הצילו עזרה

הצילו עזרה

כמו שסיפרתי קניתי בונסאי בלונדון לפני כחודשיים. הכל היה הסדר הוא פרח והוציא עלים חדשים. אבל לפני שבוע הוא התחיל לקמול והעלים הופכים לחומים. מה לעשות? האם הוא רגיל למגז האויר שם, ופה החום והלחות, אני תל אביבי, הורג אותו? אני משקה אותו כל יומיים שלושה

wuten

New member
גורם אפשרי...

שיכול לעולל דבר כזה לצמח ,חוץ מהשקיית יתר או השקיים מועטה מדי,הוא זיהום פטרייתי או חיידקי,נראה יותר כפטרייתי. אם זאת פטרייה ,רוב הסיכויים שזו פטריית קרקע,בדוק את הסימנים הבאים: תפטיר על פני הקרקע שנראה כמו קורים לבנבנים או עובש, יכולים להופיע גופי פרי שמזכירים פטריות מאכל,על פני הקרקע,שרשים רקובים ומושחרים,השכבה הלבנה שמתחת לקליפת העץ(הקמביום),חומה וניתן לראות תפטיר בצורה של קורים לבנים על פני החלק הפנימי של הקליפה בכול מקרה ,העץ ללא כול קשר למחלתו ,נראה טוב ,הייתי בהחלט עושה מאמץ והולך איתו למשתלה מקצועית באזורך לאבחון מדוייק יותר...אולי עוד אפשר להציל אותו.

yuvalgolanorgil

New member
נראה לי שהבעיה בהשקייה שלך

תשקה אותו כול יום יהיה לו יותר טוב (נראה לי)....

minigan

New member
בונסאי מלונדון

שלום אסי. כמובן שללא בדיקה מקרוב כל ההמלצות שתקבל הינן הינן בגדר השערה בלבד. האם ידוע לך שם (סוג ומין) הצמח? באיזה תנאים הצמח נמצא אצלך? בבית. בחוץ? שמש? צל? האם ריח לא נעים עולה ממצע השתילה בעציץ? האם כל העלים סובלים במידה דומה? סביר להניח שהצמח שרכשת לא יוצר/גודל בלונדון אלא במקום אחר ואולי יובא מהמזרח. סביר להניח שאי-התאמה לתנאי המיקרו-אקלים אצלך בשילוב משטר השקיה לא נכון פוגעים קשות בתפקודו. לדעתי, אם לא תגיע באופן מיידי ל"מגן דוד ירוק" בסביבת מגוריך הסיכוים להתאוששות הצמח קלושים. גם אם מומחה לצמחים יציל עכשיו את הצמח, לטווח הארוך סיכויו לשרוד בתנאי גידול השונים מהותית מממקום מוצאו לא גבוהים. בהצלחה. יוסי

funis

New member
בונסאי מלונדון

אתה חייב לענות על השאלות של מיני גן (יוסי) כדי שאפשר יהיה לעזור לך

למעלה