הצילו צריכנ עזרה

הצילו צריכנ עזרה

בן 3 שבועות ויומיים יונק ומקבל שאוב בערב בבקבוק לצערי אני צריכה לתת את הבקבוק כי יש לי תינוק נוסף בן שנתיים ןחןדש (ינק עד גיל שנה וחצי) שצריך גם צומת לב אני יודעת ומודעת כי מתן הבקבוק יכול להרוס לנו אך בתוך ליבי אני מרגידה כי הגוזל לא יוותר כל כך מהר על הציצי בכל אופן בשעות אחר הצהריים הוא אוהב לשבת לי על הציצי דבר שאיני יכולה לאפשר לו (כמה עצוב...) אז כמה עלי לשאוב אחר הצהריים בכדי לתת לו את ארוחת אחר הצהריים שלו מבקבוק (שאיבה במקום הנקה) והבנתי שלא כדי בכלל לשאוב, בבוקר יש לי מלא חלב לא לשאוב קצת בשביל הערב? מקווה שהבנתם אותי ותדה לכם צוות נפלא אני פה כבר פעם שניה

הסבר

קודם כל- מזל טוב. אם הבנתי נכון- את כבר נותנת בקבוק אחד בערב ורוצה להוסיף עוד בקבוק בשעות אחה"צ? בהחלט מובן העומס בלטפל ב-2 קטנטנים, אולם: 1. בלי קשר למה שאת מרגישה בליבך- ברגע שמערבים בקבוקים (בטח בשלב כל כך מוקדם ובתדירות כל כך גבוהה)- תינוקות רבים מפתחים העדפה לבקבוק, שעלולה להפוך לדחייה של השד, ולנו אין שליטה על תהליך שכזה. 2. אם את מתכננת לשאוב- לא יותר פשוט להניק, במקום להתעסק עם משאבה, בקבוקים, סטריליזציה וכולי? 3. ההמלצה היא לא לשאוב בשלב כל כך מוקדם לאחר הלידה, על מנת לאפשר לגוף האם לבסס את משק החלב ובמקביל- לא להוסיף מאמצים מיוחדים על האמא, על מנת שתנוח ותתאושש. 4. אפשר לתת תשומת לב לילדים הגדולים בבית גם בזמן הנקה- לחבק ולנשק, לספר סיפור, להרכיב פאזל, להאכיל בבננה, וכל פעולה אחרת שדורשת שימוש ביד אחת בלבד. הגדולים לומדים כי האח הקטן הוא חלק מהמשפחה, ושאמא זמינה, בצורה זו או אחרת, ולא "נוטשת" אף אחד מהצדדים. 5. לגבי כמויות השאיבה- קשה לדעת. כמה הוא שוקל? כמה ארוחות בערך הוא אוכל ביום? כמה הוא אוכל מהבקבוק שאת נותנת בערב? 6. הנקה היא יותר מאוכל- תינוק זקוק גם לבטחון, לחיבוק ולרגיעה שבהנקה.

תודה על התשובה אבל...

אני רוצה לתת בקבוק אחד בערב/אחרי הצהריים שוקל היום 3600 פעם ביום עלולה להזיק להנקה ולהרוס הכל האמיני לי הגדול לא נותן לי להניק אותו בנחת הוא צורח ומקנא ובצדק... ממליצה על בקבוק אחד פעם ביום? או שאני הולכת להרוס הכל? ואם כן כמה לתת לו שאוב? אני ישאב ומיד יתן לו רק עלי לדעת כמה לשאוב? יש ברשותי משאבת ספקטרה 2 מרגישה שיותר קל לי לשאוב ולתת בקבוק מאשר להניק לפחות מחלק מהפעמים

מבינה אותך!!!

