליגנטים- צריך לאהוב ולמצוא את הדרך לתת להם לאהוב חזרה.
וברוכה הבאה

TikvaBonneh

New member
עצות לשיפור התנהגות בבית ובגן

גם לנו היה מצב דומה עם הבן שלנו. הוא היה משתולל ושובר דברים ודוחף ומרביץ. מה שאת כנראה צריכה לעשות זה גם להגדיל לו את המינון של התרופה, וגם לעבור הדרכה בסמכות הורית. להכניס לחדר זה לא מספיק עם ילדי הADHD. מה שאנחנו יודעים ועובד לנו עם שאר הילדים שלנו לא עובד איתו. אצלנו יש עכשיו שיטת נקודות, שבה הוא מקבל נקודות זכות על התנהגות טובה, ומקבל פרסים בהתאם למספר הנקודות שצבר. מאז שעשינו את זה, אין יותר מכות והשתוללות. אולי הפסיכולוג שלו יכול לתת לכם הדרכה בסמכות הורית, ואם לא אז יש בבית חולים שניידר מרפאה שעוסקת בכך. יש ספר בשם "לשלוט בADHD", של ד"ר ראסל בארקלי, שכדאי לך לקרוא. גם הגננת יכולה לעבוד איתו בשיטת הנקודות, וכדאי שהיא גם תקבל הדרכה - פגישה משותפת לכם, לגננת ולפסיכולוג המדריך, כדי שתעבדו כולכם בצורה עקבית. וכמובן בשנה הבאה פגישה עם המורה, היועצת, פסיכולוג בית הספר והפסיכולוג של הבן שלך. אל תדאגי, אנחנו עברנו את כל זה, אל תתיאשי, את בדרך הנכונה, זה רק יותר קשה ומאתגר, אבל את תצליחי לחנך את הבן שלך.

למעלה