הצילו!

שרון ק

New member
הצילו!

משתלטים לי על גינת העציצים! זחלים דקים ירוקים שנראים תלויים על העלים הירוקים שבצמחי העציצים שלי מכלים כל חלקה טובה! ניסיתי למעוך אותם אחד אחד אבל הם ממשיכים לצוץ מאיפשהו. הם אוהבים במיוחד עלים בשרניים אבל אני מפחדת שעוד מעט לא יבחלו בדבר.. מה עושים? תודה מראש- שרון.

שרון ק

New member
לא לא (לשמחתי?)

זה לא צמח טפיל אלא ממש זחלים שיש להם רגלים רק בחלק העליון (תחתון?) של הגוף והם נראים כאילו תלויים על העלה ומכרסמים אותו. עוד רעיונות למה זה יכול להיות ואיך להתמודד עם המזיק? תודה, שרון.

raya

Well-known member
נראה לי שאני מכירה את התולעת הזו. הדרך היחידה להתגבר עליה,לדעתי, לקחת מספרים ולחתוך אותה. פעולה מאד לא אלגנטית, די דוחה למעשה, אבל אין הרבה ברירות אחרות. וברור שזה לא הטפיל שלי כפי שמישהו חשב. הטפיל שלי הוא צמח ולא איזה "בעל חיים" בהגדרתו. רעיה

שרון ק

New member
גם לא זה..

דוקא הסתכלתי גם קודם בתמונות ואף אחת בכלל לא דומה לזחלים "שלי"- מדובר בזחלי ממש דקים בערך בעובי מילימטר ולא כמו הזחל הענק בתמונה נראה לכם שהחומר שרוני ציין - מתאים גם לשלי? שרון.

מיכל ק.

New member
גם לי! גם לי!

זחלים נורא דקים. כשנוגעים בהם הם מזדקפים ונראים כמו ענף דקיק (האמת שאז הם די חמודים). מחסלים עלים בכמויות. עוד לא הצלחתי להבין מה אפשר לעשות. מישהו?

עקרב

New member
פרוקוניה

ישנם תכשירים להדברת זחלי הפרודניה נסי במשתלה הקרובה לביתך

למעלה