הצילו !

misterb

New member
הצילו !../images/Emo53.gif

זוכרים את סיפור הרדיאטור שלי ? הוא עבר ניקוי (300 ש"ח), ועדיין יש לי לחץ במערכת, אחרי נסיעה, כשהאוטו עומד, כל המים נעלמים באורח פלא (לא ראיתי עוד מאיפה, אבל לפי השלולית לא נראה שזה מהצינור עודפים), כשהמנוע פועל אין נזילה. המכונאי חושש שאולי הלך פקונג ראש ! אין מים בשמן, לא נראה שיש שמן במים, למישהו יש רעיון ? איך אפשר לוודא אם זה פקונג ראש ? לא הגיוני שזה זה כי אף פעם לא פספסתי התחממות, והוא לא עבר את ה-110 מעלות (אדום ב-120). תנו לי תקווה !!!

כRובי

New member
משתתף בשאלה..

בבעלותינו פיג´ו 205 שנת 94 , שבשבועיים האחרונים התרוקנה פעמיים מכל כמות המים שבמנוע (התייבשה לגמרי) מבלי (!) שנותרה שלולית במקום בו עומד הרכב.. (אם זה בחנייה בעבודה ואם זה בחנייה הקבועה ליד הבית). מחר אני במוסך ורציתי לדעת , במקרה ואכן מדובר בפאקונג ראש (כמו שהעריך אחד מחבריי) - על איזה סכום מדובר ? אילו עוד אופציות אפשריות קיימות לנושא "העלמות" המים ? תודה מראש , כRובי מאופנועים

חיים_K

New member
צריך להפריד בין המקרים

למר B : אם אכן יש שלולית גדולה של מים מתחת לרכב בחניה, אבל מים לא נעלמים כאשר המנוע פועל, אולי זה הפקק של מיכל העיבוי, שמשחרר מים בלחץ נמוך מדי. כאשר אתה עוצר אחרי נסיעה, מפסיקה הסירקולציה של המים, הלחץ עולה כתוצאה מחום והמים פורצים החוצה. זה קרה לי בוולקן שלי, ומיד אחרי זה רצתי להחליף פקק. להפתעתי גיליתי שפג´ו הנחו להחליף את הפקק המקורי של מיכל העיבוי לפקק בעל לחץ פריקה גבוהה יותר. כנראה שגם הם גילו שיש בעיה מסויימת. לכרובי, אם אין שלולית ובוודאות אין נזילה, לא נותר אלא להניח שהמים נעלמים בתוך המנוע, כלומר פאקונג ראש. אם זה רק הפאקונג זה לא סיפור יקר מדי - החלפת האטם והשחזת בסיס הראש. אבל זה עלול להיות גם סדק או רקבון בראש עצמו, מה שעלול לדרוש החלפה של הראש וזה כבר יכול להגיע לכמה אלפי שקלים. הערכות מחירים מדוייקות יותר אין לי. איציק ??

להוסיף לפסקתו האחרונה של חייםK

שבכל מקרה כרובי... תצטרכו כמובן להחליף גם שמן מנוע....ופילטר.

misterb

New member
המשך...

אני לא יודע איך זה אצלך בוולקן 2000, אבל בשלי אין מיכל עיבוי, יש רק את המכסה של הרדיאטור שממנו ממלאים מים. לפי מיקום השלולית לא נראה שהמים יצאו מאזור הפקק (צד שמאל מקדימה) אלא באיזור מרכז.

חיים_K

New member
להערכתי יש מיכל עיבוי

הוא פשוט נראה כמו חלק מהרדיאטור - מיכל פלסטיק שצמוד אליו מצד שמאל. אני לא יכול לחשוב על סיבה אחרת למה המנוע יאבד מים רק בחניה ולא כאשר הוא פועל, אבל אולי יש עוד מישהו עם רעיון ...

misterb

New member
אתה צודק

יש מיכל עיבוי שהוא חלק מהרדיאטור. אחרי בדיקה נוספת גיליתי שאחרי כ-40 דקות בחניה מתחילה נזילה מהירה מהחיבור בין התרמוסטט לצינור שהולך לרדיאטור, כאשר בזמן נסיעה אין משם נזילה בכלל. ברגע שאני פותח את מכסה הרדיאטור (בזמן שיש נזילה), משתחרר לחץ והנזילה מפסיקה. השאלה היא אם הבעיה היא בחיבור הצינור, או שהוא לא אמור לעמוד בלחץ כזה והבעיה היא הלחץ הגבוה, אולי בעצם מכסה הרדיאטור לא פורק לחץ בכלל וזה שורש הבעיה ?

