הצילו!

tals56

New member
הצילו!

היי, כבר כמה זמן שאני לא פעיל כאן בגלל חוסר זמן,טוב לא נורא, אז דיברתי לפני כמה ימים ביפנית וניסיתי לרשום TSUZUKU (צו צו עם המרכאות ואז קו),אז לא הצלחתי והושפלתי רבות, ולא הצלחתי לעשות את הצו עם המרכאות, איך אני עושה אותה בIME? כלומר,כשאני כותב ZU יוצא לי ず... אז איך עושים ZU של צו עם מרכאות? (ואני יודע שזאתי סיבה דיי מטומטמת לפתוח שרשור,אבל לא נורא
), ועוד משהו: מה זה 話しましょう? זה להמשיך את השיחה או להפסיק אותה או משהו אחר לגמרי? תודה!

Nisenhouse

New member
תשובות

בIME, ע"מ לכתוב צלילים שונים אתה נעזר הטבלאת ההיראגאנה/קאטאקאנה: כתיבת づ נעשית ע"י הצירוף du כתיבת つぉ ע"י tso כתיבת ぢ ע"י di כלומר, אתה מכוון לדרך שבה נוצר הצליל הפירוש של הביטוי 話しましょう הוא "בוא נדבר" פועל בנטייה + סיומת MASU עם הטייה (והפיכת ההברה האחרונה לצליל O מאורך) במקרה שאין צורך בנימוס בפעלי גודאן: פועל בנטייה (והפיכת ההברה האחרונה לצליל O מאורך) 話そう במקרה שאין צורך בנימוס בפעלי איצ'יבאן/ניבאן: פועל בנטייה + YOU 食べよう

tals56

New member
היא אמרה לי הנאשימשו

ואז אמרה לי ביי כי התחיל השיעור שלה, אז זה ממש בילבל אותי כי אני חשבתי אז שאני יודע שהנאשימשו זה "בוא נדבר"\"בוא נמשיך לדבר", ואז היא אמרה לי ללכת כי התחיל השיעור שלה... טוב לא נורא, ועוד משהו מעניין: היום פגשתי בחור שגר באוסקה,הוא 25% קוריאני,25% יפני ו50% סיני!!! והוא דובר את שלושת השפות(יפנית+קוריאנית+סינית)ואנגלית סבירה!!!

למעלה