הצילו פרעושים

למוניה

New member
הצילו פרעושים

לא בטוחה שהגעתי לכתובת הנכונה אבל אני מנסה... כנראה שהכלב הביא איתו פרעושים, ואנחנו נעקצים כבר כמה ימים. שאלותי הן: מה הכי טוב למרוח על העקיצות? ואיך נפטרים מהפרעושים בבית (חוץ מריסוס)? תודה

miromiro

New member
פרעושים-מכת מדינה. את גרה בדרום?

כי השבוע כבר שמעתי על 5 בתים שסובלים מהמכה. הפרעושים מעדיפים כלבים, בדרך כלל מרגישים בנוכחותם בבתים שהיה בהם כלב והוא הוצא,או עבר לשדות הנצח. אז בהעדר נשא מתאים הם מתחילים לעקוץ את בניבבית. אלא שהשנה לכל אלו שסיפרו על הבעיה מעולם לא היה כלב. או חתול, אם את רוצה להימנע מריסוס בגלל עניין של זכויות בעלי-חים אזי ישנו פורום כזה בתפוז ואולי יש שם מישהוא עם רעיונות הומניים, אם זה בגלל רעילותם של החומרים אז צריך לדבר עם מדביר מקצועי על האופציות השונות שיש בתחום ההדברה, אם את מהדרום אז אני מכיר אחד כזה שיוכל לעזור, פני אלי במסרים.

גם אצלי היה, בלי כלב, עם אחייניות

ששיחקו על הדשא וכנראה הביאו פרעושים הביתה. הפתרון הלא-אלטרנטיבי היה לכבס את המצעים, לאוורר את השמיכה בשמש, לרסס את המזרון ולהשאיר את החדר סגור 24 שעות. איזה כיף בלי עקיצות... אם נעקצת, אלו-וורה יכול לעזור.

למוניה

New member
זכויות של פרעושים?../images/Emo6.gif

ואני גרה בגרמניה....לא רוצה ריסוס כי יש לי ילד קטן בבית. כבר כיבסנו את המצעים כמובן, אבל לדעתי הבעיה היא השטיחים, והם נמצאים הרי בכל מקום ולא רק במיטה. אולי איזה שמן עם ריח שיבריח או יחסל אותם? או תבלין? (כמו הקינמון לנמלים...) אני משתגעת! מגרד!

נופשת

New member
מנסיון..

אחרי חודש של מלחמה במכת פרעושים איומה, אני בשיא הרוחניות הזמנתי ריסוס. ואז תיקון של הריסוס ואז עוד אחד.. עד שהם מתו כולם. את הילדים הוצאתי מהבית, כמובן. ופרעושים אגב, מעדיפים חתולים על פני כלבים. (ביחוד את השליה לאחר ההמלטה)

0 אור 0

New member
מסכימה

אם זה מעט פרעושים אז אפשר להשתמש בחומרים שמיועדים לריסוס על בעלי חיים - הם פחות רעילים. כשיש כבר פרעושים שמתרבים בתוך הבית - קשה מאד מאד להיפטר מהם, ואז אין ברירה - להזמין מדביר מנוסה מאד שירסס הכל, ובמקביל כמובן לצאת מהבית לשבוע. המדביר ממליץ לחזור אחרי שלושה ימים - אז מה שצריך זה לארגן מישהו (מוגן) שיפתח את החלונות וכל מה שאפשר לפתוח כדי שהבית יתאוורר לפני שאתם חוזרים. לגבי השטיחים - חלק מהרעל נשאר בשטיח אז צריך לשאול אותו על חומר שמיועד למרבצי בעלי חיים. זה חומר יותר יקר אבל יעיל ואמור להיות לא רעיל (בארץ אפשר להשיג אותו בצער בעלי חיים בחו"ל אין לי מושג) בכל זאת הייתי ממליצה אחרי שכבר כל הפרעושים מתו למסור את השטיחים לניקוי כדי להפטר משאריות החומרים הזרים.

למעלה