הצילו עזרה הצילו

המבשלת

New member
הצילו עזרה הצילו

הכנתי לפי מתכון מהפורום קציצות דגים מבושלות עם תפוחי אדמה יצא טעים אבל כול הקציצות התפרקו ( לא מטוגן ). מה עושים איך אוכלים. תודה ביי

pirge

New member
הטיגון מחזיק את הקציצות.לפי איזה

מתכון הכנת?

המבשלת

New member
המתכון

חצףי ק"ג פילה טחון ביצה ( שמתי 2 קטנות ) פרורי לחם כוסברה קצוצה בצל בינוני קצוץ 3 שיני שום כתובות מלח, פלפל, כמון לערבב היטב ולהשאיר לחצי שעה למנוחה. רוטב לטגן בצל ולהזהבה ולהוסיף עגבניה מגוררת רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל שחור , שני שיני שום , כמון ומים. כאשר הרוטב מבעבע להוסיף פרוסות תפוחי אדמה להחליש להבה ולהוסיף את הקציצות ולבשל בעדינות חצי שעה. איפה הטעות. כבר הכנתי לא פעם אחת קציצות ויצאו מעולה פשוט רציתי לחסוך טיגון. בינתיים הוצאתי את התפוחי אדמה וחלק החזרתי בקוביות הוספתי גזר קוביות עוד נוזל ועוד רסק והפכתי למרק. את שאר התפוחי אדמה יאכלו הילדים עם שניצל, אין מה לעשות יש ימים שגם חשק וכוח לבשל אין. תודה וחג שמח והעיקר בריאות והרבה. אלה

pirge

New member
המתכון נראהבסדר. עדיין מחזיקה בדעה

שצריך לטגן את הקציצות. אפשר לטגן עם מעט שמן על טפלון טיגון יסודי מ-2 הצדדים. בבקשה.

אני גם מכינה בלי לטגן..

והמתכון נראה לי גם בסדר. אולי לא היה מספיק פירורי לחם? או לחילופין שמת יותר מדי פירורים? צריך "ללוש" טוב טוב את תערובת הבשר/דג לראות שכשקורצים עיגול לקציצה הוא לא מתפרק לך ביד. חוץ מזה, אני תמיד מכניסה קציצה אחת למי הרוטב הרותחים ובודקת אם היא "נסגרת" מיד ואן כן אז מוסיפה את השאר.. פירגה, לדעתי אם הן התפרקו לה במרק, הן תתפרקנה גם בטיגון. משהו ביחס החומרים בעיסה לא טוב.

pirge

New member
קציצות טונה ברוטב אדום-מוצלח מאד

קציצות טונה ברוטב אדוםו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 13:47 | 18/01/07 08:07 | 24/11/06 קציצות טונה ברוטב פיקנטי ---מעדןו pirge ו קציצות טונה 2 קופסאות טונה מסוננות ומפוררות היטב היטב. 2 פרוסות לחם מגוררות במגררת גסה 2 ביצים טרופות פטרוזיליה קצוצה בצל מגורר אפשר להוסיף גזר מגורר דק. מלח פלפל שחור בהמלצתה של נירה שקד כדאי להוסיף גרודת לימון. לערבב היטב. ליצור קציצות קטנטנות ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-כל הצדדים. טיגון במעט שמן רק להשחמה וצריבה. מניחים על ניר סופג בצד ומכינים: רוטב פיקנטי: רוטב: לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב. להוסיף 2 כפות סילאן מי שלא אוהב סילאן יוסיף רסק עגבניות כ-2 כפות+כפית סוכר כף פפריקה מתוקה כף אבקת מרק עוף כף או שתיים קטשופ להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב. להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל. להכניס את הקציצות ולהנמיך להבה. לבשל כ- 35 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מעט. מקור המתכון: pirge

למעלה