הצילו? 2

Annabella1

New member
הצילו? 2

הודעת הצילו 1 נכתבה בפורום טיולים. אני באמת מגייסת את כל הפרדס כי אני קצת נואשת, אז סליחה.
אז ככה, הדוד והדודה מאמריקה באים לבקר בסוף החודש. הדוד הביע רצון עז לטייל בצפון ובאזור רמת הגולן. הדוד חובב יין מושבע. יותר מידי סופי שבוע בעמק סונומה גרמו לו לרצות להכיר יקבים ישראלים וויין ישראלי ולעשות סיור טעימות. אולי במקרה, בטעות, אתם יכולים להמליץ לי פה גם על יקבים שכדאי לבקר בהם באזור הצפון (אבל כל יקב טוב איפושהו בתחומי הארץ יהיה בסדר גם) ועל יינות ישראלים אדומים שכדאי לטעום (הוא חובב שיראז במיוחד) ?
תודה.

יקב פלטר ברמת הגולן! (קיבוץ עין זיוון)

לתאם מראש.
זה יקב אהוב ומוערך על ידי לפחות כמה משוכני הפורום, יינות נהדרים. יש גם שיראז, ובלנדים המשלבים את הזן.

באת למקום הנכון

יקב הרי גליל בקיבוץ יראון עושה סיורים ל"קהל הרחב" (כולל משפחות שלא מבינות כ"כ ביין), יש שם נוף יפה וזו דוגמה ליקב תעשייתי וגדול אבל איכותי. עד כמה שאני זוכר אפשר לתאם מראש סיורים יותר מתקדמים בעלות לא גבוהה של כמה עשרות ש"ח למשתתף. לפני שמתאמים סיור שווה להרשם (ללא תשלום) כחברי מועדון באתר ולקבל הנחות.
&nbsp
לא רחוק משם בדלתון אפשר למצוא מודל דומה של יקב גדול שעושה יינות טובים. גם שם הסיורים מותאמים לקהל הרחב אבל אני מאמין שאם תתאמו מראש יוכלו להתאים לכם משהו אישי יותר בתשלום סביר ביותר.
&nbsp
בשני היקבים הנ"ל אני חושב שהקרוב שלך יוכל למצוא יינות שהוא יאהב.
&nbsp
באזור יש גם מרכז מבקרים מאוד מושקע של יקב אדיר אבל לא יצא לי לנסות בעצמי אז לא יודע אם להמליץ או לא.
&nbsp
לא רחוק מדלתון יש מרכז מבקרים של "יקב" רימון שעושה שיכר מרימונים, בסה"כ קוריוז מגניב לתיירים, שווה קפיצה וטעימה אם יש לכם זמן, במיוחד לחובבי מתוק.
&nbsp
אם אתם דרומה יותר, באזור הרי ירושלים שוכנים כמה מהיקבים הטובים בארץ (המלצנו לאחרונה על כמה מהם).
יש מרכזי מבקרים טובים ויינות טובים עוד יותר ביקבים פלאם (צומת אשתאול) וצרעה (קיבוץ צרעה) כדוגמאות ליקבי בוטיק איכותיים
טפרברג (יקב גדול) ועמק האלה נמצאים גם הם בשכונה אבל לא יודע איך נראה מרכז המבקרים שלהם

Annabella1

New member
תודה רבה!

אם כך, אני אשכר אותו באזור ירושלים, ואז אקח אותו לטייל באזור רמת הגולן ואקווה שבנקודה הזו הוא כבר יטעם מספיק יין כך שלא נצטרך להשתרך על פני כל רמת הגולן

אני לא יודעת עד כמה הוא פיינשמקר שמבין ביין, אבל הייתי רוצה לתקן את הרושם שנוצר אצלו מביקורים קודמים שבהם הוא בחר אקראית סתם יין בסופר שלא היה מדהים. כל ההמלצות נרשמו וייושמו. תודה.

knappertsbusch

New member
המלצות מעולות, חוץ מ״אדיר״

מלכודת תיירים קלאסית במתכון המודרני, מעוצב לעילא אבל חוץ מזה שום דבר.
לא עזר כמובן שלא אהבתי אף יין שהוצג שם. אף לא אחד.

רק זיכרונות טובים מ״הרי הגליל״, אמנם יקב מודרני אבל מאוד נהניתי.
יש דימיון רב לסיור ביקבי רמת הגולן, זה ביקור במפעל ולא במרתף בוטיק, אבל הנוף מוצלח יותר

kinks

New member
שיראזים טובים

יש ביקב דלתון כפי שהזכירו.
כמו כן יש ביקב אסף ברמת הגולן.

Desert Seagull

New member
שאטו גולן

אחלה יינות ואחלה שיראז. קחו בחשבון שיקר מאוד ביקב על פני החנויות במרכז

למעלה