הצילו!

fan of Gary

New member
הצילו!

אמא'לה, אני חייבת לדעת דברים על הביטלס. זה הולך ככה: אני מתה על השירים שלהם ושומעת אותם (אני נורא אוהבת להקות ישנות כמו קווין והפוליס) ה-מ-ו-ן! אני יודעת דברים בסיסיים כמו חברי הלהקה, הפירוש של "לוסי אין ד'ה סקי וויד' דיימונדס" (זה נשמע נורא ככה, לא?), שלאישתו של ג'ון קראו יוקו ו... לא יודעת מה עוד!!!! תספרו לי פליז דברים שחשוב לדעת על הביטלס או אתרים כי אני מרגישה "בושה" על זה שאני לא יודעת עליהם כמעט כלום בתור מעריצה גדולה של המוזיקה שלהם! I'm crazy!!! I'm Jinger!!! Gary oldman r-u-l-e-s

דהאנית

New member
תקראי.. יש פה טונס אוף אינפורמיישן

אבל חבר'ה- באמת אולי נשתדל לכתוב כאילו לא כולם יודעים הכל, כדי שיוכלו לדפדף ולדעת

Miss CB

New member
צודקת...

...לא כולם מכירים את הפרטים. טוב אז הנה כמה דברים שעולים לי לראש, כמובן שזה רק כמה שטויות אבל תדפדפי יש פה פול קישורים ודברים ותמצאי הרבה מאוד מידע (אגב, אם אני אוהבת את הפוליס...
) אז בואי נראה. הביטלז היו מורכבים מג'ון לנון, פול מקרטני, ג'ורג' (
) האריסון
ורינגו סטאר. כמה פרטים לא-חשובים בעליל: פול שמאלי ומנגן "הפוך" (הגיטרה הפוכה ז"א), השם האמיתי של רינגו הוא ריצ'רד סטארקי (תודה לאל על כינויים), לג'ון אכן הייתי אישה שתרומתה שנויה במחלוקת ושמה יוקו אונו (צ'מעו, העיקר שהוא היה מאושר) וג'ורג' התעניין מאוד גם בדת והיה מאמין אדוק עד יומו האחרון וגם בתרבות המזרח הרחוק - מוזיקה הודית וכד'. ג'ון לנון חבר עם פול מקרטני בלהקה "דה קוורימן" - מקווה שלא טעיתי בשם - וג'ורג' הצטרף ביוזמת פול קצת יותר מאוחר, וזכה ליחס מזלזל-משהו מג'ון, לפחות בהתחלה, בגלל גילו הצעיר. ואז קרו עוד כל מיני דברים, עד שהתגלגלו השלושה ללהקת "החיפושיות הכסופות" (הרבה שמות התחלפו ואיני זוכרת את כולם), גם מתופפים התחלפו עד שנמצא רינגו שנשאר, כידוע, עד הסוף. היו להם כמה, 12 או 13 אלבומים אם אני לא טועה (נו פלוס מינוס חבר'ה! פחות או יותר!) שאחד מהם היה כפול - האלבום הלבן או: "-". ז"א, הוא היה חסר כותרת. עוד אלבומים מפורסמים היו אבי רואד שהוא האלבום שהוקלט אחרון, כל חבר להקה בנפרד (הם טיפה'לה כעסו אחד על השני) אבל שוחרר אחד לפני אחרון ולאחריו "לט איט בי". גם סרג'נט פפר הוא אחד מהפורסמים שלהם, אם לא הכי מפורסם, ובו מסר לא מבוטל של שירים מצוינים (כולם לא?) ופסיכדליים - כמו למשל לוסי ברקיע הכוכבים שציינת. היו כמובן עוד הרבה אלבומים מפורסמים ומוצלחים מאוד, כמו "הלפ!" הראשוני (לא ראשון, ראשוני). סתם, התחשק לי להזכיר אותו. והפרגרף הארוך הזה (בכל אופן, ארוך בעמוד ההוסף-הודעה) הוא קצה המזלג ממש על כל הפרטים, הסיפורים והדברים בכלל שיש לדעת עליהם, כי לא רציתי לשעמם את מי שכבר יודע. בכל אופן יש פה כבר מספר ביקורות אלבומים, גם שתי (אם אני לא טועה) ביוגרפיות, ועוד מאמרים שאת יכולה לקרוא ולהחכים בעזרתם... "תהנו."