חיים_K

New member
כנראה בחיבור הצינור

אבל תבדוק את מכסה הרדיאטור. תן לחיצה על הדיסקה הקפיצית, הקפיץ אמור להתכווץ בהפעלת כוח סביר (שתי ידיים). ותוודא שהחור של צינורית העודפים לא סתום.

עתיד18

New member
עצור !!!!

תופעה נפוצה במיוחד. היא רקבון פיית המתכת של הטרמוסתטט\משאבת המים, (הפיה עליה "מולבש" הצינור ומחוזק ב"בנד") בקיצור, נגיעה (ולו הקלה ביותר, זאת אומרת מכה קלה או משיכה) של הצינור הזה פשוט תגרום להתפוררות הרקבון, והיצונור יתנתק (דבר שישאיר לך את הרכב ללא מערכת קירור) לכן לך למוסך, ותפרק במוסך !! (אפילו, לבד מחוץ למוסך) את הצינור הזה, תראה מה המצב שם, אם זה יתפרק במקום תכנס תקנה חלק ותרכיב, נ.ב. מניסיון שיש לי, עדיף גם למרוח ביד נדיבה את פיית הברזל בסיליקון, ועליו להדביק את הצינור, נותן איטום טוב בהרבה

חיים_K

New member
מכסה התרמוסטט עשוי פלסטיק

במנועים האלה המכסה עשוי פלסטיק. הוא אמנם נסדק עם השנים, אבל לא ממש נרקב או מתפורר. אין בעיה עקרונית לבדוק את העניין גם בבית.

itzik93

New member
רגע....

אז אתה בעצם אומר שהנזילה היא מהחיבור בין הטרמוסטט לצינור שהולך לכיוון הרדיאטור (מה שנקרא בית הטרמוסטט) ולא מהחלק הקידמי של הרדיאטור (מכיוון הפקק)... אולי תבדוק מה מצב האטם שם, יכול להיות שהוא כבר בלוי/התפורר - במקרה כזה, כדאי להחליף אטם (גם אם הוא לא נראה בלוי מבחוץ) ואז לבדוק מה קורה - יכול להיות שזה יגמר רק בזה. איציק

itzik93

New member
ועוד תוספת...

כמובן לבדוק גם את הצינור והאזיקון (בנד) שלו.... האם אתה משתמש בנוזל ייעודי לרדיאטור נגד קורוזיה/חלודה ? איציק

itzik93

New member
הערכה שלי

אם לא מדובר כאן על בעיה בפקק, כלל הנראה מדובר בסדק פנימי במנוע שגורם ללחץ גבוה במערכת ויציאה של מים דרך צינור-ניקוז-מים-עודפים הנמצא צמוד לפקק של הרדיאטור (מופנה כלפי מטה) - אני מכיר את התופעה טוב מאוד ממנועי הבוקסר 1.3 ליטר בסובארו (כולם סובלים מזה) אך לא בקנה מידה כל כך חמור כמו שאתה תיארת... (שם מספיק למלא פעם בשבוע מים ולא כל נסיעה). איציק

misterb

New member
רק לא זה !

טוב, קודם כל חיזקתי את הבנד ובדקתי את הצינור - תקין, עדיין נוזל, אני משתמש במים ירוקים בלבד. עכשיו החלפתי את מכסה הרדיאטור, נראה מה יהיה. ד"א - אין נזילה דרך צינורית עודפים של הרדיאטור. מה המשמעות של סדק בבלוק ? איך זה קורה ? איך ניתן לוודא שזה זה או לא ? יש עוד תופעות? שוב - בנסיעה אין שום בעיה או איבוד מים.

itzik93

New member
אז ככה:

התופעה של סדק במנוע באה לידי ביטוי בנזילה של מים (לרוב מהפקק של הרדיאטור, שיודע לשחרר לחץ ממצב מסויים) בזמן שהמנוע מתחמם (לדוגמא: מטמפרטורת התנעה בבוקר עד לטמפרטורת עבודה רגילה). התופעה שאתה מתאר היא יחסית דומה מאוד (רק שאתה רואה את הנזילה לאחר שאתה מכבה את המנוע - מה שיכול להראות סימנים אולי על בעיה אחרת), ויכול להיות שמדובר בסה"כ בחיבור ספציפי שאיבוד את יכולת האטימה האמיתית שלו שזו בעצם נקודת חולשה במערכת במצב של לחץ גבוה טיבעי (או כתוצאה מסדק לדוגמא). חוץ מזה, אני לא שולל את האפשרות שאולי יש משהו פגום בטרמוסטט עצמו - אבל שוב, איתור תקלה בשלט רחוק הוא בלתי אפשרי ולכן כמות ההשערות יכולה להיות ממש גדולה ולא מדוייקת. מה שאתה צריך לעשות הוא די פשוט - לוודא שהחלק עצמו נקי ותקין לחלוטין (לא סדוק, לא שבור ולא מעוות) ולשים אטם חדש. אחרי זה, כשאתה בטוח שהחיבור הנ"ל טופל בצורה הטובה ביותר, תבדוק מה קורה הלאה. חוץ מזה, כמה ק"מ יש על המנוע הזה ? איציק

misterb

New member
לאיציק (והשאר)

