הצילו!!!!

nogafe

New member
הצילו!!!!

קודם כל, שלום לכולם! כדי שהמנהלים לא ימחקו את ההודעה הזאת בטענה שהיא ספאם, אני רוצה להציג שאלה קטנה: מצאו שכנראה יש לי קנדידה ברמה די גבוה, ונתנו לי את הדיאטה החריפה והקיצונית , אשר לא מאפשרת לי לאכול שמרים, סוכר, מוצרי חלב, שימורים, שוקולד, מאפים ומה שלא תרצו. והנה אמי החביבה, שרצתה לעמוד ולבשל אוכל לבת הבעייתית שלה, שילתה שאין היא יכולה להכין לה כמעט כלום. היא ניסתה להכין קציץ בשר (קלופס) עם קמח מלא אך משום מה הבשר לא התאפה, אפילו אחרי שעתיים בתנור ושעה וחצי על הגז. האם מישהו יודע מתכונים שאני יכולה להכין? מה לעזאזל אני יכולה לאכול??? אם למישהו יש לב בשביל לגאול אותי מיסורי אני אשמח לתשובה פה או לאימייל שלי [email protected] תודה מראש!!!!

מה אמר לך זה שרשם את הדיאטה?

בד"כ תזונאים מבינים במתכונים. יש גם פורום מתכונים בתפוז, אבל שם תצטרכי לפרט את כל המוצרים שאסור לך לאכול. הכי טוב לשאול קודם-כל את המטפל/ת שרשם/ה לך את הדיאטה, ואם הוא/היא לא יודע/ת - לפנות למטפל הוליסטי שכן יודע.

nogafe

New member
תגובה...

קודם כל, תודה על התגובה!:) שנית, הנטורופטית שלי נתנה לי דברים לאכול, אך לא ממש "מתכונים" פרסמתי גם בפורום מתכונים וקיבלתי עצות ותגובות שלצערי לא ממש עזרו, בהתחשב בעובדה שחוץ מהדברים שרשמתי יש עוד מאה ואחד דברים שאסור לי... פשוט חשבתי אם למישהו יש מושג מה לעזאזל אפשר לאכול (אני יודעת שמותר בשר, וקיטניות ועדשים וכדומה, אבל רציתי דגש קצת על בשר- לא תמיד אפשר להחליף קמח מלא בלבן, ובגלל שאסור לי פרורי לחם וטיגון עושה לי רע וגם עוף, אווז וברווז אני לא מסוגלת לאכול אז אני קצת בעיתית.... בכל מקרה ממש תודה על התגובה!!!! זה באמת חשוב לי!!!!

אשכר

New member
ברור. יש מלא דברים:

1. אם מותר לך לאכול קמח, את יכולה פשוט להכין "פיתה ערבית" (טורטייה, צ'פאטי, WHATEVER). לשים קמח מלא עם קצת מיים, משטחים, ואופים על חום גבוהה כמה שניות/דקה. פעם היו אוכלים רק ככה. ההבדל היחיד בין זה לבין לחם, זה שאין בזה בועות אויר, ברום, מונוסודיום גלוטמט, מלח, סוכר, שמן, ביצים. 2. שימי בקערה מיץ ענבים + דגן נקי (כמו שיבולת שועל, למשל) + צימוקים, שקדים, אגוזים. להשרות במקרר כמה שעות, או כל הלילה. לא קורנפלקס! קורנפלקס, ברנפלקס ואלה מכילים המון סוכר לבן, והפטריה שלך מתה על סוכר לבן. אפשר לאלתר עם מיץ אחר (טבעי, עדיף טרי, ללא דברים מצחיקים כמו סוכר, חומרי טעם או בשר סוסים). 3. סלט. מה רע? שימי קצת קוביות טופו בסלט ישראלי בסיסי (עגבניות, שמן זית, מלפפונים, חסה, לימון). אמא שלך מרגישה מוגבלת? שתגוון עם כרוב צנוהנית קולורבי גזר בצל ריחן נענע אגוזים פלפל גמבה דלעת.... בלי מיונז. 4. סלט פרות עם מיץ פרי הדר 5. תבשילי סויה וקטניות: יש פתיתי סויה גדולים לבישול או השריה, טופו במקרם של גבינה, שעועית כזאת או אחרת, מש, נזיד עדשים, מרק גריסים ... 6. בגל מיני "חמים וטעים" יש סוכר. לשים לב. אגב, ההבדל בין סוכר חום לסוכר לבן הוא שהסוכר החום - חום, והסוכר הלבן יותר לבן. אף אחד מהם לא יותר בריא, לדעתי הלא מלומדת. שניהם טובים לקנדידה. אבל קל לבדוק את ההבדל בינהם - תשאלי איזה כימאי. יש גם דגים, יש דייסת סולת, יש אבוקדו ויש יוגורט ויש קינמון. לא צריך לבשל שום דבר יותר מדי, אפשר גם לאכול ככה. לדעתי אמא שלך באה ממדינה קרה בצפון אירופה, בתקופה שבה היה מחסור במוצרים טריים ולכן שימרו הכל בסוכר, בשמן, בחומץ ובמלח, ואכלו בשר של חיות משומר וחנוט היטב, וזה מה שהיא מכירה. תיקני לה ספר בישול טבעוני.

