הצילו !

peludo

New member
הצילו ! ../images/Emo7.gif

לפני מספר חודשים חוויתי סדרה של התקפי כאב חדים בגב התחתון ובאיזור הצוואר. ההתקפים הופיעו באופן ספונטני במצב של מנוחה. אחרי כל התקף כזה נותרתי עם מגבלת תנועה באיזור הכאב למשך מספר שעות עד שהתפוגג הכאב. בהתקף האחרון והקשה ביותר נותרתי משותק לחלוטין מהכאב והועברתי באלונקה למיון, ומשם לאשפוז באורטופדית. בדיקה מקיפה העלתה שאין סיבה אורטופדית למצבי. כעבור 24 שעות חלה הקלה ספונטנית בכאב, ושוחררתי מביה"ח ללא ממצאים. ההתקפים פסקו,אולם מאז נותרתי עם כאבי שרירים מפושטים (בעיקר בגב ובצוואר,אך גם בגפיים). הכאב הפך לעמום אבל כרוני, ואני לא מצליח לישון כמו שצריך (מה שהפך אותי לאדם מאוד עייף). נבדקתי אצל אורטופד, אורולוג, נוירולוג וגסטרואנטרולוג(להתקפים קדמה דלקת מעיים), ...גורנישט, אף רופא לא מצא סיבה למצבי בתחום התמחותו. על פי מה שאני רואה בפורום זה, הסימפטומים(הכרוניים) שלי עשויים להיות ממשפחת המחלות הראומטיות. האם זו אבחנה סבירה, והאם יתכן קשר להתקפים שקדמו לכך ? (דרך אגב, אני בן 28 וללא היסטוריה רפואית) בתודה מראש

peludo

New member
ד"ר אלקיים, אשמח לחוות דעתך../images/Emo92.gif

אשמח גם לדעתו של כל אחד אחר ,כמובן. בתודה מראש,

כאבי שרירים

אכן נראה שכאביך שייכים לתחום הראומטולוגיה ! קשה על סמך הנתונים שמסרת לקבוע אבחנה ובמקרה שלך הבדיקה מאד חשובה- השאלה היא האם קיימת בעיה של ממש בשרירים ( כגון דלקת למשל) או רגישות כללית הטיפוסית לפיברומיאלגיה - אני מבינה מדבריך שאין מעורבות מפרקים ושצילומי הרנטגן של ע"ש היו תקינים- כך שנראה שמדובר בבעיה המערבת רקמות רכות - כדאי להוסיף לרשימת המומחים שביקרת, ראומטולוג - אני מקווה שהוא יגיע לאבחנה

למעלה