Miss CB

New member
אויש.

מסר = מספר, כמובן. ואגב, לא יצא ארוך כמו שחשבתי. ובשבי לצ'פר, וסתם כי בא לי, הנה תמונה שאני מאוד אוהבת של ג'ורג'.

Miss CB

New member
מתחשק לי לכתוב עוד,

אז הנה מה שקר לאחר הפירוק (דילגתי על הרבה, אני יודעת):
ג'ון המשיך לעבוד, ביחד על אשתו ויצר כמה אלבומים ושירים נהדרים. בסביבות שנת 75 הוא לקח הפסקה והקדיש את כל זמנו לגידול הבן, שון (שנולד ביום הולדתו ה-35, אגב) ולחיי המשפחה. ב-79 או 80 הוא הרגיש שהוא מוכן לחזור לעסקי המוזיקה ועשה זאת בגדול, עם אלבום אחד כבר מצליח ועוד אחד בדרך - וכל זה נקטע ב-8 לדצמבר 1980 כאשר נרצח באכזריות מחוץ לבניין בו גר בניו-יורק. עוד על הסיפור הזה תמצאי בשרשור שהיה בנושא לא מזמן.
פול עבד ועבד ועבד, אם לסכם. ובהרחבה: הוא שר, והרוויח כסף, וכתב, והרוויח כסף, והופיע עם להקתו "ווינגז" (כנפיים), והרוויח כסף, ונח קצת - והרוויח כסף גם על זה סביר להניח, והיום הוא אחד המוזיקאים העשירים ביותר בעולם, ואם אני לא טועה גם אחד האנשים העשירים בבריטניה - בכלליות. יש לו בת בשם סטלה, אולי שמעת עליה - היא מעצבת אופנה מפורסמת למדי: כל כך מפורסמת, שנוטים להתייחס אליה סתם כסטלה בזמן האחרון, ולא רק כהבת-של. הוא נשוי בפעם השלישית אם אינני טועה, ועדיין עובד במרץ (ומרוויח ומרוויח ומרוויח).
ג'ורג' היה הראשון להוציא אלבום סולו נדמה לי, לא כולל "וונדרוול" (השם מוכר לך? אואזיס? כן, הם וואנאביז שלו) שהוא אלבום אינסטרומנט... אינסטרו... בלי מילים בקיצור. איפה היינו? כן, הוא הוציא כבר ב1970 את "כל הדברים בני חלוף" (פיכסה עברית) ועוד רבים אחריו. חלקם מוצלחים יותר וחלקם עוד יותר. סתם לא, יש שאומרים שחלק מסוים מהאלבומים פחות טובים, אבל בכל זאת יש מספר לא מבוטל של אלבומים מצוינים שלו. או כך אני שומעת - אישית עוד אין לי הרבה ואני די מתביישת בזה, אם להודות. הוא נאבק מספר שנים בסרטן, מה שהתחיל כסרטן הגרון (מסר: אל תעשנו!!!) והוא עבר ניתוח וחזר לחיות כרגיל, ואז הסרטן חזר בריאות (זוכרים את המסר?), ועוד ניתוח, ועוד אנחה: "אל תדאגו חבר'ה, אני עוד פה" ובשלישית בתור סרטן המוח (וכאן המסר מתחזק) שממנו נפטר ב-29 לנובמבר (התאריך מוכר?) 2001.
ואחרון חביב, רינגו עשה כמה דברים שבעיקרם להוציא אלבומים. כן, כן, אלבומים. עשר שנים הוא היה בלהקה וכתב בדיוק שני שירים, ופתאום יש לו מספיק חומר לאלבומים. וזה ברבים, גם יצא לו אחד חדש לא מזמן אם אינני טועה. לא יכולת לחלוק קודם, הא? חחח סתם. וזה כל מה שיש לי להגיד עליו כי באמת אין ל ימושג; אם יש פה מישהו שיודע יותר (ואני בטוחה שיש), אנא - העשירו את הידע שלי. זהו... עכשיו אני יכולה לישון בשקט.

