הצילו!

Thufir

New member
הצילו!

נרשמתי לעתודה לפיסיקה והייתי בשלב מסויים מספיק בטוח שזה מה שאני עושה עד שהגיע היום המיוחל בו מגיע מכתה מהצבא שכתוב בו שקיבלו אותי והכל בסדר (בפי שצפיתי אחרי שהטכניו קיבל אותי והכל וכולם תמיד היו בטוחים ש90% מהנרשמים לעתודה מתקבלים) ואז הודיעו לי שהתקבלתי להנדסת חשמל ואלקטרוניקה בת"א. איזה יופי. העדיפות השלישית שרשמתי ובכלל שכחתי ממנה חזרה ונצתתנה לי זפתטה בפרצוף. אחרי כמה פקסים ואינסוף שיחות טלפון הבנתי שאין מה להתאמץ בשביל פיזיקה והתחלתי להשלים עם גורלי. עכשיו עולה השאלה: אתה במקצוע שלא חשבת עליו בכלל עם אפס הכנה נפשית, אתה הולך לעתודה באוניברסיטה אחרת. פתאום שמתי לב שאני לא ממש מוכן להשקיע שלוש שנות קבע בשביל מקצוע שאני לא בטוח שיעניין אותי עד כדי כך טבגלל כל טיעון בעד ונגד העתודה פתאום צץ לי לראש ולא ידעתי מה לעשות איתו. מחר יום החיול ואני עדיין מבולבל לגמרי ולא יודע מה לעשות עם עצמי. שמישהו ייתן לי עצה כאן. מה כדאי לי לעשות.

יוסי99

New member
מצד אחד, תפרוש מהר

זו העצה המתבקשת. הכל קם ונופל על ההעדפה המקצועית שלך: האם באמת ידעת מה זה ללמוד פיסיקה, למה אתה רוצה לעסוק בזה, באיזה תחום בדיוק וכד´ ? או שסתם נראה לך נחמד מבין המדעים המדויקים פיסיקה? (עובדה שרשמת חשמל אלקטרוניקה כעדיפות שלישית). מה אתה כן יודע על חשמל\אלקטרוניקה? אם אתה סה"כ מחפש למצות את קישוריך המדעיים, אני מניח שתוכל למצוא תחומים מרתקים (ואף משיקים לפיסיקה), בחשמל\אלקטרוניקה. אם לעומת זאת ממש רצית להיות פיסיקאי.. תעשה צבא ותלמד אח"כ.. כנ"ל אם אתה לא סגור על עצמך.. בכל מקרה לא יודע עד כמה זה שוס למהנדס להיות עתודאי, כנ"ל לגבי פיסיקאי.

פלטרון

New member
לא נכון ולא נכון !

תסלח לי על הכותרת האינפנטילית .. אני מת מעייפות . הרשה לי להעיר שבתור אחד שמכיר את 2 התחומים והפקולטות על בוריין ( עליק ) , פיזיקה והנדסת חשמל, 2 התחומים אינם חופפים כלל . כן,כן , אני יודע שיש תואר כפול, ויש הרגה חפיפה , אבל החפיפה היא לכאורה מכמה סיבות : 1. חלק גדול מהחפיפה נוצר כתוצאה ממקצועות בסיס משותפים - משמע מתמטיקות. אין לזה קשר ל"תואר" עצמו ( יעני השנתיים האחרונות ). זה כמו לומר שיש הרבה משותף בין 4 יח"ל מתמטיקה ו-5 יח"ל , כי לומדים הרבה נושאים משותפים. אמנם עניין הנושאים המשותפים נכון, ובכל זאת קיים הבדל תהומי בין השניים. 2. כשזה בא למקצועות ההתמחות, המשותף הוא רק בנושאים של פיזיקה של מצב-מוצק, וגלים ולייזרים . כמובן אלו לא תחומי העניים היחידים בפיזיקה , כך שזו מגבלה . 3. הלימוד בפקולטה להנדסת חשמל הוא הנדסי , והלימוד בפקולטה לפיזיקה ( של אותם הנושאים הוא יותר מדעי . המשפט האחרון הוא פלספנות בגרוש שנועדה לומר שמלמדים אחרת , ומי שרוצה פיזיקה , אל לו לחפש אותה בפקולטה להנדסת חשמל , כי הוא לא ימצא אותה שם ! הגישות שונות , אין יותר טוב או פחות טוב, פשוט עניין של צרכים שונים וגישות שונות ( לפיתרון בעייה) . מה גם שלא מדובר על אותה רמת מורכבות . בקיצור - אי-אפשר ללמוד פיזיקה בפקולטה להנדסת חשמל. בטח לא כדיא כשמדובר במקצוע לחיים - ילדים , אל תנסו את זה בבית ! פלטרון

