הצילו!!!-עיצה דחופה

rozameod

New member
הצילו!!!-עיצה דחופה

אני חיה 6 שנים עם שותף(גיי אידיאלי) שהמצב בינינו היה סיפור אהבה- הסתדרנו מצוין! .לפני כשמונה חודשים טסתי לחו"ל לחודש ושחזרתי הכל היה שונה...אחותו נכנסה לדירה וישנה אצלנו פה ושם לאחר מכן הוא התחיל לצאת עם מישהו והם התחילו לעשות החלפות -השותף ישן אצל החבר, אחותו ישנה במקומו ועל הדרך גם הביאה את החבר שלה לישון אצלי בדירה. יצא שבממוצע מספר השותפים גדל מ1 ל-4... היו ימים שחזרתי הביתה והאחות והחבר ישבו בסלון וראו טלויזיה , היא אירחה אותו והתנהגה כאילו הדירה שלה. הטעות הייתה שהתחברתי עימה בהתחלה ואיפשהו חשבתי שזה משהו זמני עד שהיא תמצא עבודה. כשראיתי שהענין יצא מכלל שליטה הערתי לשותף מספר פעמים עד שהכל התפוצץ וזה הגיע למצב שהם רבו. ואז התחיל מצב חדש החבר של השותף החל לישון אצלנו כמעט כל יום וגם יש לו כלבה שבלשון המעטה מסריחה וכמובן משירה שיער...שבהתחלה ישנה בסלון-על הספה! עד שהחלטתי שאני לא שומרת בבטן ומעירה לו על כך. אז כרגע הכלבה ישנה איתם בחדר ולפעמים בפינת אוכל. יום אחד חזרתי הביתה והכלבה הסתובבה חופשי בבית. אמרתי לשותף שמילא החבר שלו כאן אבל יש גבול לכל תעלול ואני לא מוכנה לגור בבית עם כלבה שהיא לא שלו ובטח ובטח לא שלי. הבנאדם מתעלם ממני... הבעיה שאם היה לי חבר הייתי רוצה שהוא יוכל לבוא לישון אצלי בלי שיעירו לי אבל מתי הגבול בין חבר של שותף לבין שותף נוסף בדירה מטשטש? מתי אפשר להעיר ולאיים כי במצב שאני נמצאת איתו כרגע נראה לי שרק איומים לשתף את בעל הבית בענין יעזרו למצב הנוכחי. יש לי תחושה שהם רוצים לגרום לי ליאוש ושאני אעזוב את הדירה והמצב כיום הוא בכי רע בענין מציאת דירות ואני לא מתכוונת לעזוב את הדירה בגלל שהוא מצא לו פרטנר לחיים אני חושבת שהוא זה שצריך לעזוב מה כדאי לי לעשות?

tenen

New member
לכי לבעל הבית....

תגידי לו שחתמת על חוזה עם שותף אחד ולא שניים ואת מבקשת שזה יהיה המצב.

rozameod

New member
השאלה מה הגבול?

אם היית חי בשותפות לא היית רוצה להביא את החבר/ה אלייך הביתה? השאלה מתי עוברים את הגבול ומתי זה כבר בלתי נסבל? מבחינתי כרגע זה בלתי נסבל אבל אני לא יודעת אם אצליח להוכיח את זה אל מול בעל הבית או שהוא יגיד לי לפתור את זה בינינו. לפי החוזה אסור להכניס דיירי משנה ואסור להכניס בעלי חיים ואלו שני דברים שיכולים לעזור לי אבל זו נקמה דיי אכזרית...

Jazz Singer

New member
בן זוג שבא פעמיים בשבוע

זה לא בן זוג שמתנחל כל לילה. ואולי כדאי שתגידי לשותף שלך שהוא מפר חוזה לפני שתפני לבעל הבית.

rozameod

New member
אתה חושב שלבעל הבית יהיה אכפת?

אני מתחילה לחשוב שבמידה ואפנה לבכל הבית הוא יגיד לי שזה בכלל לא עניינו... הוא רק דואג שאין בעיה עם הכסף שמגיע מהשוכרים ואז אני בצרות צרורות

tenen

New member
למה להסתכל על זה כך?