דהאנית

New member
דרך אגב

WONDERWALL אם אני לא טועה זה לא במקור של אואזיס.. אולי אורית תגיד לנו?

Miss CB

New member
וואלה?!

אם זה שלהם או לא... מצד אחד, אולי את צודקת, אף פעם לא התעמקתי בהם יותר מדי למרות שיש להם כמה דברים נחמדים. אולי את מבינה בזה ואם כן סביר להניח שאת צודקת יותר ממני...
מצד שני זה מזה נשמע מתאים לגלאגרים. כאלה וואנביז. הכי עצוב, זה שעם כל ההערכה וה"יחי ג'ורג', יחי ג'ורג', יחי ג'ורג'" שלהם, יש איזה ציטוט שלו שהוא אמר בכלליות ש"מוזיקה חדשה בסגנון של אואזיס ואלה (הוא ציין עוד להקה, לא זוכרת איזו) זאת מוזיקה גרועה." לא ציטוט מדויק, אבל בטח מזה ביאס אותם...

קצת על מה שחשוב באמת

(עוד מאמר שכתבתי לפורום שלי, ויעזור קצת למי שעוד נחשף לכל הקסם) למי שלא נולד בשנות השישים (כמוני למשל) מאוד קשה בתחילת דרכו בעולם הביטלס לדעת מראש מה אוסף, מה בוטלג ומה הוא אלבום אולפן רגיל, לפיכך מוגשת כאן רשימה של אלבומי אולפן שהוצאו ע"י הלהקה בזמן אמת, כולל הסבר קצת על כל אלבום, ומספר שירים נבחרים/ מומלצים. בראיה כללית ניתן לחלק את אלבומי הבטלס לשלושה חלקים: החלק הראשון מכיל את האלבומים הראשונים שיצאו ללהקה ( בין 1963 עד help משנת 1965 בו ניתן להתחיל לראות שינוי) כשהביטלס היו להקת פופ איכותית, שיצרה להיטים מעולים מפס היצור של לנון ומקרטני, הגם שהאלבומים הללו הם אלבומי פופ רוק איכותיים, לא ניכר בהם שיש משהוא יוצא דופן בארבעת החברים מליברפול. התקופה השניה, בה אני כולל את שלושת האלבומים שיצאו בין השנים 65 ל 67 בה התגבשה היצרה של הלהקה וקיבלה את הגוון הפיכודלי הקל הקלאסי שלה, והתקופה השלישית מכילה את האלבומים האחרונים של הלהקה (עד 1970) שבה הייתה הלהקה על סף פרוק וחבריה לא דיברו אחד עם השני, סבלו מבידוד כתוצאה מהצלחם המדהימה, בתקופה זו יצרו החיפושיות כמה מיצורות המופת שלהם, אבל בחלק מהיצרות ניכר השינוי, ולא תמיד עמד שינוי זה לטובתם. חלק ראשון- השנים הראשונות: Please Please Me-1963 יצא גם בהוצאה אמריקאית תחת השם: introducing...The Beatles Please please me (אנא ענגי אותי) היה השם של הסינגל הראשון של הלהקה שהגיע למקום הראשון במצעדים בברטיניה, מייד שהגיע השיר למקום הראשון, נכנסה הלהקה לאולפן והקליטה בתוך 24 שעות את אלבומה הראשון, שיצא תחילה באנגליה, וכעבור מספר חודשים יצא בהוצאה אמריקאית בשם אחר. האלבום הוא מעיין אוסף להיטים של הביטלס שיצאו באותה תקופה לתחנות הרדיו, ההקלטה המהירה יצרה צליל המזכיר מאוד הופעה חייה, ושימר את הרוח של הלהקה באופן מופלא. שירים בולטים: I Saw Her Standing There (לנון ומקרטני) השיר הראשון של הלהקה שחרג מתחומי מצעדי הפיזמונים והפך למוכר לא רק ע"י מעריצי הלהקה או חובבי מוסיקה אלה ע"י ציבור ענק של מאזינים לרדיו. השיר הזה היה זה שפרץ לביטלס את הדרך לאמריקה, והיה הראשון שהעפיל למקום הראשון במצעד שם, אחריו התחיל מבול הביטלס ששוטף את העולם כולו עד היום, מוסיקאלית זה הוא סטנדרט רוק קלאסי מאוד יעיל ומאוד מקפיץ. Please Please Me (לנון ומקרטני), כאמור השיר הראשון של הלהקה שהגיע למקום הראשון במצעד הבריטי, עוד סטנדרט רוק של הביטלס, שיר פופ קלאסי קיצבי וקסום. שירים טובים נוספים מהאלבום (או לפחות כאלה שאני אוהב במיוחד הם) Anna (Go to Him) ביצוע של הביטלס לשיר ישן שקט ויפה של ארתור אלכסנדר, שראוי בהזדמנות ליחס משל עצמו, אבל לא עכשיו, Twist And Shout עוד קאבר של הביטלס הפעם לקלאסיקת