הצילו ! שאיבה ! (ארוך)

ברוריהה

New member
הצילו ! שאיבה ! (ארוך)

קניתי משאבה מיני אלקטריק של מדלה. התיישבתי הערב מלאת מרץ ורצון טוב וביטחון עצמי לשאוב. ו...שוד ושבר בקושי יצא חלב. ועכשיו שעתיים אחרי ממש כואב לי ! איפה טעיתי ? מה עשיתי לא נכון ? מתי שואבים ? מאיזה צד ? בנוסף, שמתי לב שבניגוד לשעות היום, שבהן לוטן אוכלת כל שלוש שעות בדיוק של שעון שוויצרי, בערב היא כל הזמן מבקשת עוד ועוד ועוד ... יכול להיות שיש פחות חלב בערב ובגלל זה היא לא שבעה ? יכול להיות שזה מסביר גם את כמות החלב המגוחכת שיצאה לי בשאיבה ? ועוד שאלה אחרונה לגבי שאיבה והאכלה מבקבוק ... איך יודעים כמה הם צריכים ? עם הציצי זה מאוד ברור ... אוכלים אוכלים אוכלים עד שנמאס ... אבל איזה כמות לתת לה בבקבוק ? אין לי שנתות על הציצי (דפקט כזה ... אני יודעת) ואין לי מושג איך לכמת את זה ... המון שאלות, אני יודעת ... מתנצלת מראש על המתקפה ...

דיאנה1

New member
בדרך כלל עדיף לשאוב בבוקר. בבוקר

יש הרבה חלב אחרי שנת הלילה (גם אם היא מקוטעת...) תנסי לשאוב לפני ההנקה, כשאת מרגישה מלאה. לא צריך להגיע למצב של כאב. לפני השאיבה כדאי לעסות מעט את השד, וגם לשתות כוס מים. להגיע לשאיבה רגועים ושלווים, במידת האפשר. להתחיל לשאוב מצד אחד. להפעיל את המשאבה בעוצמה נמוכה עד שרפלקס שחרור החלב מתחיל לעבוד. אחרי שרואים זרם אפשר להגדיל בהדרגה את העוצמה כל עוד לא מרגישים אי נוחות. אחרי שהזרם נחלש, תוך כ 7 דקות עוברים לצד השני ועושים אותו הדבר. אחר כך חוזרים שוב לצד הראשון, שוב עד שהזרם נחלש. הפעם השאיבה תהיה יותר קצרה. ככה 3 פעמים. כדאי שתסיחי את דעתך מהשאיבה ולא תנעצי מבטים בזרם, זו דרך בטוחה להפסיק אותו... אני הייתי גולשת באינטרנט בפורומים של תינוקות והנקה כדי לקבל השראה ולהסיח את דעתי מהשאיבה. אפשר גם לראות טלוויזיה. גם אם בפעמים הראשונות לא יצא הרבה, כאשר הגוף שלך יתרגל לשאיבה בשעות קבועות יתחילו להגיע כמויות גדולות יותר. לאחר מכן תוכלי לנסות ולמצוא את הזמן הנוח ביותר בשבילך. יש כאלה שמעדיפות לשאוב לאחר ההנקה, כאשר רפלקס שחרור החלב עדיין פעיל, ולפעמים הכי יעיל להניק בצד אחד ולשאוב מצד שני, למרות שזה דורש מעט קואורדינציה. לגבי הכמויות - קשה לדעת מראש. אני מעולם לא נתתי ארוחה מלאה מחלב שאוב אז אני לא יודעת לענות, אני מקווה שבנות אחרות יוכלו לעזור לך. בכל מקרה, אם את שואבת כדי להקפיא, כדאי להקפיא כמויות קטנות של כ 50 מ"ל בשקית כדי לא לזרוק סתם חלב שנשאב בעמל רב. אם לא יספיק - תמיד אפשר להפשיר עוד שקית. בהצלחה!

_גלית_

New member
גם אני הייתי שואבת בבוקר ../images/Emo42.gif

אחרי שתומר היה גומר לאכול, והכמויות אכן הלכו וגדלו הכאב הלך ופחת עם הזמן. מסכימה גם בעניין הכמויות - עדיף להקפיא בכמויות קטנות, ובהמשך כשתשאבי יותר, כדאי לחלק את החלב למנות קטנות. בהצלחה

לאה_מ

New member
גם אני העדפתי לשאוב בבוקר (עם העתון

למרות שזו לא תמיד דרך מרגיעה להתחיל את היום...). וגם אחרי ההנקה של הבוקר, עדיין היה יוצא לא מעט חלב. אחרי שהתחלתי לעבוד, הייתי שואבת בצהריים בעבודה (תוך כדי קריאת אי מיילים...) והיה יוצא המון (איזה 400-450 מ"ל), ובאמת רק אז גיליתי כמה אורי אוכל (פשוט נתנו לו בקבוק, והוא אכל עד שנמאס לו, ואז ידענו כמה הוא אוכל בכל ארוחה. ואגב, זה היה בדרך כלל פחות ממה שציפינו).

etilly

New member
ברוריהל´ה...

מצרפת לך קובץ שפורסם כאן פעם... עוד לא ניסיתי לשאוב בעצמי, אבל אני מקווה שזה יעזור לך. נשיקות לך וללוטן!

ענתש

New member
ברוריתי - עוד עיצה אחת לא תזיק

הכי קל לשאוב כשמצליחים להפעיל את רפלקס שיחרור החלב. לי זה עובד כשאני מסניפה בגד שנגה לבשה, או אפילו את החיתול של הפליטות (נכון שזה לא מגעיל מצידי ?). לפעמים אפילו כשאני חושבת עליה... אבל יש עוד פטנט מעולה, במיוחד עם המיני אלקטריק של מדלה, כי אפשר לשאוב ביד אחת - תשאבי כשאת מניקה ! זה הכי קל בעולם - צד אחד מניקים, צד שני שואבים. זה פשוט זורם נהדר... אני הייתי צריכה להשאיר היום את נגה עם סבתא לכמה שעות ושאבתי בלי מאמץ 200 CC אתמול בשתי הנקות. בהצלחה !

למעלה