הצילו! MySQL הגדרת אינדקס...

צנצןדבש

New member
הצילו! MySQL הגדרת אינדקס...

שלום, אנא השתתפו בזעמי על הבעיה שנוצרה לי... בקוד שבניתי, אני נכנס לשורה מסויימת
mysql_query("SELECT * FROM `names` WHERE `id` = $bluh", $dbh);​
כפי שאתם רואים, הID משמש בתור האינדקס שלי, ולצערי נוצרו לי כל מיני בעיות עם האינדקס הזה. בואו נגיד אני מוחק איזה שורה, ואחר כך מוסיף חדשה, אז פתאום תהיה קפיצה נגיד בין 1 ל 3, כאשר 2 נמחק. האם אני יכול לגרום לכך שכל הערכים בID יהיו שווים למס' השורה?

YGcrds

New member
שגיאות בסיסיות, שגיאות ארגון

mysql_query("SELECT * FROM names WHERE id = '$bluh'", $dbh); זה כבר יהיה נכון, ובקשר למיון: mysql_query("SELECT * FROM names WHERE id = '$bluh' ORDER BY id ASC", $dbh); תעתיק את השורה שלמעלה... והכל יסתדר

YGcrds

New member
אוה כן

עוד משהו: תבדוק ב-PHPMYADMIN אם יש לך אחד, שה-ID מספר 2 קיים

Jonatan 44

New member
זה היה סידור נומרי בילבד

כלומר, כאשר הוא יציג את המידע הוא יוצג ככה: 1 3 4 ולפי מה שאני הבנתי הוא מעוניין שהוא ש 3 יהפוך ל 2 ו ה ל 3 וככה הלאה. מה ההגדרות שקבעת ב SQL בזמן יצירת העמודה? (ראשי? ממוספר?)

צנצןדבש

New member
לא יודע- אני אשמח לדעת מה הבדל

יש ראשי, אינדקס, כל מיני... אני די פעור בעניין הזה 0:

יולו

New member
אממ לפי מה שהבנתי..

יש לך לדוגמא מערכת חדשות.. הכתבה הראשונה היא 1 הכתבה השניה היא 2 הכתבה השלישית היא 3 הכתבה הרביעית היא 4 וכך הלאה..? בקיצור אתה רוצה שברגע שתמחק לדוגמא את הכתבה השניה אז כשתוסיף חדשה הוא יעשה שהיא תהיה במקום 2?? זה לא יצא לך טוב.. לדוגמא אם תרצה להציג לפי id מהאחרונים הוא הוא לא יציג לך את 2 כי הוא הפך להיות בין הראשונים.. מקווה שהסברתי את עצמי טוב. בהצלחה

למעלה