המון תודה על העזרה וההשקעה. המנוע עשה 140K KM. החלק (בית התרמוסטט או פלאנג´ בעברית...) הוחלף לפני כ-20K KM, לא נראה שיש בעיה איתו. על איזה אטם אתה מדבר בדיוק ? הצינור העבה שהולך לרדיאטור פשוט מתלבש עליו עם באנד, וזהו. כמה שאלות חשובות: - האם במערכת קירור תקינה, מיד לאחר נסיעה (בטווח של כחצי שעה), אמורים לקפוץ מים מהרדיאטור כשפותחים את המכסה (לא הרבה מים), ושוב אזכיר שהמנוע עובד כל הזמן בטמפ´ נורמלית (70-80), אין איבוד מים בזמן פעולת המנוע. - אמרו לי שאולי הלך פקונג ראש, איך אפשר לבדוק לבד ? - איך אפשר לוודא אם יש סדק בבלוק ? - מה עושים אם יש סדק ? מחליפים בלוק? מרתכים (בלוק אלומיניום לדעתי). - ממה יכול להווצר סדק ? - עוד פרט חשוב אולי - אם המנוע עובד בסרק הרבה זמן(חצי שעה), אין נזילה. רק אחרי נסיעה מאומצת יש נזילה. תודה רבה, מיסטר B.

itzik93

New member
אסור

לפתוח את המכסה של הרדיאטור כשהמנוע חם (גם אחרי כמה דקות שהמנוע דומם) מאחר ויש לחץ במערכת ואתה עלול להיכוות בזמן הפתיחה
אם הלך פקונג ראש אז משפצים - אם יש סדק בבלוק מנוע, מחליפים מנוע. קיימים כל מיני קומבינות (תוספים מיוחדים למינהם) שמטרתם לאטום את הסדקים האלו ולשפר את המצב, אין לי ניסיון עם זה (וברכב שלך אני לא ממליץ על זה) אך מקריאה בפורומים בעולם התרשמתי שיש כאלה תוספים שעוזרים - כאן בארץ, אין לי מושג מה יש ומה אין - ובכלל, אני לא ממליץ על זה כפיתרון (בכלל). איציק

כRובי

New member
הרכב התאשפז במוסך ליום אחד ../images/Emo10.gif

הסיבה לנזילה ? צינור סדוק בדרך לראדיטור (יוחלף), רשת ראדיטור רקובה (לא שווה לתקן - הורינו למוסך להחליף לחדש) , נזילה נוספת בפלאנג´ של התרמוסטט (יוחלף). קצת יותר מ1000 ש"ח
כRובי שמתנחם ב:1) בעובדה שבאופנוע זה היה עולה יותר 2) שחוץ מזה , מעולם (בשנתיים שהרכב ברשותינו) לא היו לנו הוצאות על הפיג´ו (טפו טפו טפו) מעבר לטיפולים שוטפים , עד כה...

misterb

New member
יש דיאגנוזה סופית (אני מקווה)

הלכתי למוסכניק שלי, שטען בנחרצות שהלך פקונג ראש, ביקשתי הוכחה, עשינו בדיקות - הכנסת לחץ אוויר לבתי הפלגים, ובדיקת בועות במי הרדיאטור, ולא ראינו בועות. עדיין הוא התעקש שזה זה, הוא אמר שהוא פותח את הראש ואם זה לא זה, אני לא משלם גרוש. להזכירכם החלפתי פקונג + שיפוץ ראש לפני שנה במוסך מורשה סיטרואן. פתחנו את הראש ואכן - הפקונג הותך, הוא אומר ששמו לי פקונג זול, ולכן הוא הותך כבר ב-100\110 מעלות במקום ב-120. עלות תיקון(כולל הכל) - אם צריך רק השחזת ראש - 900 ש"ח, עם ראש חדש - 1500 ש"ח. איך המחיר נראה לכם ? מיסטר B, שהוקל לו שלא הלך מנוע...

למעלה