טוויסט/רוק של האסטרונאוטס, וכמובן Love Me Do של לנון ומקרטני, הסינגל הראשון שהוציאה הלהקה. רשימת השירים המלאה: LP Side 1 I Saw Her Standing There Misery Anna (Go To Him) Chains Boys Ask Me Why Please Please Me LP Side 2 Love Me Do P.S. I Love You Baby It´s You Do You Want To Know A Secret A Taste Of Honey There´s A Place Twist and Shout With the Beatles- 1963: בעצם אלבום האולפן הראשון של הלהקה שהוקלט כמו שצריך, ומכיל כמה יצירות מופת של פופ ורוק אנד רול, האלבום הזה מציג גם את שירו הראשון של ג´ורג´ הריסון: Don´t Bother Me, וכמה להיטים גדולים במיוחד של הלהקה, האלבום הזה ביסס את המעמד של הביטלס כלהקה מובילה בפופ העולמי (למרות שגם הוא לא הצליח להרשים בזמנו את המבקרים), האלבום מכיל בעיקר קאברים של הביטלס ללהיטיי R&B ורוק אנד רול מבתקופה לצד מעט שירים של חברי הלהקה. שירים בולטים: : All my loving בלדה שקטה ומתקתקה משהוא של לנון ומקרטני, שמעידה יותר מהכל על התמימות של תחילת שנות ה 60, ומציגה את ההרמוניה המופלאה של הארבע, ושל פול וג´והן במיוחד. Please Mr. Postman קאבר של הביטלס לשיר של להקת ה R&B: Marvelettes (להקת בנות לפי מייטב המסורת של מאוטאון באותם הימים) הביטלס לקחו את הלהיט הזה והפכו אותו לשיר רוק אנד רול מופלא, עוד נציג לעידן התמים. Roll Over Beethoven: עוד קאבר של הביטלס, הפעם לשיר של האבא של הרוק אנד רול צ´אק ברי הגדול, קליסקת רוק גם בביצוע המקורי וגם בביצוע הזה. רשימת השירים המלאה: LP Side 1 It Won´t Be Long All I´ve Got To Do All My Loving Don´t Bother Me Little Child Till There Was You Please Mr. Postman LP Side 2 Roll Over Beethoven Hold Me Tight You Really Got A Hold On Me I Wanna Be Your Man Devil In Her Heart Not A Second Time Money Meet the Beatles 1964: אלבום של שירי ביטלס מקוריים ברובם, חלקם הופיעו באלבומים הקודמים וחלקם חדשים, האלבום מציג את מיטב היצרה של לנון ומקארטני באותם שנים, שירים רוק אנד רול פשוטים, לצד בלאדות נעימות לאוזן ונאיביות, שוב ניתן לראות כאן את ההרמוניות הפשוטות והמלדיות הנעמות לאוזן של הלהקה. לא מצאתי כאן שיר שאני אוהב פחות מאחרים ולכן אני מביא פשוט את רשימת השירים, תוך הדגשת הליהיטים הבולטים: I want to hold your hand, all my loving, till there was you, ו I wanna be your man Side 1 I Want To Hold Your Hand I Saw Her Standing There This Boy It Won´t Be Long All I´ve Got To Do All My Loving Side 2 Don´t Bother Me Little Child Till There Was You Hold Me Tight I Wanna Be Your Man Not A Second Time 1964-A Hard Day´s Night פס קול סרט בשם זה, בכיכוב חברי הלהקה, זה הוא האלבום הראשון המכיל רק שירים מקוריים של לנון ומקארטני שנכתבו במיוחד עבור האלבום, זה הוא למעשה האלבום הראשון של הלהקה כלהקה מגובשת היוצרת חומר מקורי. בין השירים המומלצים באלבום ניתן למנות את שיר הנושא A hard day´s night, ועוד מספר להיטים מוצלחים במיוחד כמו: Can´t Buy Me Love, And I Love Her וI´ll Cry Instead החביב עלי. רשימת השירים המלאה: LP Side 1 A Hard Day´s Night I Should Have Known Better If I Fell I´m Happy Just To Dance With You And I Love Her Tell Me Why Can´t Buy Me Love LP Side 2 Any Time At All I´ll Cry Instead Things We Said Today When I Get Home You Can´t Do That I´ll Be Back