freearth10

New member
סוכר חום או סוכר לבן

היי אשכר, גם לי יש הרגשה שסוכר נשאר סוכר. אבל האם בכפית סוכר חום שהוא גבישי יותר ואולי יש בו עוד חומרים שמסוננים בסוכר הלבן אין פחות סוכר מאשר בסוכר הלבן? הוא לטעמי מתוק קצת פחות מסוכר לבן ולכן אני מניחה שהוא בכל זאת קצתפחות מזיק מסוכר לבן. מאיה

miromiro

New member
לנוגה-

אמנם ביקשת תפריטים,אבל בקישור הבא יש הרבה מידע חיוני על הפיטריה המפחידה הזאת עם השם היותר מפחיד. נשמע כמו "פטריה סופנית". מאחל לך גרוש מהיר ומוצלח.

אשכר, כמה שאלות

1. יש המלצה ברורה לא לצרוך סוכר, אהל אתה מציע לאכול פירות יבשים ולעשות סלט פירות - האם מבחינת הקנדידה יש הבדל בין סוכר "רגיל" לסוכר פירות? 2. אתה ממליץ על מיץ פרי הדר בסלט; באתר הזה יש הנחיה ברורה להימנע מפרי הדר לגמרי. מי צודק?

nogafe

New member
תודה....

תודה על התגובה! שנית חצי מהדברים שאמרת אני לא ממש יכולה לאכול לאו דווקא בגלל שקיבלתי איסור, אלא בגלל שזה עושה לי רע. לדוגמה: צימוקים (מלאי שוכר), סויה, טופו, קינמון, יוגורט (רק של עיזים מותר לי!), מיץ ענבים (אסור לי שום פרי חוץ מתפוחים), טיגון וכדומה. אמא שלי מודעת לירקות שאני יכולה וצריכה לאכול ומכינה לי מרק ירקות וסלטים בכל הזדמנות. הבעייה היא שאני לא יכולה לחיות על זה-בגלל כל הבעיות שהקנדידה עשתה לי אני סובלת מתת תזונה וצריכה להשמין כך שלחיות על סלט זה אולי טוב לארנבת אבל אני צריכה קצת יותר. בעניין העדשים והקטניות- אני אנסה ואבשל- תודה!!!! באמת באמת תודה רבה!!!! נ.ב. אמא שלי ישראלית גאה, תודה רבה...:)

Orrza

New member
הצעה שנכונה תמיד...

תבדקי איפה למדה המטפלת שלך. מה שאת מספרת מאוד לא מסתדר לי, מטפל אחראי לא מתחיל לאסור סוגי מזון כל כך רבים ומשחרר את המטופל שלו הביתה ללא כלים להתמודד עם הגזירה החדשה. זו לא בושה לבקש לראות תעודה ממטפלת, גם אם שמעת עליה ניסים ונפלאות מהשכנה או מהדודה. לצערי השוק בארץ די פרוץ, והמון שרלטנים עוטים תארים מכובדים בהכתרה עצמית. יש כמה מטפלים שאני מכיר שקוראים לעצמם "רופא"... זה לא נכון ולא חוקי. שיהיה לך בתאבון ובהצלחה.

