הצילו..

בבוצי

New member
שאלה בנושא IVF

חזרתי עכשיו מפגישה עם הרופא שלי .(אני לא מאבדת זמן). הוא כבר נתן לי הפניה למחלקת IVF. הוא הסביר לי קצת על התהליך. יש משהו שלא כל כך הבנתי, מה ההבדל בין זריקת דקא שמקבלים כל יום לבין זריקת הדקא שמקבלים פעם אחת? היכן מזריקים את הדקא? האם הזריקה כואבת? איזה תופעות לוואי יש לה? למשך כמה זמן מזריקים אותה - עד המחזור או עד סוף התהליך? יש לי היסטוריה של גירוי יתר, איך אפשר למנוע את זה בטיפול ,שהרי מקבלים הרבה יותר הורמונים מאשר בטיפולי ההזרעות? מקווה לתשובה מהירה, ושוב תודה רבה לכל הבנות בפורום הזה ,אני כבר מרגישה שאני צוברת כוחות ומתמודדת ולא מתמוטטת...

orname

New member
לגבי דקא של "כל יום"

שזה מה שהיה אצלי... (גם אני "בלתי מוסברת" עם מחזור תקין ומדוייק) מדובר על זריקה שמגיעה מוכנה במזרק וחושב לשמור בקירור ("היתרון" גרם לי להתחיל להזריק לעצמי כדי לא להסתובב עם צידניות...). זו זריקה תת עורית שהזרקתי בבטן - בדיוק כמו ההורמונים. לי לא כאב יותר. תופעות לוואי שהיו לי - גלי חום ובחילות. אבל לא משהו נורא מידי. התחלתי להזריק ביום ה 21 למחזור 1.0 מ"ל. עלול לעכב מעט את המחזור. מהיום השלישי למחזור - אחרי בדיקת דם ואולטרסאונד והתחלת הזרקה של הורמונים - ירדתי למינון של חצי דקא עד יומיים לפני השאיבה. בפעם שסבלתי מגירוי יתר - היו יומיים שבהם הפסקתי הורמונים והמשכתי דקא, וכשההחזרה בוטלה בשל גירוי יתר חמור - המשכתי עם 1.0 של דקא לחמישה ימים נוספים על מנת לדכא את מה שקרה שם... לפי מה שקראתי בפורום הבנתי שאכן יותר נוח לקבל באופןחד פעמי את הזריקה אולם הדיכוי עלול להיות אורך יותר והמחזור יתאחר מאוד. בהצלחה בדרך החדשה...

נועם@בת

New member
../images/Emo24.gif בבוצי ../images/Emo24.gif

אמנם את לא מאבדת זמן, אבל תני לעצמך גם לבכות ולכעוס ולהשאיר מאחור את הכאב של הכשלון הזה. אין לי תשובות לשאלות בהודעה הקודמת, רק רציתי להוסיך הערה אחת מנסיוני הארוך. אל תחפשי קיצורי דרך כי לקיצורים יש מחיר גופני ונפשי שאני לא בטוחה ששוה לשלם. טיפול אחרי טיפול, כשלון אחרי כשלון או תגובת יתר אחרי תגובת יתר מעולם לא הוסיפו משהו לאף אחת. אם הילד שלך יוולד חודשים אחרי כן לא יקרה כלום. אם הגוף שלך יתחיל להשתגע ומצבי הרוח יגרמו לסביבה שלך להתרחק לא תרוויחי שום דבר (מכירה את המשל על דרך קצרה ואורוה ודרך ארוכה וקצרה?). התחושה של התמודדות במקום התמוטטות משרה בטחון, בדומה למי שעובר טראומה איומה ומדחיק אותה כדי להיות מסוגל להמשיך הלאה. אבל כמו כל דבר מודחק- זה צף ועולה מאוחר יותר ואז מבינים שחיינו על זמן שאול. אם יש לך הסטוריה של גירוי יתר, סביר להניח שיתחילו איתך במינון נמוך ואם לא- תזכירי את זה לרופא. מי שמועדת לגירוי יתר יכולה לסבול מזה יותר בIVF אבל מעקב צמוד ויד על הדופק יכוים להקטין את הנזקים. בהצלחה מחכים לבשורות טובות נועם

h i l a l

New member
שולחת מיליון ../images/Emo24.gif ים

ושהפעם הבאה תהיה הפעם האחרונה,הלוואי.....

hyb

New member
בבוצי יקרה../images/Emo24.gif

מאחלת לך שהקב"ה יקשיב לתפילתך והטיפול הבא יהיה האחרון המסכת הסבל הזו. המון המון בהצלחה.

למעלה