הצילו!!

dejavu

New member
הצילו!!

אנשים יש לי בעיה רצינית! נזל לי כל השמן גיר מהחיפושית ומאז לא נכנס לי הילוך ראשון!! קחו בחשבון שאין לי קלאצ´ בינתיים, הכבל נקרע לפני נזילת השמן מהגיר. האוטו הזה לא נסע שנה ואני רוצה להחיות אותו כמו שאומרים, אז בדקתי את המנוע והתחלתי לבדוק את הגיר ואז גיליתי שהילוך ראשון לא נכנס. עכשיו השאלה היא כזאת... 1.האם הבעיה היא בכך שאין קלאצ´ ולכן הילוך ראשון לא נכנס? 2.האם מחסור בשמן ימנע מהילוך ראשון להיכנס? נ.ב - יש לי ידע בסיסי במכונאות אז אני יודע לפרק את הגיר מהמקום, אבל אני לא ידע איך לתקן את הבעיה... אנשים תעזרו לי לא הצלחתי לישון כבר שלושה לילות בגלל זה! :)

kitt

New member
הבעיה שלך היא הקלאץ´ ורק אז שמן

הגיר, אל תנסה לשלב הילוכים ברכב בלי שמן גיר

dejavu

New member
קלאץ´

אם אני ידרך את הקלאצ´ אז ההילוך יכנס? ובקשר לשמן - אם כבר שילבתי הילוכים בלי שמן גיר, מה הנזק???

KiCKAs5

New member
אני אולי לא מבין גדול

ובטוח שלא מכונאי.. אבל מהידע המועט שלי אני יכול להיות בטוח שניגרם נזק.. ברגע שאתה משלב הילוך ואין לך שום חומר סיכה בין החלקים אז החלקים פשוט נשחקים בינם לבין עצמם בשל החיכוך..

dejavu

New member
לפי מה שהבנתי

שמן הגיר שומר על גלגלי השיניים לטווח הארוך, אבל עדיין אני לא מבין למה אני לא מצליח להכניס להילוך ראשון...! נראה כאילו הגיר ממש ממש תקוע או משהו, אתה יודע אולי אם הקלאצ´ יכול לשחרר את זה, כי אם לא אז חבל לי להשקיע על כבל קלאצ´.... ואיפה כל התותחים של הפורום?!?! תעזרו לי אני במצוקה! :)

kitt

New member
אי אפשר לשלב מניוטרל לראשון ללא

קלאץ´!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בנסיעה אפשר עם המון רגש וידע לעבוד בלי קלאץ´ אבל לא בעמידה.

chino

New member
גיר

קודם כל, מלא שמן גיר בתיבת הילוכים. שנית, אם האוטו עומד ולא נוסע ואתה רוצה לבדוק אם ההילוך הראשון נכנס, תעלה את החלק האחורי של האוטו על ג´ק כך ששתי הגלגלים האחורים באוויר, תן להם סיבוב, וההילוך הראשון יכנס למקומו (אם הכל תקין בגיר)

dejavu

New member
CHINO

פשוט לסובב את הגלגל וההילוך יכנס למקומו, או לנסות לשלב להילוך ראשון תוך כדי סיבוב הגלגלים, דרך אגב, חיברתי את הקלאץ´ ועדיין הילוך ראשון לא נכנס...

chino

New member
שים ניוטרל...

סובב את הגלגל ותוך כדי סיבוב, דחוף את הגיר ל-ראשון. זה אמור לעבוד יופי

למעלה