הצילו!!!עצירות!!!

מיכלוש10

New member
הצילו!!!עצירות!!!

מה לא ניסיתי, כל דבר קיים, טבעי ולא טבעי, 5 כוסות מים על הבוקר, שזיפים, שמן זית חומץ לימון, אפילו נרות גליצרין... עשיתי בדיקה קולונוסקופיה, אוכלת בריא עם סיבים, שותה המון.... ובכל זאת, הכל עוזר לתקופת מה ואז שוב... מה ביקשתי? לצאת כל יום פעם אחת לשירותים? זה מוגזם? יש משהו שיכול לעזור???. אני מיואשת...

Linda Perry

New member
דיקור סיני ניסית?

לי זה עזר לפתור בעיה ממנה סבלתי, ששום רופא אליו פניתי לא מצא לה פתרון.

טוטס

New member
כדאי שתכתבי לנו את התפריט שאת אוכלת

באופן שוטף, בכדי שנראה שאת אכן אוכלת את כמות הסיבים הנכונה, בכל יום. בנוסף - האם את בכל בוקר שותה כוס שמן זית על קיבה ריקה?

מיכלוש10

New member
כוס שמן זית??????.

זו כל כמות הקלוריות היומיות שלי כמעט..... אני אוכלת מאוזן תחת פיקוח דיאטטי המון ירקות.. דיקור סיני לא ניסיתי. אגב- בכף שמן יש 160 קלוריות... אני לא אשתה כוס שלמה

טוטס

New member
יקירה - ראשית בכף שמן זית יש 75 קלוריות

ואם יותר חשוב לך קלוריות מטיפול בעצירות -כנראה שהסבל הוא לא כל כך נורא... את יכולה לנסות את האופציה השניה שנתנו לך (דיקור) בהצלחה

Linda Perry

New member
ויכול להיות גם שהסבל שלה מעצירות

הוא נורא וכך גם הסבל שלה מצריכה קלורית מוגברת הוא נורא (דיווחה שנמצאת בפיקוח תזונתי). אני מכירה רבים שלא היו מוכנים לשתות כוס שלמה של שמן מדי בוקר, יהיה סבלם קשה אשר יהיה ומה גם שלכל הדיעות- זו כמות מוגזמת ביותר.

טוטס

New member
אני יודעת מה כתבתי לה - היא ציינה בסוף הודעתה

שכף שמן זית = 160 קל' ותיקנתי את הנתון שלה. בנוסף - בתור אחת שסבלה רוב חייה מבעיות בקיבה ולצד זה נמצאת בפיקוח של דיאטנית ושמירת קלוריות - רוב חיי, אני יכולה להגיד לך שכשהסבל באמת באמת נוראי, אין כלל מה להשוות. שנית - שמחה שאת מכירה אנשים שלא "מוכנים" לשתות כמות כזו, סבלם גדול ככל שיהיה - אני דווקא מכירה אנשים שמוכנים לשתות דברים יותר גרועים מזה עקב מצב רפואי רע. אני אף יכולה להגיד לך - שלעולם לא אבין אנשים כמו אלה שאת מכירה - לטעמי, כשהסבל חמור באמת - מוכנים לעשות ה-כ-ל. בטח ובטח, כשלפי הודעתה הראשונית, היא כבר די ניסתה כל פיתרון אפשרי לבעייתה, כולל אכילה של סיבים בכמות מספקת כל יום. לא נתתי לה פקודה, נתתי הצעה, וזכותה לא לעשות זאת. לא אכחיש, שדי אבסורדי בעיני שהשיקול לכך הוא ערך קלורי - אבל כל אחד ושיקוליו שלו....בהחלט הרפואה המשלימה היא הפתרון שנותר לה.

Linda Perry

New member
הטיפול צריך להיות מותאם למטופל.

וחבל שאת "לעולם לא תצליחי להבין אנשים כמו שאני מכירה". הבנת המטופל והתאמת הטיפול לגבולותיו,אורח חייו, רצונותיו והעדפותיו- היא חשובה בכל טיפול. ולא, אני לא חושבת שצריך לעשות "ה-כ-ל" כשהסבל חמור באמת, שהרי כך אנו עלולים, להחליף סבל בסבל או חלילה- לסבול כפליים באם העיצה לא תעזור. שיקול קלורי אינו אבסורדי, לפחות לא בעיני. ישנם אנשים רבים הנאבקים בבעיות משקל חמורות ואינם יכולים להרשות לעצמם תוספת כה נכבדת (וספק אם בריאה, מלבד ההנחה שאולי תסייע לפתרון הבעיה) של שומן לתפריט היומי. כשאני טופלתי ברפואה משלימה, לדוגמא, שוחחתי עם המטפל על ה"גבולות האדומים" התזונתיים שלי וביחד- הגענו להסכמה באשר לתפריט שלי, מבלי שאצטרך לסבול אכילת מזונות שלא מקובלים עלי- דבר שלאורך זמן הייתי מתקשה להתמיד בו- עובדה שלבסוף היתה פוגעת בפתרון הבעיה ממנה סבלתי.

מיכלוש10

New member
וואו..לא התכוונתי לגרום לכזו סערה.

