הצילו תולעים

הצילו תולעים

במיכל עם צמח שעווה התגלו תולעים שעירות בצבע חום עם 2 קווים אדומים בקצה. עם מה מחסלים אותם??? יש תמונה!!
 

רוּפֵן

New member
אל תכנס לרוטינה של ריסוסים !

פשוט מאוד, אסוף את כל ה"רבטי"ם" ("שני פסים", לא ?!) והעבר אותם למקום מרוחק מהגינה שלך. ריסוס בחומרי הדברה ("דם חם" / "דם קר" וכו'..) יהרוג גם הרבה 'חברים טובים' היושבים קבע באדמת האדנית... ואז באמת תכנס לרוטינה אינסופית של מזיקים.
 

רוּפֵן

New member
לא יודע !

לא ניסיתי... אני יודע כי לזחלים יש פתחי נשימה בצידי הגוף (טרכיאות) כמו לכנימות, אקרייות ושאר רמשים. תמיסת הסבון פועלת ע"י סתימת פתחי הנשימה שלהם. המינון הוא כפית סבון כלים לליטר מים..! אבל, חשוב מאוד לא להשאיר את הסבון על העלים, אלא לשטוף במים לאחר 10-15 דקות, אחרת פעולת ה'חניקה', תחול גם על ה'פיונייות' - פתחי הנשימה של העלים !
 

צפנתי

New member
מה זאת אומרת?

גם פטיש 200 גרם יספיק אם כל מה שיש לך זה שני זחלים. לא הייתי מרססת לעולם שום בעייה שאפשר לפתור ב10 שניות, ידנית. כך את שניהם וזרוק רחוק. אתה מתעקש על רעלים?
 

סודA

New member
מסכים איתך, גם אם יש עשרה כאלו.

כך אני נוהג גם עם שבלולים.
 

mstolar

New member
תסתכל במדריך למדביר הירוק

יש שיטות ירוקות (דובב) ויש שיטות עם ריסוסים קטלניים (אבל גם לסובב) כגון אטברון. המלצה שלי: תנסה את הריסוס הירוק. אם לא מצליח, לך על האטברון. אבל תן סיכוי לשיטות ירוקות, זה חוזר אליך אח"כ (אם בצורת צמחי תבלין אכילים, ואם בבריאות הצמחיה).
 
למעלה