הצילו פטמה סגולה

2artishock

New member
הצילו פטמה סגולה

מה זה אומר אם קצה הפטמה שלי הפך להיות סגול - קצת כמו שטף דם וכואב לי קצת בציצי???

מינימי2

New member
עוד סימנים...

בן כמה התינוק שלך? האם הכאב נקודתי רק בקצה הפיטמה? האם שאר הפיטמה שינתה צבע או משהו אחר?

2artishock

New member
תשובה

הוא בן 4 חודשים, הכאב הוא בפטמה במהלך ההנקה וגם אחריהולפעמים זה קצת מקרין פנימה וכל השאר נראה בסדר גמור הדבר היחיד זה שהייתה לי דלקת באותו צד וגם אז הפטמה הייתה סגולה אבל הדלקת הייתה למעלה ולא בפטמה.

מינימי2

New member
שתי אפשרויות עיקריות...

סדק או שפשוף אחר שנובע מתפיסה לא נכונה, אולי סתימה התחלתית של צינורית.... אם מדובר שוב חסימה יהיה כדאי לנסות לשחרר אותה ע"י עיסויים לשד בזמן ההנקה ותחת זרם מים חמים במקלחת, וכמובן הנקה מהשד הזה כרגיל. במידה והחום עולה, האודם מתפשט, הרגשה כללית רעה והכאב מתגבר ייתכן שיש דלקת וצריך לפנות לרופא ולשקול טיפול אנטיביוטי. בנתיים נסי להניק בשינוי תנוחה או להביא את התינוק אל השד מזוית קצת אחרת כדי לשנות את נקודות החיכוך. את יכולה לנסות להכין תמיסת מי מלח (כפית מלח לכוס מים רותחים, לקרר ולהניח רטיה ספוגה על השד). בכל מקרה, הקפידי על תפיסת שד נכונה ועל שחרור זהיר (לא למשוך את השד מפי התינוק אם יש ואקום אלא קודם לשחרר את הואקום ע"י הכנסת זרת לזוית הפה של התינוק). כדאי לגשת לרופא (כירורג שד או עור...) כדי לנסות לקבל אבחנה, אך בדרך כלל מי שתיתן את האבחנה הנכונה ביותר היא יועצת הנקה. מצרפת לך רשימת יועצות http://www.amyshapira.com/default.asp?id=15

2artishock

New member
רק לא זה

רק לא שוב!!!!!!!!!!!!!!!! נראה לי שאני מפסיקה להניק!!!!!! היו לי כבר סתימות ודלקת ואני לא אעמוד בזה עוד פעם יש סיכוי שזה משהו אחר או שרוב הסיכויים הם שזה שוב סתימה? מה זה שפשפוף? מה זה אומר? זה יותר טוב מסתימה? אווווווווווווווווווווווווווווווווף

מינימי2

New member
הי לאט לאט ../images/Emo24.gif

קודם כל אני רק מעלה אפשרויות ולא קובעת שום דבר. במצב של דלקות וסתימות חוזרות חשוב מאוד לפנות ליועצת הנקה מוסמכת על מנת לבדוק מדוע הן מתרחשות ולטפל בבעיה. זה באמת לא נעים, אבל לא סיבה להתייאש שומעת? בוודאי שיש סיכוי שזה משהו אחר ולא סתימה. אני אינני יועצת הנקה מוסמכת, ושום יועצת הנקה לא תיתן לך אבחנה דרך האינטרנט כיון שבלי לראות מאוד קשה להבין מה הבעיה. הדבר הטוב ביותר שתעשי עבור עצמך ועבור התינוק שלך זה לקבוע פגישה עם יועצת באזור מגורייך, אם תכתבי היכן את גרה אולי נוכל לתת לך שם ספציפי שאסתר או דר ליבוביץ המליצו בעבר. שפשוף או חבלה אחרת יכולה להיווצר כתוצאה מחיכוך של השד בפי התינוק. לא יודעת פרטים לעומק, אבל לעיתים מבנה שד מסויים או מבנה חך מסויים יוצרים חיכוכים כאלה. אני מניחה ששינוי תנוחה או הקפדה על תפיסה נכונה יפתרו את הבעיה, זוהי בדיוק עבודה ליועצת הנקה מוסמכת. למרות שפגישה עולה כסף ההשקעה שווה כיון שאין תחליף לחלב אם. אל תתיאשי, הכל פתיר ובהנקה נכונה את לא צריכה לסבול או לכאוב. טפלי בעצמך

