לגבי פריצה למחשב
1) תתקין תוכנת אנטיוירוס עדכנית ותריץ אותה. חשוב שגם קובץ הנתונים וגם מנוע הסריקה יהיו מעודכנים. הרבה אנשים לא מעדכנים אף אחד מאלה או מעדכנים רק את קובץ הנתונים אבל לא את מנוע הסריקה. במידה ואין מנוע סריקה נפרד, יש להקפיד שהגירסה האחרונה של תוכנת האנטיוירוס תהיה מעודכנת. תעדכן את קובץ הנתונים (בחלק מהתוכנות- קבצי נתונים) לעיתים קרובות, ואת מנוע הסריקה לעיתים לא רחוקות. 2) תבדוק שאין לך File and Print sharing במחשב. את זה ניתן לראות ב- Control Panel ב- Network. אם זה מסומן, יש להסיר את הסימון. 3) תעדכן עדכוני אבטחה קריטיים בתוכנות שלך. ותעשה זאת לעיתים לא רחוקות. אתה יכול לעשות זאת דרך WindowsUpdate. 4) אם אתה מריץ גירסה ישנה של ICQ ומשתמש במה שקרוי Personal Web Page, בטל את זה. היה שם חור אבטחה. אני לא זוכר באיזו גירסה בדיוק הם סגרו את חור האבטחה הנ"ל. 5) נושא בעייתי - תלמד לזהות קבצים שחשודים כוירוסים ותלמד לא להריץ אותם. אל תסמוך כאן יותר מדי על תוכנת האנטיוירוס שלך. 6)אם לא מצאת עד השלב הזה שום בעיה (סוס טרויאני, או File and Print Sharing), אז חזור הנה עם אינפורמציה נוספת וננסה לאתר את מקור הבעיה. בשלב הזה, אתה כבר אמור להיות מוגן מפני 99.5 אחוז מנסיונות הפריצה. אבל יש הגנות נוספות שאפשר ליישם: 7) ללמוד עוד על איך לזהות ולא להריץ (קרי לפתוח) קבצים שעלולים להיות וירוסים. 8) להתקין פיירוול אישי ולדעת איך לקנפג אותו. 9) להריץ ברקע את תוכנת האנטיוירוס. 10) להגדיר מחדש את הגדרות הבטיחות באינטרנט אקספלורר על מנת לשפר את הבטיחות. 11) לבדוק את ההגדרות של Word לגבי הרצת מקרו. 12) ללמוד עוד על איך לזהות וירוסים וסוסים טרויאנים ולדעת לא להריץ אותם. 13) ללמוד אפילו עוד על הנושא. לעוד יותר פרנואידים אני ממליץ: 14) ללמוד כל הזמן על אבטחת מחשבים. 15) להתקין כמה תוכנות אנטיוירוס ולהריץ אותן מדי פעם (אבל רק אחת ברקע). 16) לעדכן עדכונים לעיתים עוד יותר קרובות. לאפילו עוד יותר פרנואידים, אני ממליץ: 17) לעבור למערכת הפעלה שמאפשרת מתן הרשאות גישה שונות לתוכנות שונות, ולחשוב איך להתקין דברים כך שלכל תוכנה תהיה רק ההרשאה המינימלית שדרושה לה. 18) לא להשתמש בתוכנות שרת או בתוכנות peer2peer. 19) להתחבר מעט לאינטרנט. 20) להזהר בהתקנות של תוכנות חדשות. לממש פרנואידים, אני ממליץ: 21) לא להתחבר בכלל לאינטרנט. 22) לקבל עזרה נפשית. אני ממליץ בחום על סעיפים 1-7. אפשר לשקול גם 8-13. לגבי השאר, לשקול היטב אם זה לא מוגזם. לגבי תוכנות לנקמה, אני יכול להמליץ על כמה תוכנות כאלה (בייחוד כאלה של מייקרוסופט - זה אחלה סוס טרויאני).