הצילו

הילית111

New member
הצילו

הצילו בוקר טוב לכולם קמתי בבוקר ואני רואה בתדהמה פתק בכניסה לבית שכתוב שם שבלילה עכברוש טיפס על קירות הבניין ונכנס לאחת הדירות . עכשו הועד רוצה לעשות הדברה מיוחדת לעכברושים אני גרה בבנין לא ישן מדי ברעננה אני בקומה שנייה . גרה שם כמעט 4 שנים ולא נתקלתי בדבר כזה סהכ הבנין שמור לא מוזנח או משהו .הבנין בן 30 שנה לא בנין רכבת.בנין בן שלוש קומות ארבע דירים בכל קומה. הועד אמרה לי שהעיריה לא מדבירה בבנין אלא רק בביוב והיא עושה הדברה לעכברושים כל דירה 50 שח. אני לחוצה פחד . לא יודעת לאיזו דירה הוא נכנס אבל זה מפחיד הוא נכנס דרך חרכי התריסים כך אמרה לי הועד. אני בשוטף כשמחשיך מקפידה לסגור את התריסים והחלונות בבית בגלל מעופפים ( לא ידעתי שצריך להיזהר גם מעכברושים..) אבל אני חוששת . האם עכברושי עלולים להיכנס גם ביום ? כי ביום אני מאווררת את הבית ופותחת חלונות. בקיצור אני חוששת ובלחץ. מאיפה הגיע עכברוש לבניין משותף ממש לא מוזנח במרכז רעננה ? האם הדברת עכברושים כזו שונה מהדברה שהעיריה עושה יש לי תינוק בן שנה וחצי ואני חוששת מדברים חריפים. אשמח להרגעות כי אני לחוצה וחוששת. יום מקסים לכולם אני אוסיף שהבניין שמור ונקי פחות או יותר אבל בחדר האשפה הרבה פעמים אנשים מהבנין משאירים קרטונים ואת האלטזאכן שהם זורקים ועד שהזבל לוקח אולי זו הסיבה?

סביון1

New member
לא יודעת לענות על השאלות אבל יכולה לספר

על הנסיון שלי: גרתי בתקופה הסטודנטיאלית בחיי בדירה ישנה ומוזנחת. העכברושים טיפסו עד לקומה שלישית ונכנסו דרך החלון לדירה שלנו. אם את חוששת שהעכברוש נכנס לדירה שלך, כדאי שתשימי לב לגללים שהם משאירים: קטנים שחורים כאלה. אצלי הם השאירו במגירת נעליים. אגב, הם מאד גמישים ונכנסים בחריצים שקשה להאמין שאפשר. אצלי למשל העכברוש נכנס בחריץ שמתחת לדלת לחדר שלי. ומדובר בעכברוש די גדול, לפי עדות השותפה שלי דאז. לגבי התינוק - לא יודעת מה להגיד לך לגבי נזקי ההדברה, אבל את צריכה לחשוש לא פחות מפגיעת העכברוש. בהצלחה בהדברה, סביון

maybesure

New member
מה את בלחץ?

כולה חיה יותר קטנה ממך! קונים בחנות חמרי בנין רעל עכברים, זה בא בצורת טבלה בצבע בזוקה, שמים במקומות גבוהים (כי יש לך בייבי בבית), הם נמשכים לרעל ולא מתים מיד במקום. אין סיבה מיוחדת למה עכברושים יבחרו דווקא בבנין שלכם. הם רעבים, הם חיים באזורי מחיה מיושבים ואין קשר לקרטונים בחדר האשפה. לפני כמה שנים עבדתי בבניין שהיה מוצף עכברושים, על הבוקר הייתי שומעת אותם רצים על הגג כשהייתי מגיעה ראשונה למשרד. הזמנו מדביר והם נעלמו. לא שווה לחץ.

חולדות (עכברוש בלשון העם)

באחריות העירייה לבצע הדברה בשטח הציבורי. באחריות ועד הבית לבצע הדברה בבניין. קצב חילוף החומרים אצל מכרסמים מהיר ביותר, במקום בו מצויה חולדה, יראו בברור סימני צואה. המלצתי היא בשלב הראשון לא לעשות כלום. במידה ותמצאי סימני צואה בביתך רצוי להשתמש במלכודת ולא ברעלים. לשרותך, אדי טייאר-הדברה ירוקה.

סביון1

New member
חתול שפוי לא מתעסק עם עכברושים

ועם כל הכבוד למרגיעים, אני חושבת שעכברוש, בניגוד לעכבר, יכול בהחלט להיות מסוכן, בפרט כשיש ילדים ותינוקות בבית. אין להם בעיה לעלות על התינוק בלילה ולכרסם לו את האף. אני מכירה גם מקרה כזה של ילד שחטף ביס באף מעכברוש.

למעלה