הצילו !!!

מוטלה1

New member
הצילו !!!

אני צריך להודיע למשפחה בימים הקרובים על יציאתי בשאלה. אנא עוצו לי עיצה איך עושים את זה. ומהו הניסוח העדין ביותר כדי שיפגעו כמה שפחות, ולעומת זאת יבינו שזה סופי ולא ישלחו אלי משלחות רבנים להחזירי למוטב. ובכלל איך לחיות עם הסבל שיגרם להם כאשר לפי תרחיש דודי שיודע על צעדי, סבי וסבתי ימותו בשנה זו, והורי במשך השנים הקרובות. ואפילו שזה נראה גוזמא כיצד אוכל לחיות אם זה באמת יתרחש

adam222

New member
ובכן... חסרים קצת פרמטרים

כמו מאיזה זרם אתה? אייה מיקומך בשרשרת המשפחתית? וכד´ אך אענה לך תשובה קצת כללית; תרחיש א´: אתה קם לוקח את חפציך ולא חוזר; אין מה להסביר, הם גם ככה לא יביניו ויכול לצאת מזה המון בעיות נוספות, להתקשר אחרי שבוע להודיע שאתה חי נושם ובריא ו"אל תחפשו אותי", ולנתק! תרחיש ב´: אתה מזמן אותם לשיחה במקום נייטרלי\ציבורי, מסביר להם את צעדיך הבאים, על אובדן האמונה וכו´ ועל התכנון הארוך טווח (כלומר: שלא החלטת על זה אתמול, אלא שיש המון מחשבה מאחורי זה) וכך תבשר להם, רק לא לשכוח להגיד שאתה כן מעוניין בקשר איתם ולתת להם לקבוע את טיב הקשר, שח"ו לא תקלקל להם ילדים רח"ל
אני בחרתי לצערי בא´ => ממליץ על ב´
בהצלחה

אחר

New member
לצערי בעניין זה איני בעל ניסיון

תהליך היציאה שלי היה שונה לחלוטין כיון שהיה הדרגתי ביותר, כך שבנסיוני אני לא כל כך יכול לשתף אותך. אבל כשאני חושב מה היה נכון לי לעשות אילו הייתי מחליט [והלוואי ועשיתי זאת!] לצאת בבת אחת, נראה לי שהייתי מעדיף לדבר קודם כל עם הדמות הקרובה לי יותר. במקרה זה, אני חושב שהייתי אומר קודם כל לאמא שלי ונותן לה להודיע לאבא שלי. אני לא יודע מה המצב אצלך, אבל אולי כדאי שלא תודיע להם בצורה רשמית "החלטתי לצאת". אולי כדאי יותר לשוחח ולשתף בהרגשה ובכאב, אם כי להבהיר בצורה ברורה כי זו החלטה סופית. אני לא יודע אם זה באמת אפשרי. בכל מקרה, המון המון הצלחה, ותזכור שלרוב אחרי תקופה מסויימת העניינים נרגעים והיחסים עם ההורים, ברוב המקרים, נמשכים בצורה כל שהיא. עוד הערה אחת. אני לא יודע עד כמה באמת היציאה שלך תשפיע על בריאותם של הוריך וכו´. אני לא מאלו שחושבים שזה שזה שיקול שאף פעם לא צריך להילקח בחשבון. זו החלטה הנוגעת לחיים שלך, ואתה היחיד שיכול להגיד לעצמך: עד כמה באמת אני צריך להתחשב בתחושות של המשפחה שלי כשמדובר בי עצמי.

האם פנית לה,ל,ל?

אם הנך מהמגזר החרדי, אתה יכול לפנות לה.ל.ל לטל´ 1700707073 ולקבל יעוץ בנושא רגיש זה. בהצלחה.

MAYA20

New member
ובמקרה שאתה מהמגזר הדתי לאומי

על גווניו, אני יחד עם עוד כמה מחברי הפורום נשמח לספר לך על איך אנחנו עשינו את זה.

למעלה