המשך

Beatles For Sale - 1964 מספר חודשים בלבד אחרי צאתו של "לילה של יום מפרך", השמח, המקורי והמשועשע מוציאה הלהקה את אחד האלבומים היותר תבוסתניים שלה, האלבום מתחיל בשלושה שירים מקוריים של לנון ומקארטני (בעצם שירים שירים של ג´והן): No Reply, I´m A Loser ו Baby´s in Black אולי השירים הכי לוזריים ועצובים שהלהקה הוציאה עד לאותו אלבום, בנוסף לאלה חוזרת הלהקה לביצוע קאברים של אחרים, כאילו הודאה בחוסר יכולתם ליצור דברים טובים חדשים משל עצמם. יחד עם כל אלה, יש באלבום לראשונה השפעה ניכרת, בעיקר על יצרתו של לנון, של בוב דילן ופולק רוק, גם בשלושת השירים שהוזכרו וגם ב I Don´t Want to Spoil the Party, לצד כל אלה, מופעים גם שירים שמחים של פול כמו I´ll Follow the Sun, והקאברים המצויינים: Rock & Roll Music, Everybody´s Trying to Be My Baby (בביצוע ג´ורג´ הריסון) ועוד. ככלל התחושה שעולה מהאלבום (אולי בדיעבד) היא שהלהקה החלה להיות מותשת מהביטלמאניה, וחבריה מחפשים כיוונים חדשים וצורות ביוטוי אחרות. רשימת השירים: LP Side 1 No Reply I´m A Loser Baby´s In Black Rock And Roll Music I´ll Follow The Sun Mr. Moonlight Kansas City/Hey Hey Hey Hey LP Side 2 Eight Days A Week Words Of Love Honey Don´t Every Little Thing I Don´t Want To Spoil The Party What You´re Doing Everybody´s Trying To Be My Baby Help -1965 למרות שברשימה זו help הוא השישי, למעשה הוא נחשב לאלבום החמישי של הלקה, והוא מהווה גם פס הקול לסרטם השני, זו היא עוד יצרה מצוינת המציגה את השינוי שעובר על הלהקה, שירים מעולים ובעלי תוכן ומשמעות כמו You´ve Got To Hide Your Love Away, בו ג´והן כל כך מושפע מדילן עד שנראה שהוא מנסה לחכות אותו, דרך קאברים ללהיטי התקופה, כמו dizzy miss lizzy המצויין ו Act Naturally (בו שר לראשונה באלבומי הביטלס רינגו סטאר), ועד ללהיטי לנון ומקראטני אופייניים, כמו help ו ticket to ride, באלבום הזה ניתן להבחין בהשפעה הגוברת והולכת של הריסון שהצליח להכניס שני שירים משלו: I need you ו you like me to much והשתתף בכתיבת שיר נוסף: tell me what you see. מבין כל האלבומים הראשונים של הלהקה help הוא אולי הטוב והמוצלח ביותר, אפילו שהוא מציג את Yesterday, שברוות השנים הפך למאוס בעייני רשימת השירים: LP Side 1 Help! The Night Before You´ve Got To Hide Your Love Away I Need You Another Girl You´re Going To Lose That Girl Ticket To Ride LP Side 2 Act Naturally It´s Only Love You Like Me Too Much Tell Me What You See I´ve Just Seen A Face Yesterday Dizzy Miss Lizzy שנות הפסיכודליה בין השנים 1965 ל 1968 זנחנו הביטלס את הרוק אנד רול הפשוט