יוסי99

New member
לא זכור לי שזה מה שטענתי

פשוט, בעוד שאני יודע להבדיל בין רפואה למדעי המחשב, למשפטים באשר למה אני רוצה ללמוד\לעשות בחיים, קשה לי בגילי הצעיר וללא ניסיון בתחום להבדיל מבחינת רמת עניין בין הנדסת חשמל למכונות, בין מדעי המחשב להנדסת מחשבים, או בין מדעי המחשב למתמטיקה, או בין פיסיקה להנדסות. כמו שאמרתי, אם אתה אכן יודע מה זה בדיוק ורוה להיות "פיזיקאי" פרופר, אז אין לך מה לחפש בהנדסה. אבל אם, כמוני, רוב התחומים הללו נראים לך די דומים מבחינת סוג הלימודים, סוג היכולות הנדרשות, וסוג העבודה (נותנים לך בעיה\אתה מוצא בעיה, עליך לפתור אותה בכלים מתמטיים כלשהם או כלים שחופפים לסוג זה), אז זה באמת לא כ-ז-ה משנה. מה שאמרתי בנוגע לדימיון, הוא שיש התמחויות מסוימות, ותארים שניים מסוימים, שהם חופפים. כמובן שזה לא כ-ל הפיסיקה, אלא דברים מסויימים מאד.

Thufir

New member
שניכם...

אני לא סגור על עצמי במובן של האם אני רוצה ללכת לעתודה בכלליות. אני עכשיו חושב שגם אם יבואו לי מהעתודה ויציעו לי את הפיסיקה אני אקפוץ על ההצעה עם שיניים וציפורניים. לא ידעתי בוודאות שאני רוצה להיות פיזיקאי אבל זו הדעה המגובשת היחידה שיכלתי למצא לעצמי. מה שהכי מפחיד אותי בעתודה זו המחוייבות הארוכה. ואמרו לי שאם אני מפסיק את הלימודים באמצע אז אני לא עושה את הקבע, ז"א שהוא מותנה בשיבוץ למקצוע ואם אין תואר (או לפחות כמה שנים טובות של לימודים) אין מקצוע ואז אין קבע כך שהזכות לעזוב עדיין שמורה לי. אני מפחד לפספס את הנעורים שלי ואת שנו תהעשרים בשיעבוד לצבא, זה העיקר ושאחרי זה יהיו לי דברים אחרים על הראש, או שאני ברגע האחרון ארגיש שלא מתאים לי כל הז ואני כבר אהיה לקראת הסוף ואתקע עם שש שנים של שרות צבאי. והניק לי לקוח מחולית (Dune) שקראתי באנגלית והשתגעתי אחריו. ופייד, אני משער שאתה הוא אחיינו של הברון?

cause i like the bad guy´s...