2artishock

New member
תודה

הבעייה שכבר הייתי אצל יועצות הנקה והבעיות לא עוברות הן רק מתחלפות, כל פעם זה משהו אחר, כל פעם אני אומרת אני אתן לזה עוד צ'אנס ומשהו אחר נכנס לתמונה, קיוויותי שכשנגיע לגיל המיוחל של 4 חודשים ההנקה כבר תהפוך לשגרה שלא צריך להתעסק במחשבות איתה וזה לא ככה. העיסוק המתמיד במה יהיה אם תהיה לי עוד סתימה כל כך מעייף שלא לדבר על העייפות שלי מלנסות לשחרר אותן בזריזות לפני שזה מחמיר ובעלי כועס שאני רוצה עוד יעוץ הנקה כי הוא אומר שזה ללכת עם הראש בקיר שיש בעיה ועוד בעייה ואני לא מתעייפת ורוצה עוד יעוץ וגם הוא אומר שמה כבר יכולים לחדש לי הרי כבר שמעתי את כל העצות האפשריות וראתה אותי יועצת הנקה מוסמכת.. אני כן מרגישה שאני רוצה עוד יעוץ אבל כבר לא יודעת אם אני סתם מתעקשת אני כבר חולמת שהוא יתחיל לאכול אוכל מוצק כדי שההנקה תפחת ואני חושבת שזה לא נכון כי אז אני מאיצה בו סתם וחולמת שיעבור הזמן במקום להנות מהתקופה הזאת.... ואני לא יכולה לשכנע את הבן שלי לינוק בצורה אחרת ממה שהוא יונק ( כי הוא מתעצבן שהזרם יורד ומחליף צד אחרי כמה דקות) וזהו אני כבר מרגישה מבואסת אבל לא רוצה להפוך את ההנקה לעול שאני סוחבת, רוצה להנות! תודה על התמיכה, כבר לא יודעת מה לעשות...... לילה טוב

מינימי2

New member
הנקה שווה את המאמץ

בוודאי שאת מתעקשת! מדובר באחד הדברים החשובים כרגע - תזונת תינוקך, בריאותו, התפתחותו.... נכון שתינוקות גדלים גם על תמ"ל, אבל למה לתת להם משהו פחות טוב אם יש לך את הדבר הטוב ביותר והנכון ביותר? לחלב אם אין תחליף אלא רק חיקוי, וברור שתילחמי על מנת לתת לו את הטוב ביותר - החלב שלך. בדרך כלל עדיף להמשיך קשר עם יועצת הנקה אחת טובה שמלווה אותך ואת התינוק לאורך זמן אם יש צורך. לא יודעת אצל מי היית ומה הפתרונות שנתנו אך במקומך הייתי פונה למרפאה של אסתר בליס או למרפאה של ד"ר ליבוביץ באודים ומבקשת עזרה. כל הכבוד על המאמצים שאת משקיעה, אל תתייאשי!

2artishock

New member
עוד שאלה

בוקר טוב מינימי...תודה על התשובה המנחמת.. איפה זה אודים? ד"ר ליבוביץ היא רופאה או יועצת הנקה או שניהם? מדריכת הנקה ייעצה לי ללכת לקלינאית תקשורת כדי לבדוק אם אולי משהו בפה שלו לא מאפשר לו לינוק כמו שצריך. יש גם את ד"ר דינה צימרמן במרכז להנקה ( אני מירושלים) אבל לא נותנים להיפגש איתה לפני שהולכים לייעוץ הנקה נפרד והפנייה מיועצת ההנקה שלהם, שכמובן זה גם עולה עוד כסף... מה הקשר בינך להנקה? את יועצת הנקה? שיהיה סוף שבוע רגוע!

מינימי2

New member
ד"ר ליבוביץ

היא גם רופאה וגם יועצת הנקה מוסמכת, ויש לה מרכז רפואי להנקה במושב אודים בשרון. לאסתר גרוניס (מנהלת הפורום) יש מרפאת הנקה בבי"ח ליס בת"א. קלינאית תקשורת.... לא חושבת שזו הכתובת הנכונה כרגע אלא יועצת הנקה מוסמכת שתצפה בך מניקה ותטפל בבעיות אם יש. את כמובן יכולה לגשת גם לרופא הילדים כדי לוודא ששום דבר לא מפריע לתינוק שלך לינוק. אני אינני יועצת הנקה, רק אמא עם נסיון בתחום שהוביל לחיפוש תשובות, קריאה ולימוד עצמי. מקווה שתוכלי לגשת לאחת המרפאות שציינתי כדי לקבל את העזרה הדרושה לך

למעלה