הצילו

• פותח הנושא imyy
  • פורסם בתאריך

imyy

New member
הצילו

שאלה ממש קלה שפטרתי במבחן אבל עכשיו אני לא מצליח ואני צריך להגיש אותה זה בגאומטריה. אם במקרה תראו את ההודעה הזו כמה פעמים תתעלמו פשוט פרסמתי אותה כבר פעמיים ולא ראיתי אותה בפורום

פתרון

משולש ABQ הוא ישר זווית (זווית היקפית שנשענת על קוטר), ולכן מתקיים בו המשפט שהגובה ליתר הוא ממוצע הנדסי של שני היטלי הניצבים, שזה בדיוק מה שצ"ל.

imyy

New member
תודה

תודה תודה! תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה !!!!!!!!!!!!

imyy

New member
עוד פעם אני

המורה שלנו נתן לנו עבודה לקיץ ואני פשוט מתעב גיאומטריה אז אם לא אכפת לכם לעזור לי קצת

פתרון

נסמן ב M את מפגש האלכסונים. המשולשים ABM , DCM דומים (מדוע ?) ולכן אם AB = 2CD הרי שגם AM = 2CM . נסמן איפוא : CM = t , AM = 2t . המשולשים AEO , ADC אף הם דומים (מדוע ?) ולכן :
DC : EM = AC : AM = 3t : 2t = 1.5​
מכאן שהיחס בין DC לבין EF הוא 0.75 (מדוע ?) וזו התשובה.

imyy

New member
רון אני יודע שיש

משפט שצריך להוכיח כל פעם שמשתמשים בו לפחות השנה שאומר שEM-FM אבל אני לא זוכר איך מוכיחים אותו(הזכרתי שאני לא טוב בגיאומטריה?)

הנה ההוכחה

CD : ME = AC : AM = BD : BM = CD : FM​
(נסה להגיד מאיזה זוג משולשים לקוח כל אחד מהמעברים) אם תתבונן בשני השוויונים שבקצוות - המסקנה ש : ME = FM

imyy

New member
נחשו מי

או קיי עוד אחת בגיאומטריה דרך אגב הציטוט הוא המילים של TO LIVE IS TO DIE של METALLIC

ויקי16

New member
------>

סעיף א´ MD/DA=MC/CB MC/CB=MF/AB MD/DA=EM/AB לכן EM/AB=FM/AB EM=FM סעיף ב´ MC/(MC+CB)=a/b CB=MC(b-a)/a MC=MB*a/b לכן CB=MB(b-a)/b BC/BM=DC/EM עכשיו תציב את MB(b-a)/b במקום BC, ו-a במקום DC. תקבל: EM=ab/b-a ובגלל ש EM=MF, EF=2ab/b-a (מקווה שזה נכון ותצליח להבין משהו...)

imyy

New member
ויקי

הצלחתי להבין את השורה הראשונה אם את מוכנה להסביר טיפה יותר זה יהיה נחמד

imyy

New member
מצטער

שאני מציף תפורום אבל אני באמת שונה גיאומטריה חד"וא זה הרבה יותר טוב

imyy

New member
אני כזה טיפש

שחכתי לצרף את הקובץ להודעה הקודמת שלי

../images/Emo6.gif ויקי !

את צריכה להיות המזכירה הפרטית שלי !
אפילו אני לא זכרתי שכבר פתרתי את התרגילים האלה...

פתרון לסעיף ב´

נבדוק את שטחי המשולשים ABC ו-EBC. נוריד גבהים לצלע המשותפת BC. הגבהים יוצרים (לפי הגדרת גובה) זווית ישרה עם BC. היות והם חותכים את הישר AE המקביל ל-BC, הם יוצרים עם AE זווית המשלימה לזווית שטוחה, דהיינו זווית ישרה (כי 180-90=90). לכן הצורה החסומה בין הגבהים והישרים AE ו-BC היא מלבן (מרובע שלפחות שלוש מזוויותיו ישרות הוא מלבן). לכן הגבהים שווים באורכם (צלעות נגדיות במלבן). נקרא לאורך הגבהים h (אורך זה הוא גודל משותף לשני המשולשים). לפי חישוב שטח משולש,
S(ABC)=h*BC/2 S(EBC)=h*BC/2​
ולכן שטחי שני המשולשים שווים.
S(ABC)=S(EBC) S(ABC)=S(ABF)+S(BCF) S(EBC)=S(EBF)+S(BCF) S(ABF)+S(BCF)=S(EBF)+S(BCF) S(ABF)=S(EBF)​
מ.ש.ל. --- "אין לי חתימה יפה לכתוב. עמכם הסליחה" (יוסימוטי, חתימה זמנית)

למעלה