תסתכלי אחרת על המציאות. את חתמת על חוזה, חוזה אומר בלי דיירי משנה ובלי בעלי חיים. את הולכת לבעל ביית ואומרת אני חתמתי על חוזה כזה כי רציתי דירה עם שותף אחד ובלי בעלי חיים ואני מבקשת שיכבדו את החוזה הזה. אין פה שום אקט של נקמה ולבקש את מה שחתמתם עליו זה לא דבר רע מבחינתך אלא דרישה לגיטימית. אם אני הייתי הוא? כן בטח שהייתי כועס עלייך מכיוון שאת לא מראה שום ניסיון להתגמש, מצד אחד את לא רוצה שם את אחותו, את לא רוצה שם את החבר שלו וגם שהחבר שלו נמצא את לא רוצה את הכלב מה שאומר שככל הנראה הוא יצטרך לעזוב את הבית ולהפר חוזה כאשר את תלכי לבעל הבית וכמובן שהוא לא נהנה מזה שהוא צריך לבחור בין להפר חוזה לשלם כסף ולעוף מהבית שלו לבן הזוג. גם יכול להיות שמצב הפוך לא היה מפריע לו ולכן הוא עוד יותר נעלב מהיחס שלך למקרה מכיוון שהוא פשוט לא מבין מה איכפת לך.. בכל אופן כל זה לא ממש רלוונטי כי אם את לא יכולה להמשיך לחיות איתו באותו בית אין לך ברירה או לעבור בעצמך דירה או לפנות לבעל הבית ואז הוא יעבור דירה... אבל אל תצפי שהבן אדם יאהב אותך אחרי שתכריחי אותו לעוף מהדירה :)

rozameod

New member
באמת היית כועס עלי?

ואם אני אוסיף ואומר שהאחות שלו גרה אצלנו מעל חצי שנה וגם אירחה את החבר שלה בסלון שלי כשהשותף האמיתי שלי הלך לבית של החבר שלו ואני בזמן הזה הייתי צריכה לחשוב איפה אני תוקעת את עצמי- בחדר שלי או בסלון ואז יצא מצב שאני אפריע להם בסלון שלי! ממש "החלפת סטודנטים"... ושנה לפני שהיה לי קשר עם מישהו שהוא מכיר ולא אוהב הוא דאג יפה מאוד לשלוח לי אסמס שאני אדאג שהוא עף מהבית על הבוקר ולא נשאר אצלנו בדירה.. וסיפר לי סיפורים שהוא נהיה חולה מהקשר שלי עם אותו בנאדם ואיים עלי שהוא יספר על הקשר למי שלא צריך היה לדעת אני חושבת שאחרי הדברים שכרגע אמרתי אתה תבין שדווקא נקמה פה היא הדרך למרות שאני לא מתכוונת לנקות בה...

Mi Sh Mi Sh

New member
כשלא מספרים את כל העובדות מראש

קשה לחוות דעה. לדעתי כמו שכבר נאמר לך פה, גשי לבעל הדירה לאחר שתדברי עם השותף שלך ותגידי לו שהכלב לא רצוי. אם הוא יסרב להקשיב ולשנות את המצב זכותך המלאה לערב את בעל הבית.

Laybe

New member
המקרה שלך הוא בדיוק הגבול.

של"דייר משנה " יש דיירי משנה וגן חיות - זה הזמן לפנות לבעל הדירה. את משלמת שכר דירה בדיוק כמו השותף ומותר לך לקבל שקט שלווה ופרטיות, ואם לו לא אכפת ממך- למה צריך לך להיות אכפת ממנו?

לדעתי לנסות לפתור בעיה-בעיה

לגבי הכלבה - קודם כל, אם חתמתם על חוזה שאוסר בע"ח, או שיש ביניכם הסכמה בע"פ מתחילת המגורים יחדיו שלא מכניסים בע"ח, את יכולה בהחלט לעמוד על שלך או לפנות לבעל הדירה (עם כל אהבתי העצומה לכלבים). לגבי האחות - לנסות לשאול אותו בצורה עדינה לפשר נוכחותה הרבה של האחות בדירה, ולנסות לעודד אותו לפתור את הבעיה (דהיינו, להחזיר את האחות להורים או שיעזור לה למצוא דירה משלה). לגבי החבר - אני חושב שכדאי שתבדקי עם עצמך מה בדיוק מפריע לך פה. יש לי ההרגשה שאין לך בעיה עם זה שהחבר שלו בא לישון אצלכם או רואה טלוויזיה, כמו שהבעיה היא עם הכלבה ועם שאר הדברים שנראים לך (או שהם באמת) אשמת החבר. אם נראה לך שנוכחות החבר גורמת גם לתשלומים שלכם להיות גדולים יותר - אז לגיטימי להעיר וגם לפנות לבעל הדירה. לא התרשמתי מההודעה שלך שיש לך בעיה כוללת עם ההתנהגות של החבר. ובאופן כללי - תנסי לראות עם עצמך האם באמת "הגיעו מים עד נפש", והאם השותף שלך אכן, כפי שאת אומרת, מנסה לגרום לך לעזוב, או שאת מעט נסחפת עקב המצב הלא נעים שהם הכניסו אותך אליו. אם את בכל זאת חושבת שתוכלי לחזור למצב הקודם שהיה לך עם השותף (אידיליה, כמו שתיארת) גם כשיש לו חבר, ואם את חושבת שהבעיות שתיארת פתירות, אני ממליץ לך לנסות את מה שכתבתי. אם באמת נמאס לך, אז חבל שתמשכי את זה עוד רק לשם העקרון שלא תהיי זו שעוזבת, ובהצלחה במציאת דירה חדשה ושותפים מוצלחים.

rozameod

New member
תודה :)

איזו תשובה לענין

למעלה