אדומה2

New member
לא הכיוון

כאשר מוצאים בגוף קנדידה, ואם המצב הוא חמור (כפי שהשואלת דרך אגב העידה בעצמה), אין ברירה *אלא* להוריד מהתפריט היומיומי סוגי מזונות רבים מאוד! בלי שום קשר, לבדוק איפה סיים המטפלת אפשר לבדוק, אבל במקרה הזה, הצדק אינו איתך. אין הרבה כלים שאפשר לתת למטופל על מנת להתמודד עם שינוי גדול בתזונה, רק להסביר שזה לוקח זמן לגוף להגיב ולוקח זמן להתרגל לשינוי וזה יכול להיות קשה, נכון, אבל צריך לעשות את זה, כי כפי שכבר ציינו פה בפורום לא פעם ולא פעמיים, תזונה הוא אחד הכלים העיקריים שעוזרים לניטרול קנדידה. אז מה? אוכלים כל יום אותו הדבר? כן. להזכירך, זה *בדיוק* מה שהטחול אוהב לפי רפואה סינית. קשה? מאוד. אבל לפעמים אין ברירה. לידיעתך.

קרנוש21

New member
קלגבי קנדידה מניסיון גם שאלה לאדומ

הרבה זמן תזונה שמנקה + תה הרבה שמתאים לך ולקנדידה ובלי קמח ושמרים אני רזה מאוד ולמה פשוט לאכול מה שצריך לקנדידה פשוט יותר מהכמות הרגילה כי בחודשיים הראשונים רזיתי 6 קילו נבעתתייייי לגמרי כי מאסתי בדיאטה אבל בדיעבד זה עזר לי המון זה הקל עלי המון לא פתר לגמרי את הקנדידה אבל עזר המון הקנדידה שלי גם היא יותר נפשית ולכן פתרתי דברים עמוקים בנוסף ולפי עניות דעתי כל הקנדידה זו תוצאה של מצב נפשי שאת לא טיפלת בו!! אבל מה? תזונה מקלה מאוד יש לי גם עוד 2 בנות דודות עם קנדידה והתזונה הקלה מאוד!!! בדגש על הקלה ולאדומה - מה זה הטחול אוהב???

אדומה2

New member
60 שניות על הטחול- על רגל אחת

אנחנו מדברים על הדאו בפילוסופיה הסינית. אבל מאחר ואי אפשר לדבר על הדאו ממש, ומאחר והאדם קשה לו לדבר על האחד, אז מתחלקים לשניים- יין ויאנג. אבל גם זה לא תמיד עובד. אז מתחלקים לשלושה- שמים, אדם ואדמה. עוד דרך לבטא את הדאו הם ארבעת הכיוונים. ואז מגיעים לחמשת האלמנטים- והחיים הרבה יותר ברורים, למרות שהם עדיין לא ממש.
כל דבר אנחנו יכולים לשייך לאלמנט מסוים- טעם, ריח, קול, איבר וכו' וכו' וכו', גם- ולעניינינו- מאכלים מסוימים. הטחול משוייך לאלמנט האדמה וחלק מזה אומר שהטחול אינו אוהב שינויים רבים, הוא אוהב שיגרה ושדברים הם קבועים. יותר קל לטחול לעכל את המזון כשהוא יודע בדיוק מה בא, באיזו שעה ומה הכמות. ככה הוא עובד הכי טוב. אבל זה באמת על רגל אחת מאוד, עוד על הטחול והאלמנטים והעולם ע"פ רפואה סינית ניתן ללמוד בשיעורים הנפתחים בתחילת השנה האקדמית, 26.10.03, בביה"ס הקרוב לאזור מגורייך.
שווה בהחלט.

למעלה