שאיפיין אותם בתחילת דרכם, ועברו ליצור מוסיקה יחודית, המשלבת רוק, פולק רוק ופסיכדליה, תקופה זו הביאה לעולם כמה מאלבומי המופת היותר גדולים אי פעם, והיא זו שהפכה את הביטלס מעוד להקה מעולה משנות השישים ללהקת הענק שהיא. Rubber Soul (1965) קשה להאמין שרק שנתיים אחרי שהם כתבו את love me do הנאיבי והמטופש משהוא, יצרו הביטלס את האלבום המורכב הזה, מבחינת מילים rubber soul הוא ממש זינוק ענק קדימה עבור החיפושיות, הגם שיש באלבום כמה שירי אהבה "כמו פעם" האופי שלו הוא שונה בתחלית, והוא (לדעתי לפחות) אחד מהאלבומים הכי מענגים שלהם, גם אם לא הטוב שבהם. האלבום הנפתח ב you can drive my car שיר רוק אנד רול שמזכיר את הימים הראשונים של הלהקה, נמשך ב Norwegian Wood ו Nowhere Man (אולי הטוב בשירי האלבום) כשלצד אלה מופע אחד משירי האהבה הכי מוכרים של הלהקה: Michelle, והשיר הנוסטלגי In My Life, אותו ניתן להגדיר כגריסא משופרת ל Yesterday. רשימת השירים המלאה: LP Side 1 Drive My Car Norwegian Wood (This Bird Has Flown) You Won´t See Me Nowhere Man Think For Yourself The Word Michelle LP Side 2 What Goes On Girl I´m Looking Through You In My Life Wait If I Needed Someone Run For Your Life Revolver (1966) אם Rubber Soul סימן זינוק ענק קדימה מבחינת המילים, ב revolver שילבו חברי הלהקה את הזינוק הזה בקפיצה נחשונית של ממש מבחינת הלחנים והסאונד, האלבום הזה לא דומה לשום דבר אחר שהלהקה עשתה עד אז, קשה לבחור שירים בודדים באלבום המצויין הזה שעומדים מעל השאר, כל ה 14, בהם Yellow Submarine בביצוע רינגו ושני שירים מופלאים של ג´ורג´, שששוב מצליח להשפיע בצורה ניכרת על הצליל של הלהקה, גם בעזרת שיריו וגם בעזרת הנגינה המצוינת שלו. אולי אציין כמה שירים בולטים בכ"ז, שמתמצתים את רוח האלבום והפכו לקלסיקות ענקיות: Eleanor Rigby מה עוד אפשר להגיד על יצרת המופת שלא נאמר עוד?, להקת רוק שמשתשת ברבעיית מיתר ממש לא הייתה חזון נפוץ ב 1966, המילים העצובות וההגותיות ממש של לנון ומקארתני, המלודיה המדהימה של השיר הזה, לפעמים נדמה לי לי שהיחיד שיכול לא לאהוב את השיר הוא או אדם שאין לו נשמה, או חרש. Taxman: שיר ציני, ודי קטן יחסית של הריסון, הפותח את היצירה הזאת ונותן קצב, מדהים פשוט. Here there and everywhere: עוד מופת, תענוג אמיתי של לנון ומקארטני, הגאונות של הפשטות. רשימת השירים המלאה: LP Side 1 Taxman Eleanor Rigby I´m Only Sleeping Love You To Here, There and Everywhere Yellow Submarine She Said, She Said LP Side 2 Good Day Sunshine And Your Bird Can Sing For No One Dr. Robert I Want To Tell You Got To Get You Into My Life Tomorrow Never Knows

