הצילו......

• פותח הנושא biel
  • פורסם בתאריך

biel

New member
הצילו......

תגידו....... מה עושים???? מה עושים עם אמהות שאין להן מה לעשות חוץ מאשר לרכל?.. ומעשה שהיה כל היה אמא א גרושה החיה בבית הוריה עם הבת שלה יושבת כל בוקר בגן ומשחקת עם ביתה עד לרגע שבו אני מבקשת ממנה לצאת על מנת שאוכל לנעול את השער. הכל טוב ויפה, אין בעיה עם זה וגם לילדה אין ונפרדת מאמא בלי בעיות. היום בוקר, ילד וילדה שיחקו, הוא אמר לה... היא אמרה לו..... הוא דחף.... היא החזירה שניהם הגיעו אלי עם דמעות בעיניים.... לקחתי את שניהם למטבח, הושבתי על השיש, שטפתי פנים, נתתי לשתות מים וכשאני מחבקת את זה מכאן וזאת מכאן שאלתי מה קרה הוא אמר לי..... היא אמרה לי.... שאלתי אז למה אתם בוכים? כי הוא דחף...... כי היא דחפה..... עם יד על הלב שום דבר - שתי דקות אח"כ הם כבר שכחו מכל הסיפור וחזרו לסדר יום רגיל כאילו כלום אחה"צ {הגן ממשיך לפעול במסגרת פנימיות יום - אני לא} מתקשרת האמא של הילדה הבוכה בהסטריה ומספרת לסייעת שלי שאמא א צלצלה אליה ואמרה לה שהילד X הרביץ לבת שלה ושהגננת לא עשתה לו שום דבר, ולמה היא לא נתנה לו עונש????? הסייעת שלי שאלה אותה מאיפה היא יודעת מה עשו עם הילדים והתשובה שלה היתה אמא א ספרה לי....היא היתה בגן וראתה הכל והיא צלצלה אלי ואמרה לי שלא עשו לילד שום דבר ושזה לא בסדר, היו צריכים לתת לו עונש תגידו מה עושים????

צילי 1

New member
עונש זאת לא תמיד תשובה נכונה

במחשבה ראשונה הייתי יוצרת קשר עם האם של הילדה הבוכה ומתארת את מה שבאמת קרה . הייתי גם מסבירה לאמא שעונש לא תמיד נכון לתת ב99 אחוז מהמקרים רצוי ועדיף להסביר ולתת לילד דוגמאות שונות כיצד ניתן היה באותו מצב לפעול בדרכים שונות וחיוביות יותר . חשוב גם לדאוג שהילד שניפגע יחוש שמתייחסים למקרה שקרה. בהצלחה

טלגל

New member
איזה מכעיס ההתערבות הגסה הזו של

אמא א, קודם כל מתקשרים לאמא של הילדה ומבקשים שכל שאלה בקשר למה שקרה בגן מבחינה חינוכית להעביר אליך ולא לשאול את הסייעת. אח"כ להסביר לה ולתאר יותר בקצרה את מה שתארת כאן. לומר לה שאת רואה זאת כפגיעה באמון כלפיך, אם היא מקשיבה לאמא א, במקום להרים לך טלפון ולברר ברוגע מה קרה בגן. להסביר לה שאין עונשים בגן, שאת לא מענישה אלא משוחחת ושזו דרכך החינוכית ושלילדים חשוב מאד שיהיה להם מישהו שיתווך להם ולא יעניש אותם. דבר שני למחרת בבוקר, הייתי מבקשת מאמא א, לגשת איתי החוצה, או הצידה ולשוחח איתה באסרטיביות שהיא התערבה בעניני חינוך בגן, שמה שהיא עשתה לא יעשה, שאם לא נראה לה דרך טיפולך שתשוחח איתך על זה ולא עם האמא. שאת תסבירי לה את המניעים החינוכיים שלך, אבל שאת לא מרשה לה להתערב בדרך חינוכך מאחורי גבך. אם את לא מספיקה לשוחח איתה תרימי לה טלפון או תקבעי איתה בשעה פנויה, אבל חשוב שתבהירי לה שהיא התערבה בצורה גסה ושעליה לפנות אליך בשאלות חינוכיות. בהצלחה

gili111

New member
לדעתי, התייחסי לזה cool בלי להפגין

לחץ. הראי שאת הסמכות בגן ושזה לא מלחיץ אותך. דברי בשלווה ובנינוחות שיידעו שהפעלת שיקול חינוכי. גילי

ליידי 1

New member
גם אני חוויתי דבר דומה

גם אני חוויתי דבר דומה רק שאצלי זה כמעט היה למכות בין ההורים. אני ממליצה שתפני לאמא שהילד שלה הוכה ותאמרי לה שאת מבקשת שלא תתייחס לתגובת האמא שהתקשרה אליה כיוון שהיא רואה את הדברים כאורחת ולא בעין מקצועית. יש מקרים בהם עונש אינו הפתרון וכו´... דבר שני והכי חשוב, תפני לאמא שהתקשרה ותאמרי לה באסרטיביות שאת מבקשת להשאיר את הילדה בבוקר ולא להישאר איתה. אני עשיתי את זה עם אבא שהיה בדיוק אותו הדבר. אמרתי לו שאם הוא רוצה לצפות בילד שלו שאני מזמינה אותו אחת לשבועיים לקבלת שבת ביום שישי וזהו, כמובן שהוא לא בא לקבלת שבת ולא נשאר יותר עם הילד. צריך לפעמים להציב גבולות גם להורים. בהצלחה

biel

New member
תודה

אני בהחלט מתכוונת לשוחח עם האמהות ולהבהיר את עמדתי. אם יהיה מענין אשתף אתכם בהתפתחות. ושוב תודה

למעלה