הצילו,

Labello Girl

New member
הצילו,

אז אחרי שנתיים של התחמקויות, מסתבר שאי-אפשר יותר וצריך להתחיל ללמוד. ההתלבטויות הכבדות שלי לאוקטובר הקרוב הן בין יחב"ל ומדעי המדינה באוניברסיטה העברית לבין כלכלה ומנהל באקדאמית בת"א. מאוד לא דומה אחד לשני, אבל לכל אחד החסרונות והיתרונות שלו. (מכללה/אוניברסיטה, ת"א/ירושלים וכו') הייתי בימים פתוחים בשנתיים האחרונות גם פה וגם פה, ופשוט לא מצליחה להחליט. אני לא מצפה לתשובה חד-משמעית, אבל אם יש למישהו איזה פניני חוכמה להגיד (נגיד, "זה לא טוב", "זה משעמם", "זה מומלץ" וכו',) אני אשמח!

forumist

New member
היי

אני לא מהתחום בכלל, לא מכאן ולא מכאן.. לטעמי האישי לימודי יחב"ל ומדעי המדינה נשמעים לי יותר מעניינים.. הם בטח משלבים היסטוריה של מדינות ,דיפלומטיה, נושאים יותר מעניינים לטעמי . (אני פחות נראה לי הייתי מתחבר ללימודי כלכלה. אני אומר זאת לאחר שניסיתי לקרוא מספר ספרים בכלכלה כמו למשל "הכלכלן הסמוי" והם קצת שיעממו אותי. אבל אולי זה לא בהכרח מדד:)) מצד שני.. מה עושים עם זה לאחר התואר? לא יודע. אם יחב"ל ומדעי המדינה מאוד מעניינים אותך, את יכולה ללמוד את זה ואח"כ לעשות MBA במנהל עסקים...שזה כמו "מנהל" לצורך העניין. כלכלה ומנהל - צריך לבדוק מה ההשלכה של ללמוד במכללה לעומת אוניברסיטה, אבל פרט לזה האם את נמשכת לתחום הכלכלי? שם אני חושב שיהיו לך יותר אפשרויות תעסוקה (אבל גם צריך לבדוק), עדיף לך אם כבר כלכלה אז ללכת על שילוב של כלכלה וחשבונאות,דברים כאלה. "ניהול"/"מנהל" זה לא באמת מקצוע שלומדים. לא בתואר ראשון לפחות (זו דעתי). אבל השאלה האם בכלל את מתחברת לתחום הכלכלי, רואה את עצמך נגיד עובד בבנק או בית השקעות (למשל). בהצלחה

Labello Girl

New member
אהלן :)

זו הייתה אחת ההתלבטויות הרציניות האמת, מעניין או ריאלי לחיים ? ברור לי שעם כלכלה ומנהל אני אשיג יותר, וכן.. אני לגמרי רואה את עצמי בבנק ושות', גם לאו דווקא בנק, יש לי ראש למספרים. מדעי המדינה ויחב"ל זה לא רק נשמע מעניין, אבל מה אחרכך ? מטיפה חיפוש ברשת, כלכלה ומנהל נחשב למאוד מוצלח באקדמית בת"א, לצורך העניין.. אני יכולה ללמוד גם כלכלה ומנהל בירושלים אבל הוא נחשב שם לפחות מוצלח. (הכל משמועות, כן?) מתישהו אני פשוט אעשה "על החיים ועל המוות" ואסתכן בזה שאולי אני אחליף חוג בשנה ב'.

למעלה