ובמיוחד אהבתי את פייד... קראת את כל הסידרה? את שלושת הספרים ה"טרומים" שכתב בנו של הרברט (ועוד איזה סופר מצליח אחר...)? אם לא,אני ממליץ בחום! ספרים ענקיים... את ת´ופיר חוואט אגב,ממש לא אהבתי...סתם נקניק... אם כבר אחד מה"חברה הטובים" של בית אטרייאדס,הייתי בוחר את דנקן שעולה על ת´ופיר בכמה מובנים... הקיצר,אני מאוד הזדהתי עם בית הארקונן ומתוכו,הזדהתי במיוחד עם פייד.
פייד!

dune

הארקונן יוניטס אפרוצ´ינג - פרום דה איסט! אוור בייס איז אנדר אטאק! אינספישנט פאוור! הארבסטר דסטרויד! אינפנטרי ריפורטינג! יס סיר! יוניט לוסט! זה כל מה שאני זוכר. וגם שכשהיית מדבר עם היועץ שלך (הקרח ההוא מהאוס הארקונן) הוא היה מזיז את העיניים בהתאם לסמן של העכבר. זה הקסים אותי. נ.ב: בחיים לא קראתי את הספר, אני לא יודע לקרוא

uv1234

New member
משחק נחמד ביותר...

אין מה להגיד, westwood יודעים את העבודה שלהם... בטח חצי מהעובדים שלהם עתודאים...

פלטרון

New member
אתה נשמע כמוני לפני 5 שנים.

על-כן, עצתי, שכח מהעתודה. אני יודע שבפורום יצא לי שם של עתודאי אנטי עתודה. עם זאת, במקרה שלך, אני לא מתכוון לתת לך הנחייה של תחשוב על זה תחשוב על זה .. פשוט ולעניין - לדעתי העתודה לא בשבילך. אתה פשוט נשמע ממש ממש כמוני כשהייתי בגילך.. וכמו שאתה בטח מבין, היום אני ממש מצטער על בחירתי . לגבי הפיזיקה - לדעתי דפקו אותך ו ב ג ד ו ל ! ! הנדסת חשמל ואלקטרוניקה זה מקצוע מאוד מבוקש מבחינת הצבא. פיזיקה פחות. בהתאם, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה הוא בעל סף קבלה גבוה יותר מזה של פיזיקה, הן באקדמיה והן בעתודה. הקיצר, בטח הגעת עם ציונים גבוהים מספיק בשביל שניהם, ראו שאתה מתאים לשניהם ( אם אתה מתאים מבחינת הציונים להנדסת חשמל ואלקט´ אתה בטוח יכולת להתקבל גם לפיזיקה ) , אז החליטו לקחת אותך למה שמתאים להם יותר . לא הבנתי מדבריך במקרה שיאפשרו לך ללמוד פיזיקה, האם זה יגרום לך להסתכל על כל החבילה של העתודה בצורה חיובית או לא - ובכל מקרה , עצתי אליך היא להתקשר אליהם ולומר בצורה הכי ישירה שקיימת - אני שיניתי את דעתי, אני לא רוצה ללמוד הנדסת חשמל ואלקטר´... מישהו הסביר לי מה זה , ומסתבר שזה בכלל לא מה שחשבתי שזה. חבל שלא הלכתי ליום הפתוח של הטכניון , אז הייתי יודע יותר מה זה, בזמן ההרשמה . בכל מקרה , אני מעדיף לוותר על העתודה , ולא ללמוד את זה ... אלא אם ... רשמתי גם פיזיקה, אבל לא קיבלו אותי . למרות שפיזיקה בדר"כ הסכם הדרוש נמוך יותר . אם תקבלו אותי לפיזיקה אז אני אסכים להישאר . זה לא ממש לסחוט את הצבא , כי זו האמת . יסכימו , מה טוב , לא יסכימו , הרי עדיף שלא תיכנס לתואר שלא לרוחך , נכון ? נ.ב. מסתבר שהצבא נותן 2 עדיפויות, ובכך הוא מרמה את הנרשמים. הם מקבלים את הרושם ש-2 עדיפויות נועדו בשבילם ( לא תתקבל לראשון, נקבל אותך לשני ) . למעשה , הצבא הולך עפ"י סדר העדיפויות שלו, כך שלרשום עדיפות אחת טוב על-פני לרשום 2 עדיפויות!

