הצילו!

וונדי25

New member
תודה על התשובה!

אימון מוחי זה אטנגו? פעם נרשמתי לזה אבל לא הצלחתי להתמיד (בכל זאת הפרעת קשב וריכוז ) אני אשמח אם תפרטי:) מה שכן שמתי לב שכשאני עושה ספורט זה קצת מנטרל את תופעות הלוואי של הקונצרטה...

וונדי25

New member
תודה רבה!!

תודה רבה על התשובה המפורטת:) אני בהחלט אשתדל לשלב אימון מוחי...

וונדי25

New member
הצילו!

שלום, אובחנתי (TOVA) לפני מספר שנים והומלץ לי להתחיל עם רטאלין LA 20 מ"ג בהתחלה הכדור עזר אבל אחר כך נתקלתי בתופעות לוואי קשות של בחילות, דכאון וכו'... לכן הרופא משפחה המליץ לעבור לקונצרטה 36 מ"ג. כאן היו גם כן תופעות לוואי שונות בין היתר חוסר מצב רוח למרות שבמידה פחותה יותר מהריטלין. אחרי כמה חודשים הרגשתי שהקונצרטה לא משפיעה עלי יותר... שוב פניתי לרופא משפחה שהעלה את המינון ל54 מ"ג. מאז אני לוקחת כבר כמה שנים את הקונצרטה אבל אני עדיין נתקלת בתופעות לוואי כשבעיקר מדובר על חוסר מצב רוח שמתגבר לקראת סוף השפעת התרופה ונעלם כאשר ההשפעה של התרופה פגה. יש לי מעין תחושת ניתוק מהסביבה... כשאני בלי הקונצרטה אני חברותית אוהבת לצחוק ומלאת שמחת חיים. אבל עם הקונצרטה אני מרגישה חוסר סבלנות וניתוק חברתי. ןגם ממש לא מסוגלת לנהל שיחות בטלפון.אני מרגישה ממש לא עצמי וזה נורא!! העניין הוא שאני דוקטורנטית ואני מחוייבת להקדיש את רוב זמני למחקר. אני ממש לא מסתדרת בלי הקונצרטה ומצד שני המחיר שלה מבחינה רגשית וחברתית הוא מאוד גבוה! ניסיתי תחליפים כמו ריכוזית קולג' ואקטיב בריין - ממש לא עזר... אגב,מדובר בADD ללא הפראקטיביות.

GeJuFan

New member
שני אפשרויות:

מינון לא נכון.
תרופה לא נכונה. (לי למשל לקח שני ניסיונות עד שבניסיון השלישי מצאנו את התרופה הנכונה).

מעבר לזה, אני חושבת שכדאי לדבר עם נוירולוג או פסיכאטר. אני לא בטוחה עד כמה רופאי משפחה מנוסים ויודעים מספיק על add בשביל לרשום תרופות במינון נכון.
ולהוסיף לזה, ההמלצה לא פעם היא בנוסף לכדורים גם להתחיל טיפול פסיכולוגי או טיפול כלשהו שיעזור להתמודד עם התופעות של התרופה. לא כתבת אם עשית/עושה את זה. אבל שווה לבדוק את הנושא הזה.

וונדי25

New member
תודה רבה!

מקווה שזה עניין של מינון. קראתי קצת על תרופות אחרות כמו אדרל למשל... הבעיה היא המחיר שלהן... וטיפול קוגנטיבי התנהגותי מן הסתם גם לא זול):

אבישי ק

New member
אני מת על איך שאני בלי הקונצרטה

את מדברת בדיוק על הדילמה שלי עם הקונצרטה
בלי הקונצרטה אני חברותי כיף מצחיק
עם הקונצרטה אני שזיף מיובש
בגלל זה אני נוטל רק כשאני לומד או עובד
ובשאר הזמן אני סופג את החוסר ארגון שלי אבל נהנה בחברת אנשים
אני נוטל קונצרטה 36
אני בקושי מרגיש את הקונצרטה אבל אני בודק לפי מבחן התוצאה.
אולי אני לא מרגיש אבל בסוף היום הכל נעשה בזמן ובצורה מסודרת
ובשבילי זה מספיק

סתמגדיש

New member
אני גם מסתכל על עניין של עלות מול תועלת

ואני בוחן את זה מזוית אחרת. אני משתדל לקחת בכל יום את הקונצרטה, יום חול, שבת, חג, בארץ בחו"ל

כאשר לא נטלתי את הקונצרטה, האם בסופו של יום זה היה טוב או לא?
ב 99 אחוז מהמקרים , אילו ניתן היה להחזיר את הגלגל, הייתי לוקח.

בימים שלקחתי האם בדיעבד זה היה מיותר? לכל היותר אמרתי לעצמי זה לא הועיל. יש ימים שזה גורם לי לתופעות לוואי. לרוב זה קורה כאשר יש משהו נלווה, משהו יוצא דופן, עומס או לחץ מאוד מאוד גדולים שגם ללא ענייני קשב וריכוז היו משפיעים על כל אחד. העניין שלא תמיד ניתן לחזות

תופעת לוואי שאני מאוד סובל ממנה, היא ה"ריבאונד" , כאשר התרופה מפסיקה להשפיע, אני נהיה מאוד עצבני, רגיש לרעש ולאור (למשל בנהיגה), עוד תופעה זה שקשה להירדם.

זה גם פוגע בשמחת החיים ובחברותיות, לפחות בעבודה, זה בסדר לפחות במובן שאני יותר יעיל, ובסופו של יום אני עומד במטלות, והסיפק הזה של ההצלחה, מחזיר משהו משחת החיים, בדרך אחרת.

וונדי25

New member
השאלה היא אם זה תקין

יכול להיות שתרופה אחרת תעזור באותה מידה ללא התופעות המרגיזות!

אבישי ק

New member
לכל תרופה יש תופעות לוואי

אפילו לתרופות טבעיות
החישוב הוא תמיד עלות מול תועלת
אני בעבודה צריך להיות מסודר ומאורגן והצד החברתי הוא פחות משנה
אבל עם משפחה וחברים אני צריך את הצד החברתי ופחות את הסדר וארגון
אז בארוחה האחרונה המשפחתית האחרונה לא היה תפוח אדמה כי שכחתי, אלתרנו והכנו פתיתים וגם בהם שכחתי מלח.
לא נורא

למעלה