הצילו, עזרה!!!

הצילו, עזרה!!!../images/Emo53.gif

ערב טוב ושבת שלום לכולם! אחרי זמן רב, שוב אני חוזרת עם שאלה מטרידה: בשבועיים האחרונים, פלוס-מינוס, אני סובלת מתחושות של אימה, בעיקר בלילה, אם זה לפני שאני נרדמת, ואם זה באמצע הלילה, כשאני פתאום מתעורת משינה. ה"התקפים" הללו מתבטאים א רק בתחושה של אימה,אלא גם בדפיקות לב חזקות ובחילות. מיותר לציין שאני לא ישנה טוב בתקופה האחרונה- אני נהיית עייפה גם באמצע היום בשל כך, אבל פשוט לא מצליחה להרגע ולשים את הראש לשעה- אני ממש מתוחה וחסרת שקט. מן הסתם, המצב נובע ממשבר שאני עוברת- משבר שהוא פועל יוצא של שינוי גורף שהחלטתי לעשות בחיי. נוסף לכל הסימפטומים שתיארתי, אני ממש לא מסוגלת לאכול, בטח שלא בצורה מסודרת, ופשוט מנקרת פה ושם. אני בקושי שותה, כי אני גם לא מסוגלת לשתות. השאלה היא מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב. חלק מהמשבר מתבטא גם בקושי כלכלי גדול ולכן לא אוכל להגיע לטיפול בתקופה הקרובה. הייתי רוצה לקבל עצות על מה אני יכולה לעשות בבית כדי להקל על עצמי את התקופה הזאת- אם יש משהו שאני יכולה לרקוח כנגד ה"התקפים", או כל דבר אחר שאוכל לעשות כדי לטפל בעצמי. אשמח לקבל תגובות במסרים אישיים, וכמובן להשליפ פרטים נוספים. המון המון תודה! מור

מור היקרה, זה נקרא התקף חרדה

ומחייב טיפול רציני יותר מרקיחת 'משהו נגד...' מצוקה כלכלית, לא צריכה להיות סיבה לא לקבל טיפול. חלק מהטיפול במשבר הנוכחי הוא למצוא דרך יצירתית בה את יכולה לקבל טיפול למרות הקושי הכלכלי. מה עושים? 1. בטבעון יש 'בית פתוח' בו מקבלים אנשים במצוקה טיפולים חינם או בעלות מצחיקה. 2. מציעים תמורה אחרת 3. משלמים בקרדיט ארוך טווח (עד 18 לפעמים יותר תשלומים) סכום שמסוכם מראש (העומס החודשי נמוך) 4. אם ידוע על שיפור בזמן עתידי סביר - קובעים מחיר ומתאימים את תנאי התשלום למשל: שיקים דחויים. אדם צריך לקבל טיפול כשהוא נזקק. יתכן, שאם לא תקבלי עכשיו את העזרה לה את זקוקה, ייקח לך זמן ארוך פי כמה לחזור לאיתנך, או חמור מזה - יהיה נזק בלתי הפיך - פיזי, רגשי, נפשי, מנטלי או רוחני. זה כמו האיש ההוא שהיה הולך לרופא כל יום. פתאום הוא נעדר יומיים. ביום השלישי כשחזר, שאל אותו הרופא: 'מוישה, מה קרה שלא היית ביומיים האחרונים?' 'הרגשתי לא טוב' - ענה לו מוישה. מצאי לך מטפל שאמין עליך, בדקי בינך לבין עצמך מה את יכולה להציע ושאלי אותו. העלי את הנושא בגלוי לב, הציעי 2-3 דרכים אפשריות. לא כולם יאמרו כן אבל... אם תוותרי מראש - אין לך כלום אם שאלת / בקשת - יש לך סיכויים. האמיני! - וזה שלך!! בינתיים שולחת לך
גדול ועוטף. בלילה כשאת קמה באימה, דמייני אותי (אישה גדולה למדי), עוטפת אותך ברכות ומכילה אותך ברחמי. תני למילותיי (את כבר מכירה אותי
) לחדור אליך ולהרגיעך. הרגישי את תחושת הביטחון של הרחם ולכי לישון. חפשי לך עזרה. אגב, יש גם עזרה אחרת... בריאות הנפש נותנים עזרה פסיכולוגית (שיחות) בעלות סמלית או חינם. יש עו"ס של מחלקת הרווחה ברשות המקומית. אני ממליצה בחום להימנע מתרופות פסיכיאטריות (נוגדות חרדה) או ממרגיעים טבעיים למניהם. על האמירה: "אבל זה טבעי!!!" אני נוטה להשיב: גם קפה, שוקולד ואופיום, אפילו ציאניד. לא כל מה שטבעי הוא טוב לנו.

