הצילו עזרה!!!

yaelroee

New member
הצילו עזרה!!!../images/Emo7.gif

בני רועי בן השלוש ותשעה חודשים נכנס השנה לגן ערייה, לאחר שהיה במשך שנתיים בגן פרטי. אתמול בגן היתה הגננת המחליפה ובערב רועי אמר לי שמזל הרביצה לו. כששאלתי אותו איפה אז הוא אמר "במטבח". לרועי יש אומנם דמיון פורה ולעיתים הוא ממציא דברים, אך בכל זאת זה הדליק אצלי נורה אדומה. בכניסה לגן הוא בוכה בכי הסטרי וממש אנטי ולא רוצה להיכנס. היום למשל חברתי לקחה אותו לגן יחד עם בנה וסיפרה לי שהוא ממש נתלה עליה והיה היסטרי. לאחר כ 20 דקות התקשרתי לגננת והיא אמרה לי שעד לפני כמה דקות הוא היה ממש היסטרי ולא הצליחו להרגיעו עם אף משחק עד שמצאו משחק שאותו הוא אוהב. כמו כן הוא מסרב להשתתף בעבודות היצירה ולא מוכן להשתלב עם הילדים בגן והוא די מתבודד. כששאלתי אותה מה היא מציעה, היא אמרה לי שאולי כדאי שארשום אותו לגן עם פחות ילדים (פתרון שיקל גם עליה כמובן). בררתי ומצאתי שיש גן פרטי עם קבוצת גיל שמתאימה לו ושם עובדים אישית עם כל ילד וילד. האם אתן מציעות לי להעביר את הילד או לנסות להשאירו בגן (שבו הגננת כבר הדביקה לו תווית). אני ממש מיואשת ומגיעה לעבודה בוכה כמעט כל יום. תודה מראש על העזרה. שנה טובה וגמר חתימה טובה. יעל...

לאה_מ

New member
../images/Emo5.gif מפחיד...

איך הגננת הקבועה? את מרגישה שאפשר להתייעץ איתה? אפשר לספר לה את זה ולשאול אותה לדעתה? מה עם הסייעת בגן? מה עם הגן שהוא היה בו עד השנה? יש אפשרות לחזור לשם, או שזה רק לצעירים יותר? הבן שלי בערך בגילו של רועי (יליד סוף נובמבר 2000) נכנס השנה לגן טרום חובה. הוא בא מגן פרטי שהוא די חממה (קבוצה של 13 ילדים עם 3 מטפלות), ושהוא היה שם "דור שלישי" ומאד אהוב על הגננת, שהוא היה שם הגדול ביותר בגן - בקיצור - משהו שונה לחלוטין. מאידך, בסוף התקופה בגן הפרטי, הרגשתי כבר שהוא מיצה את מה שהיה לגן הזה להציע, ושהוא מוכן להתנסויות חדשות. ואכן, הכניסה שלו לגן עירוני היתה ממש חלקה, וההשתלבות שלו נהדרת, וזה למרות שהוא הצעיר ביותר בגן, שמשלב ילדי טרום חובה וחובה. בכל זאת, ילד שבוכה כל יום בגן, שמסרב בהיסטריה להכנס לגן, שמספר שלא טוב לו בגן (ואני לא יודעת אם הסיפור על המכות הוא אמת או לא, אבל בכל מקרה הוא מספר שלא נעים לו שם) - אולי עדיף לו להיות במקום אחר, לגדול ולהתחזק ולהתבגר, ורק כשיהיה בשל יותר לעבור למסגרת עירונית, שהיא תובענית יותר גם מבחינת הגיל, גם מבחינת הכללים, גם מבחינת גודל הקבוצה והיחס בין נשות הצוות לבין מספר הילדים... מציעה לך לקרוא גם את הדיון הזה שנוגע להתלבטות דומה (אבל שונה
).

תני תן

New member
אוייי

לדעתי כדאי שתעבירי אותו לגן אחר . ושאלה - האם הגננת ,יודעת על הסיפור של הגננת המחליפה ??

איזו סיטואציה מחורבנת...מצטער...

אני לא הייתי משאיר את איה שם. בלי קשר אם זה נכון או לא... מצד שני- היא היתה אולי לומדת שככה היא יכולה לתפעל שינויים- וזה מסוכן... אולי הייתי מכניס לגן גדול יחסית שבו אין סיכוי לאלימות עם הגננת... אבל יש כזה דבר 100%? לא יודע מה הייתי עושה, אבל זה לבטח היה מערב את משרד החינוך, ואולי גם את המשטרה... סיפרת לגננת על ההאשמות שלו?

yaelroee

New member
בהמשך...

תגובתה של הגננת הייתה "אני לא יודעת מה היה כאן אתמול, לא הייתי בגן... בכל אופן בגן שלנו לא נוהגים לצעוק, אלא רק להעיר ובודאי שלא מכים" היא לא הציעה אפילו לברר עם הגננת המחליפה . כמו כן בקשתי להתייעץ איתה בקשר לבכי ההיסטרי של רועי בכניסה לגן ותשובתה "המקצועית" הייתה : "אולי כדאי להעבירו לגן עם פחות ילדים". יש לציין שזו גננת מומלצת בכל האיזור וכולם מהללים ומשבחים אותה.

שאלה לי...

האם הבכי ההסטרי החל לאחר המקרה שסיפר ....? במידה וכן אז בטוח שחווה טראומה. בנוסף התשובה של הגננת די מתחמקת ראוי שהייתה מבררת קודם עם הגננת המחליפה ואז חוזרת אלייך עם תשובה, שהרי אם לא הייתה בגן אין היא יודעת מה קרה...זאת היא אמרה בעצמה ובאותה נשימה פסלה אפשרות שיש אמת בדבריו. ילדים צעירים בגלאים האלה מרבים לפרש התנהגות ולהקצין בתגובות ובסיפורים אך בכל מקרה כדאי לבדוק את העניין ולא לעבור לסדר היום... לגבי הדעה המקצועית להעביר לגן אחר ....ממש לא מקצועי בעיניי...

אפרתש

New member
נשמע מאד לא טוב

לפי הגננת הילד שלך שקרן, ותלונות שלו לא שוות בדיקה. גם אם היא סומכת על המחליפה בעיניים עצומות, חובה עליה לברר את הענין עם הילד. אולי זה ילד רגיש וכאשר "מעירים" לו הוא כלכך נפגע עד שנדמה לו שהרביצו לו? או שאולי מזל דחפה אותו להציל אותו מהתנור החם אבל עשתה את זה בצורה חזקה מדי - לא עדיף להבין מה קרה ולהסביר לו שלא היתה כאן כוונה להכאיב לו? אני מכירה כמה ילדים שבכו באופן היסטרי בכניסה לגן, אבל אחרי שנרגעו - נהנו מאד. ככה שלהעביר ילד רק כי בוכה בכניסה לגן - לא נשמע רציני. תנסי לדבר איתה, תשאלי אם היא באמת חושבת שהגן לא מתאים לבן שלך. היא תפסיק מזה כספית, אם הוא יעזוב? לפי ההודעות בימים האחרונים, יש כלכך הרבה גננות עם בעיית תקשורת (עם ההורים).

למעלה