הצילו

• פותח הנושא MK4
  • פורסם בתאריך

MK4

New member
הצילו

טוב הסיפור הוא כזה...... איך גורמים לאמא להבין שאני כבר לא ילד בן 3????? אני כמעט משתגע.........דוגמא: הייתי אצל דודים בעמק יזרעאל... אמרתי לה שאני תופס אוטובוס חזרה והיא רצתה שאני אבקש מהדודים לחכות איתי לאוטובוס "כי כבר חושך"....... זאת רק דוגמא קטנה יש עוד הרבה כאלה.... מה לעשות<??????

d@r121

New member
חשבת על העובדה

שהיא דואגת לך אם לא שמת לב המצב במדינה שלנו לא מי יודע מה מזהיר אז גם אם אמא שלי הייתה מבקשת ממני לחכות עם הדודים שלי לאוטובוס הייתי מחכה רק כדי לגרום לה להרגיש בטוחה שאתה בטוח הרי אמא יש רק אחת...

MK4

New member
ברור

ברור שחשבתי אבל תאמין לי שאני לא מתעצבן סתם. אבל יש גם משהו שנקרא לדאוג יותר מדי. אני עוד חודש מתגייס, מה היא תעשה תעמוד איתי בש.ג? אני כבר (כמעט) מבוגר הגיע הזמן להרפות קצת. חוץ מזה זה לא בא לידי ביטוי רק בדאגות למינהן. ההורים גם מחליטים בשבילי מלא דברים- רציתי לצאת לשנת ששרות והם לא נתנו לי.....דברים כאלה. אני יודע שאני נשמע כמו איזה חסר עמוד שידרה.... תמיד הייתי ילד של אמא ועשיתי מה שאמרו לי אבל כבר הגיע הזמן לתבגר קצת לא?

d u c k y

New member
אתה עונה לעצמך

ההורים תמיד ישארו הורים: תמיד ידאגו, ויתייחסו אליך כילד קטן. אצל רובנו זה ככה. לפעמים, באמת ריך להבין ולהחליק, ואתה תבין את זה יותר טוב כשיהיו לך ילדים משלך. מצד שני אתה עונה לעצמך, בכך שאתה אומר כי עליך להחליט את החלטותיך לבד ם תמיד ידעו "מה טוב בשבילך", אבל יש משהו שאתה רוצה ונראה לך נכון? תתיעץ איתם, אבל תעמוד על שלך...

דווקא לגבי המקרה הראשון

אני מאוד מבינה אותם, וגם אתה לא צריך להסתכן יתר על המידה כדי להוכיח שאתה ילד גדול. לגבי השאר, אני מניחה שאולי להורים שלך קשה לקבל את העובדה שאתה כבר ילד גדול, תיכף מתגייס, ותיכף לא יהיה תחת כנפם וחסותם. יש מקום לנהל שיחה עניינית וחשובה על מה מותר ומה אסור לילד בן כמעט 18, איפה יש נקודות שהם יכולים לוותר, אפילו תמורת בריאותם הנפשית - אבל למען אושרך ועצמאותך שלך. זה הזמן להוכיח שאתה ראוי לעצמאות שלך, אולי להתחיל בקטנות, אבל בהחלט להתעקש על מרווח כלשהו של החלטות עצמאיות ולא הסתמכות עליהם בלבד. אתה בהחלט יכול להגיד בשיחה שאתה מבין את החשש שלהם והדאגה, ואתה מבטיח לא לעשות דברים שאינם לא-שפויים או לא-אחראיים, אבל אם הם רוצים שתגיע לצבא אדם עצמאי, בוגר ואחראי, מן הראוי להתחיל כבר מעכשיו להקנות לך את היכולות האלה - הווה אומר להתחיל לסמוך עליך.

