הצילו

HELL STORM

New member
הצילו../images/Emo5.gif

הצילו אותי... מפני הקאות בים. מבקש דחוף המלצות על תרופות או "פטנטים" אחרים למניעת הקאה בזמן הפלגה.

90% פסיכולוגיה השאר חוסר הרגל../images/Emo178.gif

פעם ראשונה שראיתי אנשים מקיאים בים היה במאי 57 מאז כל אלו שראיתי מקיאים אפשר למלא איצטדיון כדורגל. זה סך הכל נפטון (או פוסידון בשמו היווני) נוטל מיסים על מנת להאכיל את הדגים. אחרי שהתבדחתי הרי הסברים, שלש סיבות להכאות: 1. הנפוץ ביותר חוסר הרגל כמו: פעם ראשונה בים, לא רגיל/ה לים קשה,לא הפליג/ה הרבה זמן וכו... 2. רחמים עצמיים וכניעה למצב. 3. רגישות קיבה עם תיפקוד תקין. הסיבה הראשונה ניפתרת מעצמה עם גריכה ראשונה על החוף. אני ממליץ לכל מי שאמור לצאת להפלגה ארוכה, למצוא סקיפר מנוסה ולאת איתו לים למספר שעות (רצוי לאכול הרבה קודם שיהיה עם מה "להאכיל את הדגים") לצאת לחוף ואחרי זמן קצר לצאת (פחות מיממה) לצאת שוב לים אבל עם מחשבה ש"זה קטן עלינו". אלו שלא יודעים איך לנצח את עצמם ורק עולים על כי שייט אוטומטית שופכים החוצה את "בני מעיהם" מוטב שלא יפליגו אלה קיבלו איזשהו טיפול מיקצועי מתאים. לגבי רגישות קיבה, זה שונה מכל אדם, יש עשרות סיבות ומכיר הרבה ימאים מיקצועים שזה קורה להם לפרקים אך ממשיכים לתפקד 10 שניות אחרי ריקון תכולת קיבתם. לכאלו תרופות סטנדרטיות עןזרות בדרך כלל. ללא מירשם רופא אפשר לקנות בכל בית מרקחת TRAVAMIN (רצוי לקחת בעוד מועד). עם הרשאה מרופא אפשר להצטייד בפרמין, בכדורים או ב"נרות". יש גם כל מיני תרופות (חלקן טבעוניות או הומאופטיות)בתרסיס או כדורים נגד כיווצי קיבה ומעיים. למה זה פסיכולוגי - בסיפור הבא (אחד מעשרות דומים): תלמיד שיצא איתי להפלגה מאשדוד לקסטלוריזו לא הפסיק להקיא כל הדרך מערבה, כשהים היה די נוח רוב הדרך.אחרי שתי יממות כשעברנו קרוב לאי סטרונגילי (אי יווני קטן הקרוב לקסטלוריזו ממזרח) יצא ידידנו לסיפון ל"האכיל את הדגים" הסתכל על האי ואמר : אוי, הינה אי! לשכחך על כונתו הראשונה. בהמשך ההפלגה נתקלנו גם בים קשה והנ"ל "לעג" למצב כאילו נולד על הספינה. הבחור שירת בכלי שייט בחיל הים ואולי עוד פעמיים במצב קשה מאוד הזדקק ל"ריקון קיבה". אחרי הצבא השלים רשיון משיט הפליג לחו"ל אך הדגים לא זכו לקבל ממנו אספקה שותפת.

בת ים

New member
השרה לי שלא להסכים איתך../images/Emo26.gif

בעניין 90% פסיכולוגי. 25% אחוז-כן. כמי שסובלת כ10 שנים ממחלת ים, אני יכולה להעיד על עצמי שאני אוהבת את הים, לא מרחמת על עצמי, מתורגלת בכל מצבי הים ועדיין...צריכה כדור נגד בחילות בכל יציאה לים. הגוף לא מסתגל.נקודה. המצב היחידי שבו הגוף מסתגל הוא מצב של למעלה מ70 שעות בים....לפחות אצלי.

Alex33

New member
בכתבת תחקיר על "שייטי עולם" בנושא.

זה שקראתי בזמנו בירחון זר, רוב אלה שסבלו ממחלת ים אכן הצהירו שהם זקוקים לשלושה ימים לערך עד שהגוף "מתגבר" והתופעות הלא נעימות של המחלה חולפות..כמעט לגמרי. זאת בתנאי שמראש דרגת הרגישות ל"מחלה" לא הייתה גבוהה מאד..

בת ים

New member
בדיוק../images/Emo45.gif

אבל אחרי כמה שעות על היבשה..הכל מתחיל מההתחלה.

מטש

New member
החוג לסטטיסטיקה

היות והסטטיסטיקה כאן מככבת, להלן זו הפרטית שלי: 10% או פחות מחוסנים מראש - לא הרגישו אף פעם בחילה בים. 80% - מתרגלים ומרגישים טוב בשלב כזה או אחר לאחר נסיון מצטבר, אבל עדיין יכולים להרגיש רע בנסיבות מסוימות. 10% או פחות - לעולם לא יסתגלו, בלי קשר להצטברות הנסיון. לגבי הפקטור הפסיכולוגי לעומת הפיסיולוגי זוהי שאלה סבוכה וכנראה ללא תשובה חד משמעית. מצד אחד זה במאה אחוז פיסיולוגי היות ולרוב האנשים זה לא קורה אם הגוף לא מיטלטל. אבל נכון שאפשר לשכוח מזה במצבים פסיכולוגיים שונים -למשל שירה בציבור עוזרת מאד (תנסו). כמוכן המצב הגופני משפיע (אלכוהול, ארוחות כבדות וכו').

למעלה