סוף

Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band (1967) יצרת מופת של ממש, אי אפשר להפריד את השירים באלבום הזה, ולהגיד ששיר אחד טוב ממשנהו, סרג´נט פפר יחד ריבולבר, הוא ללא ספק נקודת מפנה התרבות המוסיקאלית של שנות ה 20 ואולי בכלל. יכול להיות שבכ"ז שווה להזכיר את הרצועה האחרונה באלבום: A Day In The Life, בעיני היצירה הכי מורכבת של הביטלס, ומעין פתיח גם לאלבום הלבן וגם אבי רואד. הנה רשימת השירים: LP Side 1 Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band With A Little Help From My Friends Lucy In The Sky With Diamonds Getting Better Fixing A Hole She´s Leaving Home Being For The Benefit Of Mr. Kite LP Side 2 Within You, Without You When I´m Sixty Four Lovely Rita Good Morning, Good Morning Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band (Reprise) A Day In The Life Magical Mystery Tour (1967). עוד פס קול של הביטלס, של סרט מוזר הנושא את אותו שם, ומהווה מעין תיאור דוקומנטרי (מבויים באופן גרוע) של מסע של הלהקה באוטובוס, השירים באלבום מאידך, הם פיסות קטנות של אושר, המצופות בקצפת נעימה וטעימה במיוחד ומעליהן דובדן מענג. ה Magical Mystery Tour הוא לא יצרת מופת כמו שני האלבומים הקודמים, מאחר והוא נוצר כפס קול ולא כאלבום, אבל הוא מכיל בתוכו מספר לא מבוטל של יצירות מופת קטנות, כמו שיר הנושא, Strawberry Fields Forever ו I Am The Walrus הפסיכדליים, ו The Fool On The Hill הנודע ללב ואפילו יצרה אינסטרומנטלית אחת: flying (הקטע היחיד של הלקה עליו חתומים כל הארבע). רשימת השירים: LP Side 1 Magical Mystery Tour The Fool On The Hill Flying Blue Jay Way Your Mother Should Know I Am The Walrus LP Side 2 Hello, Goodbye Strawberry Fields Forever Penny Lane Baby You´re A Rich Man All You Need Is Love And in the end- השנים האחרונות: בשנים שבין 1968 ל 1970, הייתה הלהקה בתהליך הדרגתי של פרוק, חבריה בקושי דיברו זה עם זה, יחד עם זאת היכולת היצרתית של חבריה הייתה גבוהה מאי פעם, והם הצליחו להוציא אלבומים מצויינים, שירים מעולים, ולפחות יצרת מופת אחת. The Beatles (The White Album) 1968 האלבום הלבן, ששמו האמיתי הוא the Beatles, הוא זה שחשף את הקרע בין חברי הלהקה, זה הוא אלבום כפול, בו מחוסר יכולת להחליט על בחירת השירים, נכנסו שירים רבים שבעיני מעריצים רבים לא היו אמורים להכנס לאלבום הנושא את השם ביטלס, דוגמא הכי בולטת לקטע שכזה הוא Revolution 9, שיותר משהוא שיר, הוא מפגע סביבתי בהנהגת יוקו אונו. יחד עם זאת האלבום מציג גם מספר שירי מופת מקסימים כמו: Dear Prudence, Glass Onion, While My Guitar Gently Weeps (השיר המופתי של הריסון, בשיתוף אריק קלפטון המדהים בגיטרה), Blackbird (יצרת מופת אמתית) Julia (שיר מקסים שכתב לנון לאימו) Sexy Sadie ו Helter Skelter, המכוסח מבין שירי הלהקה. רשימת השרים: LP Side 1/Disc 1 Back In The U.S.S.R. Dear Prudence Glass Onion Ob-La-Di, Ob-La-Da Wild Honey Pie The Continuing Story of Bungalow Bill While My Guitar Gently Weeps Happiness Is A Warm Gun LP Side 2 Martha My Dear I´m So Tired Blackbird Piggies Rocky Racoon Don´t Pass Me By Why Don´t We Do It In The Road? I Will Julia LP Side 