nutmeg

New member
אני לשם שינו

אתן לך כמה טיפים של אמא על איך לגרום לאמהות לקלוט שהבן שלהם לא בן שלוש אלא אוטוטו מבוגר לגמרי. דבר ראשון תתחיל להתנהג כמו מבוגר בבית: 1) להרים את הגרבים והתחתונים מאמצע החדר ולשים אותם בסל כביסה 2) לא להשאיר את חדר האמבטיה דביק מסריח ומלא כל מיני דברים לא מזוהים אחרי שהיית שם 3) לא לדפוק את האוטו 4) לשאול אם אפשר לקחת דברים ולא לנהוג כאילו כל הנתינה שלהם היא מובנת מעליה 5) לדאוג לבד ללימודים שלך 6) לטלפן מדי פעם ולעדכן היכן אתה ומתי תגיע. 7) לשאול אם צריך עזרה בבית 8) לסדר את החדר, לפנות מדיח ביוזמתך, ולפעמים להכין איזה סיר פסטה לכולם בכיף. 9) למצוא עבודה 10) למלא דלק מידי פעם אני מבטיחה שאם תעשה את כל זה לא יבקשו "מבוגרים" להיות איתך בחושך. תתנהג כמבוגר ותקבל יחס של מבוגר.

ליאן.

New member
איך גורמים לה להבין? הפתרון פשוט!

(יחסית..) ראשית עליי לשאול לגבי בריאותה של אמך ומצב ליבה בשלוש השנים האחרונות.. אך באשר לכך עוד נחזור מאוחר יותר.. פעל כלקמן - צבע את קירות חדרך בשחור, השמע מוזיקה רועשת, הבא בנות, פזר קונדומים בכל פונות החדר.. (בשלב הזה היא עוד עלולה להפתלל שתלך לחכות לאוטוסים בלילה..) כמו כן, שאל את אמך כבדרך אגב, היכן קונים ערכות לבדיקת הריון כי מישהי שאתה מכיר צריכה לדעת.. אל תסכים לנדב פרטים נוספים ודאג להפגין פרצוף תמים של ילד טוב.. אחרי יומיים חזור לבשר את ה´חדשות הטובות´ ותאמר לה כי היא עומדת להיות סבתא. או אז, אמך תשבר (נו, איך לא) ותגער בך על שהינך ילד גדול שצריך לדעת אחריות מהי ושהיא לא מבינה איך אתה עושה כל כך הרבה שטויות. עוד היא תוסיף כי ´חצית כל גבול!´. "אה-הא", תאמר בנחרצות כשאתה סופק כפייך בעונג. "אני באמת ילד גדול ואחראי, אמא. המוזיקה - היתה בלתי נסבלת ושמתי פקקים באוזניים. הקירות השחורים - הצבע יורד במים וממילא שחור זה לא הצבע שלי. הבנות - באו להכין איתי את העבודה בספרות. הקונדומים - אזלו הבלונים בחנות. בדיקת ההריון וגם ההריון היו מזוייפים, כמובן ואין שום תינוק באופק! את רואה כמה אחראי בנך? את יכולה להרגע! כעת עזביני לנפשי." מקווה שאמך באמת בקו הבריאות, אחרת רצוי שלא לערוך עליה ניסויים מיותרים.. במקרה ואתה אכן בוחר ליישם הצעתי הנ"ל, דאג לרכוש מראש ערכה לצביעת שיער, רק למקרה ששיער אמך ילבין לפתע.. בהצלחה!

MK4

New member
ליאן-ניסיתי

.......עכשיו אני גר בקרטון של מקרר אמקור......234 כיווני אוויר..... אומנם הארנונה ממש זולה, אין חשבון חשמל או טלפון אבל אני מרגיש שסוג כזה של דיור מוגן לא מתאים לי......... הרכוש היחידי שלי עכשיו הוא שלט יד שניה: "האשה חולה הילדים רעבים, הכלב עיוור והאוגר אלכוהוליסט.אנא אנשים יקרים עיזרו לי!!"

למעלה