odedee

New member
זאת ועוד

אני מסכים עם פלטרון שחבל ללכת ללמוד מקצוע שהוא בכלל לא מה שאתה רוצה ללמוד. אבל, יש לי הסתייגות אחת: השאלה היא אם אתה באמת יודע מה אתה רוצה ללמוד. אני בטוח שאתה חושב שכן, אבל מנסיון (הייתי שם) - אתה כנראה לא. פיסיקה זה לא מה שאתה מכיר מהתיכון (ואני מבין בזה, זה המקצוע שלי). ואשר להנדסת חשמל ואלקטרוניקה - רוב הסיכויים שאתה לא באמת יודע מה זה אומר (אלא אם כן יש לך חבר או קרוב שהם כאלה ודיברת איתם על זה). זה מפתיע, אבל רב האנשים (לא רק העתודאים) נרשמים ללימודים בלי לדעת מה בדיוק עושים במקצוע שהם נרשמו ללמוד, ואם זה באמת המקצוע שהכי נכון עבורם. אצל העתודאים זה קיים לדעתי ביתר שאת בגלל חוסר הנסיון. מה לעשות, לבני 18 יש פרספקטיבה יותר מצומצמת על החיים מאשר בני 22 ומעלה. לפיכך, אני מציע לך לשוחח עם כמה פיסיקאים וכמה מהנדסי חשמל. אם אתה לא מכיר כאלה, פשוט לך לאוניברסיטה ושאל שם. אני בטוח שיהיו לא מעט אנשים שישמחו לתת לך קצת טיפים. פשוט תשאל מה זה אומר, המקצוע הזה. ועוד טיפ קטן: אם אתה באמת מחליט שאינך מעונין בשום פנים ללמוד הנדסת חשמל אלא אתה נעול על פיסיקה, תגיד את זה למדור עתודה בצורה הכי פשוטה שיש: או פיסיקה, או שאני עוזב את העתודה. חשמל אני לא אלמד. זה יעביר את הכדור לעתודה. במקרה הטוב הם יחשבו עליך קצת, ואם הנתונים שלך מספיק טובים, הם יחליטו שעדיף להם לקבל פיסיקאי מצוין מאשר להפסיד אדם טוב בעתודה. הצבא צריך אקדמאים ולא מוותר עליהם כל כך מהר. במקרה הגרוע, הם יגידו לך יפה שלום, כי הם ממש לא צריכים עוד פיסיקאי. גם החלטה כזו הרי תהיה בסדר מבחינתך. אין מה להפסיד. אבל קודם כל - תלמד טוב טוב מה המקצוע שאתה באמת רוצה. ולא לפי שם המקצוע אלא משיחות עם אנשים שיודעים מה זה תכל´ס אומר ביום יום להיות מהנדס או להיות פיסיקאי.

פלטרון

New member
כלל לא הסתייגות- במיוחד מספר (4) !!

