הצילו !!!

losti1

New member
הצילו !!!

בתי בת ה-4 החלה להרביץ לי. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. להרביץ לה בטח שלא, להגיד לה לא, אני אומרת אבל זה לא ממש עוזר. להתעלם לא נראה לי שכדאי. איום בעונש עוזר אבל אני נגד עונשים. מה עושים ? בבקשה תעזרו לי. ההכאה מלווה בבכי וצרחות במשך שעה, לאחר שאני מסרבת לדבר מסויים, דבר שלא היה לפני כן כי היא יודעת ש-לא זה לא.

tiger mom

New member
אין לי כל כך ניסיון עם הגיל הזה

כי אני עוד לא שם. אבל: 1. תבדקי אם את לא אומרת יותר מדי "לא". הכלל הידוע של גיל 2 תקף תמיד: תבחרי את המריבות שלך. תתעקשי על מה שהכי חשוב. אחרי שזה מסתדר, תחזירי עוד חוקים. 2. רצוי לא להשתמש יותר מדי במילים "לא" ו"אסור". עדיף להסביר למה לא ולמה אסור. 3. במקום מה שאמרת עליו "לא" תנסי להציע מה כן. לא תמיד זה אפשרי, אבל נצלי את זה איפה שאפשר (למשל "אני לא מרשה לקפוץ על הספות. אבל אפשר להוריד את הכריות על הרצפה ולקפוץ עליהן") 4. כשהיא מכה אותך, להגיד לה שזה לא נעים כשהיא מכה, שאצלנו לא מכים. אם היא ממשיכה, תגידי לה שאת לא תמשיכי לשחק איתה ותבחרי אם להתרחק בעצמך לחדר אחר או להרחיק אותה לחדר שלה והלסביר שכשהיא תרגע היא יכולה לקרוא לך. 4.1 אם בחרת להתרחק בעצמך והיא באה אחריך תגידי לה שאת מבינה שהיא נרגעה ואפשר להמשיך. אם זה לא המצב (או אם היא סתם באה בצעקות ובכי) פשוט תתרחקי שוב. 4.2 אם בחרת להרחיק אותה: תסבירי לה למה. אל תקראי לזה עונש ואל תקראי לזה זמן לחשוב על ההתנהגות שלה. פשוט תסבירי לה שזה זמן בשביל עצמה להרגע קצת. אל תסגרי את הדלת. אם היא יוצאת תגידי לה שאת מבינה שהיא נרגעה כבר או, אם היא לא נרגעה תחזירי אותה עם הסבר או תתרחקי בעצמך. היא לא צריכה להיות בחדר בחוסר מעש. היא יכולה לשחק או להעסיק את עצמה (כל עוד היא לא בוחרת לעשות נזקים בחדר). המטרה היא שהיא תרגע, לא שהיא תשתעמם למוות. 5. תעשי תאום ציפיות. למשל: תסבירי מראש שהולכים לחנות אבל לא קונים ממתקים או כל דבר כזה כדי למנוע מצב שבו היא רוצה ואת מסרבת ומתחילה סצנה. 5. שקפי לה את הרגשות. תגידי לה: "אני מבינה שאת כועסת/ עצובה/ מתוסכלת, אבל....". למדי אותה להגיד מה היא מרגישה במקום לצרוח, לבכות ולהרביץ. 6. תעודדי אותה. גם בדברים שנראים לך טריוויאליים כבר.

מנסיון של חברות

גיל ארבע הוא גיל מאוד קשה (הרבה יותר מגיל שנתיים). בעקרון יום אחד זה אמור לעבור. אין לי נסיון, אז אין לי פתרונות לבינתיים. אני לא מתנגדת לעונשים, אבל דווקא בעד מה שעוזר.

n o a p

New member
שום גיל הוא לא "קשה"

לא גיל שנתים ולא גיל ארבע, פשוט בכל גיל יש משברים ובדיקת גבולות שונה. אם נגדל את הילדים עם הפחד של "גיל קשה" יהיה לנו מאוד לא כיף לגדל אותם. (את יודעת ביום אחד זה יעבור ואז יגיע משהו אחר...ככה זה). אני גם לא מענישה, אני חושבת שקיבלת הצעות מצוינות לפעולה. אני דבר ראשון יורדת לגובה העיניים מחזיקה אותה/ו חזק כדי שלא יתפרעו ויקשיבו טוב ואומרת "לא מרביצים", ומתרחקת ונותנת להם להרגע עם עצמם. ברור שזה גורם להם לבכות יותר חזק (כי אחרי הכל אמא כועסת וזה בסדר), הם יכולים לבכות עד שירגעו ואז בדרך כלל הם באים אלי לחיבוק. (עם הקטן בן הכמעט שנתים אני לא מתרחקת יותר מידי ודי מהר הוא מבקש ממני חיבוק ונרגע עלי). את יודעת מה גורם לה לעשות את זה? יש משהו שמצית אותה? אולי את יכולה לנטרל את זה מראש.

perah11

New member
עוד לא הגעתי לגיל הזה

אבל פשוט כמו שאמרו לך לרדת לגובה העיניים ולהגיד "זה לא נעים לי שאת מכאה אותי " ולהתרחק ממנה שתדע שלכל התנהגות יש תוצאות חיוביות או שליליות, וזה לא נורא שהם בוכים. ואם המצב מחמיר אז כן אפשר "להעניש", לתת לה פינה של הירגעות, ששם היא יושבת ולא זזה ממנו למשך 4 דק' (בדיוק כמו שהראו בסופר נני), והכי חשוב וזה כלל ברזל בכל החינוך- להיות עיקביים, לא רק את אלא גם בעלך בהצלחה!

לימיצ

New member
מאד מוכר..

לאו דווקא ההרבצה, אלא השינוי הזה שאת מתארת. אנטי, דווקא, הכאה של מתן. אנחנו גם יוצאים מדעתנו, אבל מיישמים כמה דברים- סופרים עד 3 בקול רם ואומרים לה שאם עד 3 היא לא נרגעת היא הולכת לפסק זמן. אם היא לא נרגעת אנחנו שולחים לפינת התרגעות "לפסק זמן" ונותנים לה להירגע שם. לפעמים היא לא מוכנה ללכת לשם מרצונה אז אנחנו מרימים ומניחים בפינת ההתרגעות. אין ברירה. זה לוקח דקה עד 10 דקות עד שהיא נרגעת עוברת הלאה, אבל אין ברירה. יש כאן גם אח קטן שחוטף לפעמים ככה סתם ואין מצב שזה יתקבל בלי תגובה מצידנו.

למעלה