אני רק חושבת שבאמת כוס שמן זית לכל הדיעות היא כמות עצומה, ולא רק קלורית, וכמובן שיש חשיבות גם להיבט התזונתי, אני מאמינה ויודעת שיש דרכים רבות. תודה על המידע, כמובן שלכל אחד מתאים טיפול אחר, קראתי את ההצעותיכם, אין צורך לכעוס... שתהיה לכולנו שבת שלום

טוטס

New member
יקירתי, רבות יש לי לומר לך, אך בהחלט שלא

אבזבז את הסופ"ש שלי בדיונים וויכוחים. לטעמי, מעט התבלבלת בפורום - אף אחד כאן לא מגדיר עצמו כ"מטפל" או "מטופל" ובטח ובטח שאנחנו לא נותנים כאן טיפול רפואי ועוסקים בפגישות טיפוליות בהן אנו מכירים את ה"מטופלים" לעומק ויושבים בכדי להתאים טיפול מדויק ומתאים לכל אחד ואחת. כל אחת הבהירה את עמדתה ובכך נסיים... שיהיה סופ"ש נפלא

טוטס

New member
המון זה משהו יחסי. אני מכירה אנשים ששותים

כל בוקר כוס על קיבה ריקה (ללא בעיות מסוימות בקיבה - רק לשם הבריאות) ואומרים רק שבחים על העניין. אחד מהם ספציפית, אושפז פעם בבי"ח עקב תאונה, וקיבל תרופה שגרמה לעצירות נוראית. הוא שתה שתי כוסות ויום למחרת כבר נפתרה הבעיה... (אגב, את יודעת שההודעה שאליה הגבת כרגע, לא יועדה אליך, נכון?
) בקיצור - כמו שכתבתי בכותרת, אני חושבת שהמון זה דבר יחסי, וזה בהחלט נשמע "המון" כשאנחנו לא רגילים לכך. יש המון אנשים שכשאני אומרת להם שאני אוכלת כ-9 מנות ירק ביום אומרים לי שזה "המון" - מבחינתי זה נורמה. הכל תלוי למה אתה רגיל...

Linda Perry

New member
ממש לא התבלבלתי. ../images/Emo13.gif

הצעת הצעה- חלקתי על דעתך. אם איני טועה- מטרת הפורום היא מתן עיצות והעלאת רעיונות שכנגד- אם יש צורך בכך. חבל שאת רואה בכך בזבוז של סופ"ש. היה ברור לי על פי הודעותיך שאת אינך מטפלת. השימוש במונח "מטפלים" נכתב באופן כללי ולא כוון אליך, אבל בהחלט חשבתי שהצעתך מזיקה ותמוהה (שלא לדבר על הטון הקנטרני בה נכתבה) ועל כן ראיתי צורך להגיב לך. אני לא רואה סיבה לכעסך ובהחלט חושבת שעדיף שלא תעבירי את סוף השבוע שלך כך, כשאת כועסת.

חיכיתי חיכיתי ../images/Emo23.gif

בתקווה שהדיון לא ירד לפסים אישיים, שהרי בסיכומו של דבר, הבית הזה נועד לעזור, לתת ולהביא רעיונות ולמרות שהוא נקרא - "הבית של סבתא, או "תרופות סבתא" רבים הם הנוטלים חלק קסום ונפלא במתן והבאת רעיונות, החל במטפלים מכל התחומים, עבור לאנשי רפואה ומדע וכלה בי - סתאאם סבתא שיש באמתחתה גם אי אלו שנות נסיון רפואי, פלוס אי אילו שנות נסיון טיפולי בתחום הרפואי המשלימה ועוד אלה אי אילו... צר לי על כי הדברים הגיעו לכדי "כמעט" עימות אישי שכן זו בהחלט לא הכוונה. מקווה שאף אחת לא יצאה עם תחושת עלבון או כעס. על דעות ניתן להתווכח, ניתן לחלוק - מה שלא כן - על נסיון. ולגופו של עניין, - עצירות אני מגיעה כרגע מפן שונה ללחולטין ומכיוון שאיננו מכירות מיכלוש והסיכוי שנכיר קלוש עד למאוד, הרשי לי להעלות כאן את דעתי: קיים בעצירות הפן הפסיכולוגי התת מודע. אצל ילדים השליטה על הסוגרים - בגילאי שלוש ארבע הינה הדרך האחרונה בעצם לשלוט. איני משווה אותך חלילה לילדה בת שלוש ארבע, אולם הקורולציה בין הנפש למעי ולסדירות היציאות ידועה מזה זמן רב. תסמונת המעי הרגיז - הינה אחת הדוגמאות המשלבות את הבעיות, ובהחלט יש לה פתרון. מנסיוני, אני ממליצה לנסות ולהתייעץ עם נאטורופת/ית מוכרת/ת וייתכן מאוד כי הבעייה תבוא על פתרונה. ורק דרך אגב, בכלל האוכלוסיה רבים הם אלה המתרוקנים אחת ליומיים, שלושה ושמעתי על כאלה שגם אחת לשבוע, אין זה אומר כי כך צריך להיות אולם - לפני הייאוש - נסי את האלטרנטיבות. כל טוב לך ושבת שלום לכולם.

mushinka111

New member
ברבורה לבנה,את פשוט מקסימה!

אני מסכימה עם כל דבר שרשמת,וחושבת בדיוק כמוך! כל הכבוד על ניהול הפורום!

ניהול הפורום - רק בזכות ../images/Emo24.gif

תודה לך מושינקה, תודה על המחמאות ועל מילות העידוד החמות, רוצה שתדעי ושידעו כולם - כי ניהול הפורום מתאפשר לי רק בזכות כל אותם/ן המשתפים איתי פעולה בנסיון לעזור לכל הפונים והפונות, ובעיקר בשזכותה של ט ו ט ס המואדמת העושה ימים כלילות כאשר אני אינני בסביבה ואיני מסוגלת להשיב לשאלותיכם. מכאן אני רוצה לשלוח
ל ט ו ט ס ח ב ר ת י
על העזרה הנפלאה, ברבוסבתא

למעלה