נהפוכו , אני מסכים עימך בכל מילה . אני פשוט לא טרחתי לציין זאת ( למה ... לא יודע
) . ובכל מקרה, אני מזמן טענתי, ויותר מפעם אחת, שלדעתי רוב העתודאים לא ממש יודעים למה הם נרשמים. הרשו לי לצטט ( בערך ) מקטע קומי של גורי ( או אסי , אחד מהם ) ביום הסטודנט האחרון בטכניון : אסי/גורי : סטודנט, מאיזו פקולטה אתה ? סטודנט : הנדסת מכונות . אסי / גורי : הנדסת מה ? סטודנט : הנדסת מכונות . אסי / גורי ( במבטא מפוצץ ) : מה זה המקצוע הזה ? בטח בשיעור הראשון , כולם נכנסו, המרצה מתחיל לדבר - זה מכונה ( מצביע על הרמקול שלידו ). גם זההה מכונה ( מצביע על הרמקול השני ) . הנה כאן יש כפתור , ON OFF. פה ישחוט, ומפה מגיע החשמל . שבוע הבא נלמד על מכונה אחרת . מה שאני מנסה לומר זה - אין לי מושג איך נער בן 18 אמור לדעת מה זה בעצם "הנדסת-מכונות" , או למשל "הנדסת-חשמל" . כשאני הייתי בן 18, וחבר סיפר לי שהוא נרשם להנדסת-חשמל ( כי אבא אמר לו ..
סיפור אמיתי
), אמרתי לו בתדהמה - מהההההההה , מה זה , מה לומדים שם ? זה מה שאצה רוצה להיות בחיים ! בחייך ? אגב- על שאלת "מה לומדים שם?" , הוא ענה ב : " אהההה.. אממממ ...נו אתה יודע ...אההה , אמממממ....חשמל. נו ... אתה יודע... אתה יודע ?? " זה לא שתדעו הרבה יותר בגיל 22 , אבל : 1. יהיה לכם הרבה יותר זמן לשאול ולברר מידע ( גם בצבא , וגם אחרי הצבא ). אותו חבר , by the way , הלך בסוף לצבא ובירר מידע במשך שנהויותר על מה באמת כדאי לו להירשם . 2. מנסיוני האישי - אם הייתי היום צריך להירשם לטכניון , לא הייתי הולך על אף - אחת (!!) מעדיפוייותי. ואני לא מתכוון עדיפויות כמו שצריך לרשום בהרשמה לעתודה, אלא עדיפויות שאני חשבתי עליהן עוד לפני ... חבר אחר שלי התלבט בין הנדסת-חשמל ( כי אבא לחץ, ו-2 אחים היו מהנדסי חשמל.. ועתודאים ! ), לבין חומרים+פיזיקה . היום מה בראש שלו ?? לא זה ולא זה, אפילו לא כאפשרות שנייה . הבדיחה - הוא אפילו לא היה מספיק לסיים את התואר ( אם היה נרשם לעתודה ) , והיום כבר הייתה לו דיעה שונה . דוגמא נוספת - חבר אחר שלי רצה ללמוד משפטים. היום הוא מתכוון ללמוד משהו מדעי ( לא זוכר מה ) . 3. יש גם כאלו שלא משנים דעתם , גם אחרי 4 שנים של צבא,טיול, עבודה , התלבטויות.. אבל זו כמו רולטה רוסית- אפילו הסיכון הקטן שכן תשנו דעתכם לא שווה את זה. 4. והכי הכי חשוב - עצם העובדה שמישהו רושם 2 אפשרויות (או יותר ) בהרשמה שלו לעתודה מראה שהוא לא ממש מבין מהחיים שלו.. עדיין( ויסלח לי כל מי שרשם 2 אפשרויות או יותר ). למה ? ... כי לא נראהלי הגיוני שמישהו אומר - אנ רוצה ללמוד הנדסת חשמל . כן ! זה מה שאני רוצה לעשות בחיים , זה יהיה המקצוע שלי , זו תהיה עבודתי - בזה אני אעסוק 12 שעות ביום 5 ימים בשבוע , עד גיל פנסיה ... אלא אם העתודה תחליט על עדיפות שנייה , ואז אני רוצה להיות כימאי . כן ! זה מה שאני רוצה לעשות בחיים , זה יהיה המקצוע שלי , זו תהיה עבודתי - בזה אני אעסוק 12 שעות ביום 5 ימים בשבוע , עד גיל פנסיה ... אלא אם העתודה תקבל אותי בעדיפות השלישית , ואז אני בכלל רוצה להיות מתמטיקאי . כן ! זה מה שאני רוצה לעשות בחיים , זה יהיה המקצוע שלי , זו תהיה עבודתי - בזה אני אעסוק 12 שעות ביום 5 ימים בשבוע , עד גיל פנסיה ... נו באמת ... ( שום דבר אישי נגד אף אחד , פרט למדור עתודה על כל תאיו ונציגיו בארץ
) פלטרון

זה לא נכון לחלוטין...