בלידה האחרונה הייתי צריכה לטפל בשני קטנטנים ולהניק... העניין הוא שבאמת להניק לוקח הרבה יותר זמן מאשר להאכיל מבקבוק, משום, שכמו שנאמר, הנקה היא לא רק אוכל. לדעתי האישית, אם מדובר בבקבוק אחד ביום אז זה לא נורא, אין בזה כדי להרוס הנקה (שוב - זו דעתי האישית). מה שכן, עם הזמן משך היניקה מתקצר, ואז אפשר לחזור ולהניק במקום הבקבוק. בהצלחה!!!

גםלך יש נסיון

במתן בקבוק שאוב אחד ליום בגיל כל כך צעיר או שרק הנקת?

Revili

New member
בקבוק לתינוק יונק

קשה לדעת מראש מי מהתינוקות שמקבלים בקבוק יפתח העדפת בקבוק....זה בהחלט יכול לקרות גם עם בקבוק אחד ביממה... העדפת בקבוק ודחיית השד יכולה לקרות מיד לאחר הבקבוק הראשון או לאחר ימים/שבועות/חודשים. קשה מאד, מתסכל ועצוב כאשר תינוק מסרב לינוק ואם אפשר רצוי למנוע את הבעיה. מובן לי הקושי להניק ולטפל בפעוט, אך אולי תוכלי לגייס עזרה אחרת ולאו דווקא את עזרתו של הבקבוק...מה לגבי מבוגר אחר ואפילו בתשלום שיוכל לשהות עם הילד הגדול או לחילופין עם התינוק? כרגע אולי קל יותר לשאוב ולתת בקבוק במקום להניק, אך תוך זמן לא רב, ההנקות יהפכו קצרות ויעילות והנקה אחת תסתכם במספר דקות...הרבה יותר פשוט מלשאוב ואז להאכיל - אז אולי בכל זאת כדאי למצוא פתרונות למצב הנוכחי ולא לסכן את ההנקה. לגבי הכמויות, קשה לדעת מראש לכמה חלב אם יזדקק התינוק בארוחה ספציפית, את יכולה לנסות להתחיל מ-60 מ"ל ולראות אם הוא זקוק ליותר או פחות. לא בכל ארוחה הוא יבקש את אותה כמות ולכן רק אחרי שתנסי תדעי להעריך באופן גס את הכמות הדרושה.

המשך

קצת הסטוריה על הקטן... ינק 4 ימים מיום הולדתו אחרי בעיות הנקה נעזרנו בעזרתה של יועצת שזיהתה לשון קשורה עקב כך במשך שבוע ימים עד שחרור הלשון ניזון מבקבוקים של שאוב בלבד ללא הנקה בגלל קשיי הנקה ופצעים קשים אצלי לאחר שחרור הלשון חזר לינוק כמו גדולאתמול לפי המלצתכם נתתי לו 60 שאוב בבקבוק לא הספיק ואז קיבל עוד 20 וכמובן שלזה לא הספיק אז כבר המשכנו בהנקה כי יש גבול הבעיה היא שששאבתי בכדי לתת בקבוק יצא לי בלחץ 40 מה זה אומר שאין לי חלב רק בשעות הבוקר יש לי הרבה חלב? אני מוטרדת עייפה ומתוסכלת ידוע לי כי החודש הראשון קשה בהנקה וכך היה גם עם הגדול והגענו רחוק רחוק עם ההנקה והשאיבות אבל מה זה אומר ש80 לא הספיק לו שהרעבתי אותו כל היום? עזרה בבקשה! ומה זה הכמות המזערית הזאת בזמן השאיבה שעת השאיבה היתה 6 אחר הצהריים

שאיבה איננה הנקה

שאיבה היא גם לא מדד לכמות החלב שיש לך או לכמות החלב שאת יכולה לייצר. הגוף שלך מייצר עבור התינוק שלך תוך כדי ההנקה. לעומת זאת- הגוף צריך ללמוד לייצר עבור משאבה. זה דורש משאבה חזקה, התמדה, זמן וסבלנות. אם הנקת את בנך לפי דרישתו- לא הרעבת אותו!!! במקביל חשוב לדעת כי פעמים רבות תינוקות אוכלים מבקבוק הרבה יותר ממה שהיו זקוקים לו.

למעלה