הצילו!:-

טינקה

New member
הצילו!:-../images/Emo2.gif

כל חיי גדלתי עם התחושה שהחיים האלה נגמרים ולא נותר אחריהם כלום חוץ מאבק עצמות. דבר זה מעניין לאור העובדה שאימי מאמינה בקיומה של הנשמה ובעולם שאחרי,וניסתה להחדיר גם בי הכרה זו,אך אני תמיד מפקפקת. בתקופה האחרונה המצב קשה יותר,אני נכנסת לדיכאון מהמחשבה על המוות ועל כך שיום אחד אצטרך להיפרד מחברי אשר אותו אני אוהבת אהבה עזה.(60 שנות חיים שנותרו בערך,יחלפו כהרף עין) עד כמה שהייתי רוצה להאמין,הראש השכלתני שלי גובר עליי ואם יש נשמה בתוכי, איך אני אמרה להרגיש אותה ולדעת שזה אכן קיים. אל תגידו לי שהנשמה זה התודעה שלנו, כי יש כבר הוחכות מדעיות שהמודעות של עצמנו זה התעוררות פיזית של המוח.

הסירי התנגדויות המורה הטובה ביותר../images/Emo22.gif

לעניני קיומה של הנשמה נמצאת אצלך בבית. "תשובת ההגיון נמצאת בנקודת חוסר ההגיון". ככל שההתנגדויות שלך כלפי אמך תהינה יותר חריפות ככה השכלתנות שלך תלך ותגבר וככה חרדותייך יתגברו. את צריכה ללמוד לקבל אותה, כן את אימך ואת האמונות שלה. דיכאון לא מביא לשום מקום מלבד תשישות אנרגטית. חוץ מזה מה לבחורה צעירה כמוך ולדיונים על מוות שיתרחש על פי בחירתך בגיל 80 שנה בערך. האם זה לא בזבוז זמן, בזבוז מחשבות ובזבוז אנרגיה להתעסק עם העתיד הרחוק? הנשמה שלי לא התודעה שלי. הנשמה שלי היא לפחות 99 % מהמהות שלי. התודעה שלי היא המכשיר שבעזרתו אני מתחברת לנישמתי ולנישמתי העליונה. אם חווית אי פעם רגשות של אהבה. אם אי פעם נדמה היה לך שאת שומעת את העצים הצמחים הציפורים או בעלי חיים אחרים מדברים איתך בכל סוג של שפה אם התשובה היא כן אזאי יש הוכחה לקיום נשמתך. חוץ מזה אם יש לך סבלנות לקרוא דיונים קודמים את תביני עד כמה אני באופן אישי לא מקבלת לא את המדע ולא את ההוכחות שהוא מנסה להוכיח עבורי. העיניים הם עיניים אשליתיות ועובדות כמו עדשת מצלמה הכל שם מתרחש הפוך כולל הפענוח במח. אז מכוון שהכל אשלייה אז בעיניי שום דבר אינו מדויק ולא ניתן להוכחה מדעית. כל אחד קולט כל דבר על פי עולם הפרושים שלו שהוא גדל והתחנך וחינך את מוחו וכן על פי התגובות האמוציונאליות הרגשיות שהוא חש מול כל משפט שהוא קורא. הרבה אור ואהבת אמת וללא תנאי מיכל

urifelsher

New member
"אל תגידו לי שהנשמה זה התודעה שלנו"

מה לעשות המהות=נשמה=תודעה שלנו היא נצחית.מעבר לזמן ומרחב. כמו החלל,או שאת מאמינה שלחלל יש סוף גבול.(אם כן מה יש מעבר לקיר
מצד שני הגוף הזה שקיבלנו במתנה לכמה עשורים של שנים הוא בר חלוף. וזה בסדר זהו תפקידו אין מה להצטער על זה. "עד כמה שהייתי רוצה להאמין,הראש השכלתני שלי גובר עליי " כן השכל החביב שבמקרים אלה יוצר מכשול.הסבה פשוטה למדי, כדי לחוות את הנשמה את השקט צריך ללכת מעבר לשכל,כי השכל לעולם לא יוכל להבין אין-סוף .את זה אפשר רק לחוות ,כמו אהבה שאפשר לחוות אי אפשר לחשוב להבין אהבה . בהצלחה בדרכך אורי