נופשת

New member
התקף חרדה

התקף חרדה מחייב טיפול מיידי, מכמה סיבות.. אחת החשובות שבהן היא שהגוף-מח-נפש מתרגלים לעבוד בלופ של התקפי חרדה, וכמה שדוחים את הטיפול יותר זמן , ככה יותר קשה לצאת מזה אחר כך. המלצתי לתפרנים הסובלים מהתקפי חרדה, היא ללכת לפסיכולוג של קופת חולים. תבררי מי הכי טוב בסביבת מגוריך, ופשוט תלכי. אם את לא יכולה להביא את עצמך לגשת לשם לבד, בקשי מחבר, או דמות קרובה אחרת שתעזור להגיע לשם.

נופשת

New member
עוד משהו קטן

אל תשאלי אותך, מה לעשות, או יותר נכון מה לעשות.. צריך לשתות מינימום שמונה כוסות מים ביום, אז תשתי אותן, כי ככה צריך. צריך לאכול שלוש ארוחות ביום, אז תאכלי שלוש, כי ככה צריך. אפילו שזה יהיה משהו קטן, אבל שיהיה מזין. זה עובד לטובת הגוף- נפש, גם מבחינת אנרגיה זמינה להתמודדות וגם מבחינת- עשיתי משהו טוב למען עצמי, דבר שמעניק כוחות נוספים. המלצה נוספת היא הליכות וטיולים בטבע, חצי שעה כל יום , גם כן בלי לשאול אותך... פשוט לעשות. והכי חשוב בקשי עזרה ממישהו שאת סומכת עליו שיתן לך יד בתקופה הקשה הזו.

freearth10

New member
כשהגוף חסום

חוסר השתייה והאכילה באים כדי לתת תשובה פיזית לעייפות. איך אנחנו מצפים שהגוף יהיה חזק אם לא מזינים אותו בכלל? השינוי הזה הוא בהחלט לא קל. היתה תקופה שהייתי מגיעה כמעט עד לתשישות שגבלה בהרגשה של או טו טו אני שוב מתעלפת, ואז הייתי "נזכרת" שהיום בכלל "שכחתי" לאכול. וזה חזר על עצמו שוב ושוב תקופה מאוד ארוכה שבה לא הצלחתי להביא את עצמי לאכילה מסודרת. רק כאשר הבנתי כמה התזונה חשובה ועשיתי שינוי מהותי בהרגלי האכילה שלי, התחזקתי פיזית בצורה משמעותית. יש אנשים שהגוף שלהם לא מסוגל לשתות יותר מאשר 3 כוסות ביום. זוהי שוב חסימה שבאה לשדר על צורך בהתייבשות בכל הרמות שבו צריך לטפל וגם אם אנחנו יודעים שאנחנו צריכים לשתות הרבה בתכלס כשזה בא לידי ביצוע זה לרוב לא נעשה כי יש לחוסר הצמא הזה משהו להגיד לנו. ואם לא נבין אותו עכשיו אז אולי בסבב הבא.

למעלה