הצילו!!!!!!

smintzer

New member
הצילו!!!!!!

התינוק שלי בן 5 חודשים נפל משידת ההחתלה. יש לו בומבה בראש. כרגע הוא ישן עלי במנשא (מה לעשות הגיע זמן לישון). בעלי מאוד לחוץ, רוצה ליסוע לבי"ח. מה לעשות????? יעוץ דחוף!!!!!!!!! תודה

שרוֹן

New member
את לא יודעת אם יש פגיעה פנימית,

שינה זה מסוכן (לא זוכרת בתנאי לחץ למה, אבל קישתא לבית חולים). צריך לוודא שאין פגיעה בגולגולת או שטף דם פנימי במוח, אתם תעברו דרך נויירולוג, הוא צריך לבדוק את הילד ער, ואז כנראה שגם יעשו סיטי לראש.

נראה לי שכדאי

פשוט לראות רופא או להתייעץ עם מוקד כלשהו (טר"ם, מר"מ וכד') לא הייתי לוקחת סיכון עם נפילה על הראש...

שרוֹן

New member
חבל לבזבז זמן על רופא.

נפילה מגובה כזה דורשת ממילא בדיקה מקיפה בבית חולים (אני לא רוצה להלחיץ עם סיפורים מהחיים).

עקרונית מדברים על שלושה סימנים

הקאות, ישנוניות יתר (או ערנות יתר) ושינויים בתיאבון. אבל מצטרף לדעת קודמי- רצוי לראות רופא. לא יודע אם הייתי הולך למיון, אבל לבטח הייתי הולך (או יוצר קשר) עם הרופא המטפל... הראש עקרונית חזק מאוד. כמובן שהכל אינדוידואלי ותלוי במכה. לנו זה קרה עם איה והרופא אמר לנו לשמור עליה ערה ולהתבונן למשך 24 שעות. שינוי קל שבקלים במה שציינתי קודם- ולטוס לבית החולים... אבל באמת, תעשי מה שהמצפון שלך אומר. אם בית חולים- אז בית חולים- ועכשיו. עדיף לביות בטוח מאשר להצטער... מקווה שהכל בסדר...

smintzer

New member
הילד התעורר ומחייך

האם זה צריך להרגיע? הוא גם יונק בהנאה...

שרוֹן

New member
אולי תצלצלו למיון

של בית החולים הקרוב? בעקרון אני יודעת שחייבים לשלול פגיעה. הסימנים נשמעים חיוביים, אבל לא הייתי מסתכנת. אנחנו הגענו לבית חולים עם ילד בן שנה וקצת שהתחיל להקיא אחרי שנפל מהספה. הוא יצא בסדר, אבל ראינו שם תינוק בין ארבעה חודשים שהגיע בגלל נפילה. הוא היה נראה סבבה, והיה ערני אבל בסי.טי. הסתבר שיש לו סדק בגולגולת ושיטפי דם פנימיים. לא היה הרבה מה לעשות חוץ מלעקוב אחרי זה. אבל זה טוב שההורים חזרו הביתה וידעו שהם צריכים להיות מאוד ערניים לשינויים.

צימעס

New member
כן, מרגיע

מחפשים (ז"א, כדי לדאוג) סימני אפאתיות ב - נדמה לי - 12 שעות אחרי הנפילה.

She Dolphin

New member
לגשת מיד למיון! ../images/Emo124.gif

לא הייתי מחכה. בגיל כזה כל נפילה מגובה שהוא פי שלוש מאורך גוף הילד מחייבת בדיקה מיידית של רופא. ככה תוכלו להיות רגועים שהכל בסדר.

מה עם הילד הייתם בבדיקה?מקווה

לשמוע עידכון ובשורות מרגיעות הצלחתם להדאיג אותי שרי

לאה_מ

New member
מה קורה? הייתם במיון?

שידת החתלה זה ממש גבוה - גם אני חושבת שצריך לבדוק אותו בצורה מקיפה.

smintzer

New member
דיברנו עם הרופא המטפל והוא

אמר שלאחר שעתיים אם הוא לא הקיא- כנראה שהוא גם לא יקיא, ואם הוא לא איבד את ההכרה עד עכשיו כנראה שלא יעבד. בקיצור, אפשר להישאר בבית, ולישון כרגיל. תודה על כל האכפתיות, אפשר לסמוך עליכם בעת צרה...

למעלה