הצילו

הצילו

יש לי טושיבה נייד ופתאום אני מפעיל אותו ויש קוים וצבעים והפרעות על המסך.חבר פתח לי אותו ואמר שהבעיה בכרטיס גרפי. מה עושים? כמה עולה חדש ? ואפשר לתקן? תודה על עזרתכם.

יאיר B

New member
אוי ../images/Emo10.gif

אם אכן מדובר בכרטיס מסך, זה לא ממש טוב. לתקן הכל אפשר, השאלה אם כדאי. כרטיס המסך הוא חלק אינטגרלי מהלוח אם = החלפה של לוח אם, שזה החלק הכי יקר במחשב (יחד עם המסך, שיכול להיות שהוא בעצם הבעיה). אפשר לפנות למעבדת מחשבים (למשל ליבואן, חברת מפעיל ולקבל הצעת מחיר, יש גם מעבדות פרטיות, בגוגל אפשר למצוא כמה כמו לפטופלאבס).

יאיר B

New member
הכרטיס מסך הוא חלק אינטגרלי מלוח האם.

אם הוא התקלקל - אין דרך להחליף אותו בלי להחליף על הדרך את לוח האם. אבל זה הכל אם...

לא הבנת,

אם הבעיה בכרטיס גרפי, אז צריך להחליף את הלוח אם, כי זה בא מחובר ביחד. יש מבין?

bar666xp

New member
לידע כללי בעיות מסוג זה לא מתחייב חומרה כלל..

ולכן שאלה מקדימה תהיה.. מתי מופיעים העיוותים במסך? כבר במסך השחור או רק כאשר מופיע WINDOWS? רק שעולה הDESKTOP. אם מיד בהפעלת המחשב ו/או גם במסך הBIOS כניראה חומרה... מסך או כ.מסך וכדומה... מסך זה אומר החל מ800-1500ש"ח +-... כ.מסך זה אומר לוח אם... אבל יש גם אפשרות של BIOS/CMOS VIRUS. אם רק לאחר הופעת WINDOWS ו/או הDESKTOP... יש סבירות גבוה כי זה דרייבר ו/או וירוס וכו'... במקרה כזה ממליץ לגבות את המסמכים ולפרמט אם התופעה לא חוזרת מיד לאחר הפורמט/איחזור יש צורך לבדוק את הקבצים שבגיבוי לפני החזרתם למחשב. בקיצור ולסיכום... עשי גיבוי מסמכים ובצעי איחזור/פורמט התקנת המערכת הפעלה מחדש.. אם לא עזר אז זה חומרה מסך ו/או כ.מסך וכו'..

bar666xp

New member
זה תלוי בדגם הנייד...

לישנים יכול לעלות גם 500ש"ח וחדישים יותר 1500ש"ח ויש גם מצב שאם הנייד ישן מספיק האופציה היחידה תהיה לתקן אותו במעבדות שכבר הוזכרו בעבר בפורום {לא זוכר כרגע}... כזכור הכ.מסך מובנה בלוח-אם. הכל תלוי כמה לוחות שתואמים יש... ועוד כל מיניי לדוגמה אם יש המון עודפי יצור... ואם הגיעו המון ניידים כאילו למטרת שיפוץ אך לא נימכרו בסוף... וכו'.

למעלה