לגבי בחירת מקצועות כמו שתיארת, שהמרחק ביניהם הוא באמת שמיים וארץ, אתה צודק. הבן אדם לא סגור על עצמו בגרוש. אבל ישנם תחומים דומים מאוד, שאפשר להגיע לעסוק בהם עם כמה תארים שונים. אם תשאל מהנדסים בני 40+, לכל היותר 10% יגידו לך שהם עוסקים בדיוק בנושא של התואר שלהם. במהלך העבודה עוד לומדים ומתפתחים. אמנם נדיר שמהנדסי חשמל הופכים לכימאים, אבל אם מישהו מעוניין למשל ללמוד הנדסת מחשבים, ולא התקבל מבחינת הצבא, הוא יכול ללמוד הנדסת חשמל ולבחור קבוצות התמחות של מחשבים. כך הוא ילמד בערך את מה שהיה לומד אילו קיבל את עדיפותו הראשונה.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif מאוד מסכים

מאוד מסכים עם עודד האם אתה באמת נעול עד כדי כך על פיסיקה ובטוח שזה מה שאתה רוצה לעשותשאל את עצמך בבקשה: "במה עוסק פיזיקאי
" "במה עוסק מהנדס אלקטרוניקה
"
אם תוכל לרשום את התשובות נוכל להגיב. אני זוכר שבגילך התלבטתי בין המקצועות, והגעתי למסקנה שמבחינתי יש - אשכול מקצועות שאני רוצה לעסוק באחד מהם. רק תוך כדי הלימוד של הנדסת האלקטרוניקה, גיליתי בה את תחום התקשורת שמאוד משך אותי, והוא התחום בו אני עוסק עד היום. בהחלט יתכן שאילו הייתי לומד פיסיקה או מדעי המחשב, הייתי מוצא גם בהם תחומים שהיו מעניינים אותי לא פחות, ושהייתי בוחר לעסוק דווקא בהם. נקודה למחשבה. כמובן, שאם אתה כן נעול על תחום מסויים בפיסיקה ובטוח כבר מילדות שזה התחום שמענין אותך. זה תחביבך כבר מגיל צעיר, למדת אותו מספרים כבר שנים. ועכשיו העתודה היא שעוצרת אותך: אל תוותר
תלמד את שאתה רוצה גם אם בגלל זה לא תשרת בעתודה. בכל מקרה, עתודה זה לא must זהו מסלול אפשרי שתועלתו נתונה בספק, ותלויה מאוד במזל (זה בכלל נכון לגבי דברים בחיים). אמיר

odedee

New member
תיקון קטן

פלטרון, אתה אומר ש: הנדסת חשמל ואלקטרוניקה זה מקצוע מאוד מבוקש מבחינת הצבא. פיזיקה פחות. בהתאם, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה הוא בעל סף קבלה גבוה יותר מזה של פיזיקה, הן באקדמיה והן בעתודה. בדיוק מה שאמרת, רק להיפך. מכיון שפיסיקה מקצוע פחות נדרש בצבא, ויש מעט מאד תקנים לפיסיקאים בעתודה, רק מתי מעט, הטובים שבטובים, יתקבלו לפיסיקה. בהקצנה, נניח שלצה"ל דרוש רק פיסיקאי אחד מכל מחזור. לפיכך, צה"ל יסנן את כל אלה שלמדו פיסיקה חוץ מהגאון של המחזור, וסף הקבלה יהיה מאד גבוה. לעומת זאת, בגלל הצורך הרב בצבא למהנדסים, יהיה הרבה יותר קל להתקבל בעתודה להנדסת חשמל. בעצם, זה בדיוק המקרה שלפנינו - מישהו לא התקבל לפיסיקה אך הוצע לו ללמוד חשמל. באוניברסיטה אגב המצב הוא שונה - בגלל מיעוט יחסי של נרשמים לפיסיקה, יחסית קל להתקבל לפיסיקה, ולחשמל קשה יותר.

D a n n y b o y

New member
זה נכון...אבל אתה מציג את זה בהקצנה

לא עד כדי כך קל להתקבל לפיזיקה, אבל לא יותר קשה מהנדסת חשמל- יש בפורום כמה פיזיקאים שהתקבלו עם סכם בסביבות ה80.

למעלה