3/Disc 2 Birthday Yer Blues Mother Nature´s Son Everybody´s Got Something To Hide Except Me and My Monkey Sexy Sadie Helter Skelter Long, Long, Long LP Side 4 Revolution 1 Honey Pie Savoy Truffle Cry Baby Cry Revolution 9 Good Night Yellow Submarine (1969) למרות שהסרט שהאלבום הזה הוא פס הקול שלו, הוא אחד מהסרטים שכל חובב מוסיקה, קולנוע וחיים בכלל חיב לראות, האלבום הזו, הוא היחיד מבין כל אלבומי האולפן של הביטלס, שאינו אלבום חובה בתקליטיה שלכם. האלבום, מכיל רק ארבע שירים חדשים של הלהקה: Only A Northern Song (המקסים), All Together Now (שיר שהשם שלו מעט אירוני בהתחשב במצב החברתי בלהקה), Hey Bulldog ו It´s All Too Much חוץ מאלה ניתן למצוא עוד שני שירים שהופיעו כבר באלבומים אחרים, וצד שלם, שנוצר על ידי מפיק הלהקה, ג´ורג´ מרטין. רשימת השירים: LP Side 1 Yellow Submarine Only A Northern Song All Together Now Hey Bulldog It´s All Too Much All You Need Is Love LP Side 2 Pepperland (Martin) Sea of Time (Martin) Sea of Holes (Martin) Sea of Monsters (Martin) March of the Meanies (Martin) Pepperland Laid Waste (Martin) Yellow Submarine in Pepperland Abbey Road (1969) כשנוצר אבי רואד, הביטלס למעשה כבר לא היו קיימים כלהקה, חברי הלהקה, שכבר לא יכלו לדבר זה עם זה, באו לאולפן רק בשביל להקליט את הקטעים שלהם, והשאירו את מלאכת ההפקה לג´ורג´ מרטין, שהוציא תחת ידו את אחד האלבומים הכי טובים של הביטלס ובכלל. ראוי לציין מהיצרה הזו את כל סוף הצד השני (פעם היו לאלבומים צדדים) שהוא מעיין אופרת רוק קטנה, או מיני אלבום קונספט, שמורכב מיצרות קטנות המתחברות זו לזו, ויצרות אלבום נפרד מעולה בזכות עצמו. מבין שלל הקטעים באלבום ראוי לציין את Something המופלא שכתב ג´ורג´ הריסון לאישתו פטי בויד), Octopus´s Garden (הקטן והחמוד של רינגו סטאר), Here Comes The Sun המופתי ואת השורות האחרונות של האלבום: And in the end The love you take Is equal to the love you make שלאחריהן מופיע שיר בדיחה של הלהקה על הוד מעלתה, שורות אלו, היו אמורות להיות האחרונות בתקליט כל שהוא של הביטלס, אולם לאחר אבי ראוד יצא אלבום נוסף שהוקלט לפניו רשימת השירים: LP Side 1 Come Together Something Maxwell´s Silver Hammer Oh! Darling Octopus´s Garden I Want You (She´s So Heavy) LP Side 2 Here Comes The Sun Because You Never Give Me Your Money Sun King Mean Mr. Mustard Polythene Pam She Came In Through The Bathroom Window Golden Slumbers Carry That Weight The End Her Majesty Let it be (1970) ככל הנראה הגרוע מבין אלבומי הלהקה, הביטלס הקליטו את השירים שבאלבום הזה, לפני ההקלטה של אבי רואד, ופיל ספקטור שעבד איתם באותם הקלטות הוציא את האלבום כשהלקה כבר לא הייתה קימת בעצם, מבין השירים באלבום אפשר לציין את I Me Mine המבריק של הריסון, Across The Universe הנחמד ו get back למרות שהאלבום הזה הוא לא אחד מהאלבומים הטובים של הלהקה, עדיין, הכי פחות שלהם הוא הרבה יותר טוב מהכי טוב של הרבה להקות אחרות. רשימת השירים: LP Side 1 Two Of Us Dig A Pony Across The Universe I Me Mine Dig It Let It Be Maggie Mae LP Side 2 I´ve Got A Feeling One After 909 The Long And Winding Road For You Blue Get Back

למעלה