"שכל האדם" על פי הרמב"ם../images/Emo22.gif

היי כולנו!!! "שכל האדם ניתן לחלק לשתי קטגטריות: השכל המעשי והשכל העיוני" "הכח השכלי מורכב משלושה דברים: אינטיליגנציה (כשרון הבעה)., כוח השיפוט ושיקול הדעת., כושר הכרה אינטלקטואלי(תבונה)". "נדרש שלטון מלא של השכל בכל פעולות נפש האדם". "מטבעו כל אדם נולד עם כח שכלי, אולם לא עם שכל. הפעלת הכח השכלי היא זו המביאה את האדם אל השכל". "הכח השכלי הוא האקטיבי ביותר מכל חמשת כוחות הנפש של האדם". "כל אדם מגיע אל ההכרה האינטלקטואלית על פי כוחו, ויכולתו של השכל". אמר הרמב"ם... הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

smile2life

New member
MIND ורוח

זו בדיוק הבעיה של רובנו להבין את הקשר והסימביוטיקה של המיינד עם הרוח. רוב בני האדם אינם מבינים מה הקשר בין שתי "הישויות" הללו - אם בכלל. ואני לא מנסה לטעון שישנו כזה, פשוט לא יודע
.
דלאי לאמה הנוכחי מספר שבא אליו מדען (שכחתי את שמו ושאל אותו: "אם המדע יוכיח לך שגלגול הנשמה לא רק שלא קיים אלא גם לא יכול להתבצע בגלל סיבות טכניות, מה תהיה תגובתך?" הלאמה העליון השיב "אני אורה לכל מאמיני הבודהיזם להפסיק להאמין בגלגול נשמות!. אבל איך תוכיח דבר כזה?" >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> טינקה יקרה, אל תפחדי מהמוות, אל תברחי מהמוות אבל גם אל תחפשי אותו. מנסיוני הקצר בחיים (אני רק בן 26 והספקתי לעבור בחיי פגיעת ראש חודרנית, מוות קליני, החייאה, שיקום ארוך והתמודדות עם המציאות היום-יומית בתור נכה) גיליתי כי המוות הוא חלק מהחיים (מגיע לי פרס נובל על הגילוי - לא??). המוות הוא שלב בחיינו. ערך החיים הוא ערך עליון בכל דת ובמיוחד ביהדות "ובחרת בחיים.. המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו..." עוד ועוד אימרות והלכות. לכן יש לנו דילמה מוסרית כאשר אנו נפגשים עם המוות.

התודעה היא עניין המגדיר רמת מודעות

הנשמה והנפש הן משהו לחלוטין לא מוגדר אך בעל השפעה אדירה שכן הן הדבר היחיד הנצחי. אם ברצונך להכיר את הצד הפחות נתפס או מוכר של עצמך עליך להחליט שאת מוכנה לשחרר את הורך בהוכחות מדעיות שכן המדע אינו מדביק את הטבע. נמה הדבר דומה? כאשר התחלתי ללמד על גבישים, 1993, נתתי כמה הרצאות למורים בבתי ספר אורט ובמקומות אחרים. תמיד היה מישהוא שרצה הוכחה מדעית, למרות שמדובר על תדרי אור מדידים. כמה שנים לאחר מכן הגיע המידע על מכשיר שפותח המראה על התאמה בין אדם לגביש, מבחינת התדרים. הדבר כך בהרבה תחומים. הצורך בהוכחה מדעית היא מין דרך לכסות על פחד ואי נוחות בגלל זה שאינו נתפס ולא נחשב ´נורמלי´. באשר לחרדת הריקנות והמות כאן מדובר על משהו מסוג אחר ואני מצרפת לך קובץ מתחום הפסיכותרפיה הרוחנית, אולי תמצאי משהו שלדעתך מתאים לך. ברכות לבביות, אסתיה

למעלה